Reklama

Reklama

Pod kontrolou

  • Česko Pod dohledem (více)
Trailer 2

Extrémně nebezpeční masoví vrazi projíždí krajinou a mezi lidmi se šíří strach. Policie je bezradná, dokud maskované vrahy při jedné akci náhodou nezahlédne trojice očitých svědků – starší policista, osmiletá holčička a mladá žena závislá na drogách. Na jejich výslechy pod dohledem kamer jsou povoláni dva speciální agenti FBI. Původně rutinní práce se brzy změní v tajemnou hru, kterou mezi sebou svědci a agenti hrají. Nikdo zde totiž nemluví pravdu. Originální příběh s nečekaným zvratem natočila režisérka Jennifer Lynchová, dcera významného režiséra Davida Lynche. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (157)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvela kriminalka s atmosferou pripominajucou serial Twin Peaks. Aj v tomto filme sledujeme stret profesionalov od FBI s miestnymi policajtami pri rieseni brutalneho zlocinu. Ich drobne konflikty patria medzi najzaujimavejsie sceny. Vacsina hercov je skvele obsadenych. Jedine Bill Pulman mi v niektorych momentoch nesedel a uplne som mu jeho postavu neveril. Namiesto neho by sa skvele hodil Kyle MacLachlan. Keby sa film skoncil po vypocuti vsetkych svedkov, tak by mi to uplne stacilo k spokojnosti a uz tak by bol dostatocne skvely. Lenze pribeh pokracuje este chvilu zbytocne dalej. Zaver ma sice nastastie neznechutil, ale ani nepovysil film na vyssiu uroven. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zapadákov kdesi pri ceste a panoptikum figúrok, z ktorých každá je väčší či menší psychopat. Áno, lynchovský rukopis je tu poznať. Celkovo je to však film z rodu Obvyklých podozrivých - bez toho namakaného zvratu (fakt som ho nečakal) by to bola len solídne remeselne natočená tuctovka. Pullman to miestami nedával, zato Julia Ormond podala prekvapivo komplexnú postavu. ()

Reklama

plechulka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film připomíná zlý sen - od záblesků pod titulky až po závěrečný záběr - kdy vše je jiné než se zdá (Jennifer se evidentně od tatínka hodně naučila!) a rovinatá jednotvárná krajina přeťatá jen silnicí funguje (stejně jako u např. Modré Electry Glyde či Spilbergova Duelu) jako bezútěšná poušť, kde jste vydáni všem a všemu zlému napospas.... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Svědkové se jim říká proto, že něco viděli.......... Psychologický profil osob tohoto příběhu je divný. Teda hlavně ti policajti. Těm jejich práce trochu přerostla přes hlavu. Že by tvůrci tohoto filmu neměli polici moc v lásce ? V příběhu se FBI pomocí flasbacků snaží získat popis situace ve které zemřelo několik lidí. CITÁT - Já tam ale byl......... Úsměv na rtu vyvolá Michael Ironside a ten jeho blažený úsměv, když si zapaluje cigáro okolo 75 minuty. CITÁT - Kouření zabíjí.......... Vůbec jsem nečekal, že to nabere takové obrátky a překvapení bylo opravdu překvapení. Kdo neviděl neuvěří, když napíšu, že ten film má krásný romantický konec. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lynchová udělala jednu jedinou chybu, ale za to obrovskou. Celkem brzy přišla jedna věta, která de facto odhalí celou pointu. Ta kdyby nepřišla, tak je to u mě snad stoprocentní záležitost. I tak jsem si alě vychutnal výbornou lynchovskou režii a perfektní vedení herců, přičemž Pullman a Ormondová zářili snad nejvíc za celou svou kariéru. Alespoň v mých očích. Jestli bude Jennifer takhle pokračovat a napříště se vyvaruje toho minima chyb, tak jednoho dne se tatíkovi snad i vyrovná. 85% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Píseň "Speed Roaster", která zní při závěrečných titulcích, zpívá režisérčin otec David Lynch. (skudiblik)
  • Postavu Sama Hallawaye měl původně hrát Billy Burke, několik dní před natáčením však odřekl, a proto ho nahradil rodinný přítel Lynchových, Bill Pullman. (TomikZlesa)
  • Snímek získal cenu pro nejlepší film na Sitges - Catalonian International Film Festival 2008. (klo11bouk)

Reklama

Reklama