Reklama

Reklama

Zeptej se prachu

  • USA Ask the Dust (více)
Trailer

Obsahy(1)

Drama podle slavné románové předlohy Johna Fanteho se odehrává v období americké hospodářské krize. Temperamentní Mexičanka Camille (Hayek) doufá, že si polepší sňatkem se zámožným Američanem. Vše se ale zkomplikuje, když se setká s Arturem Bandinim (Farrell) – mladým Italem, který se chystá ukončit svou spisovatelskou kariéru a usadit se s nějakou půvabnou modrookou blondýnkou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Romantika bez citu. Colin Farrell a Salma Hayek jsou slušní herci, mezi kterými ovšem nic necítíte, jen sledujete jak si vyměňují repliky předepsané scénářem. Vzhledem k tomu, že vedlejších rolí tu moc není a na jejich vztah stejně žádná další postava nemá žádný vliv, není čeho se chytit. Vynikající kamera, výprava a kostýmy, perfektně evokující místo i dobu dojem vylepší, leč nezachrání. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Začátek je děsně trapnej, mladej krásnej spisovatel hledá inspiraci a potká mladou krásnou servírku…zííív…..pak se film rozjede, když postavy dostanou jakous takous hloubku a uvěřitelnost, spisovatel se projeví jako nafoukanej protivnej fracek a servírka jako dost sebevědomá a nespoutaná mrška! Střední část je skutečně koukatelná, nejen kvůli vnadům Salmy Hayek. Jakmile ale servírka poprvé zakašle, jde všechno do haye a film se vrátí do stupidních klišé kolejí, které po úvodním rozjezdu docela úspěšně opustil a my už jen čekáme na závěrečný patos! A proč tam vlastně byl ten Donald Sutherland? ()

Reklama

charmin 

všechny recenze uživatele

V mojich očiach veľmi príjemný film ( som jediná kt. sa fakt páčil??:) ), ale samozrejme k perfektnému mu trošku chýbalo. Ale.. kombinácia Colina a Salmy, so zvláštno-typickým príbehom mi prišla dosť zaujímava, a neviem ako v angličtine(pozerala som v češtine:/ , ale doteraz si pamätám ARTURO BANDINI - VEŠKERÝ MILOVNÍK ŽIVOTA. Dobrá hláška :) ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Tak. Nikdy jsem si nevšimla, jak je Colin Farrell dobrej (zvlášť když zvedá to svoje obočí:), ale ani on tomuhle filmu moc nepomohl. Sice se mi moc líbila hudba, nápad vůbec nebyl špatnej a i Salma se snažila, ale přesto je to jenom další film na večery, kdy člověk nemůže spát. A když u romantickýho dramatu neuroním ani slzu (a u mě je co říct), něco asi opravdu nebude v pořádku... ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Asi bych dala i za čtyři, kdyby byl film o třetinu kratší. Mě to prostě sedlo a myslím, že na tenhle příběh sedí slogan, že "co se škádlívá-rádo se mívá". Takhle mi to připadalo po celou dobu mezi Salmou a Colinem. Ten hraje mladého a citlivého/i když to skrývá/ spisovatele, který se zatím jen hledá a do toho mu vstoupí tahle krásná Camille. Jejich kočkováná mě baví a vůbec nenudí. Vsuvka s Donaldem Sutherlandem je příjemná a vtipná, stejně jako Arturův vztah s Idinou Menzel. Mě osobně potěšila i účast Richarda Schickela/kterého od dob Andělů v Americe obdivuji/.Konec je na mě moc rychlý, ale rozhodně si nemyslím, že je to tak velký propadák, jak se o Zeptej se prachu píše.3,5* ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Robert Towne nabídl postavu Camilly Salmě Hayek již během příprav projektu. Byl odmítnut, neboť se Salma nechtěla zaškatulkovat jako Mexičanka. Roli přijala o osm let později. (imro)
  • Původní předloha filmu je kniha "Zeptej se prachu" od téměř neznámého amerického scenáristy a spisovatele Johna Fanteho. Kniha byla vydána zpočátku v omezeném nákladu a o její znovuobjevení a znovuvydání se postaral až spisovatel Charles Bukowski s vydavatelstvím Black Sparrow Press. Je pravděpodobné, že bez Bukowskiho přičinění by film na motivy románu nejspíš nikdy nevznikl. (Jaroslaf)

Reklama

Reklama