Reklama

Reklama

Zeptej se prachu

  • USA Ask the Dust (více)
Trailer

Obsahy(1)

Drama podle slavné románové předlohy Johna Fanteho se odehrává v období americké hospodářské krize. Temperamentní Mexičanka Camille (Hayek) doufá, že si polepší sňatkem se zámožným Američanem. Vše se ale zkomplikuje, když se setká s Arturem Bandinim (Farrell) – mladým Italem, který se chystá ukončit svou spisovatelskou kariéru a usadit se s nějakou půvabnou modrookou blondýnkou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

lioncel

všechny recenze uživatele

Škoda té nevyužité šance .. nepodařený pokus o přenesení dobré literární předlohy na filmové plátno (scénář určitě zas tak špatný, jako samotný výsledek nebyl) .. jenže - údernost a styl vyprávění to má jako nějaká taková ta typická stará telenovela .. herecké obsazení slibovalo určitě mnohem víc, žádné nadšení se ale bohužel nedostavilo .. abych jen neodsuzoval, moc se mi tu líbil Donald Sutherland (pořád na to má) ... ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Knihu neznám, ale prý je v USA klasikou, má ukazovat odvrácenou stranu L.A., tu v době krize na chudých předměstích a ne na slavných bulvárech, milostný příběh zde má hrát vedlejší roli. Ve filmu hraje tu hlavní, ale o "špičkování" titulních hrdinů jsem vůbec nevěděla, co si myslet, nejspíš to měla být osudová láska, jenže tak to vůbec nevyznívalo, žádné jiskření, žádná chemie, žádné emoce - vše muselo být řečeno, z projevu herců to rozhodně poznat nebylo a jako dvojice se k sobě nehodili. U dialogů jsem měla několikrát dojem, že herci plácli co je napadlo a režisér to tak nechal, protože stejně nevěděl, jak dál. Nelíbilo se mně ani výtvarné ztvárnění snímku. ()

Reklama

crjules 

všechny recenze uživatele

Film podle stejnojmene knihy Johna Fanteho //oblibence meho oblibeneho spisovatele Charlese Bukowskiho // , je velice pekne a verne zpracovan. Vidim ono okno do kopcu, Camilu, Artura a jejich malicherne sceny v kavarne a vzpominam na knihu a na to, ze me predstavy o prostredi a postavach nebyly tem filmovym vubec vzdaleny. ()

sigf07 

všechny recenze uživatele

Velice pomalu plynoucí retro, které dost neoriginálním způsobem líčí náročné začátky lidí, kteří přicházeli na západní pobřeží Států hledat lepší život. Je místy působivé, ale možná mohl někdo drobet ubrat na svých uměleckých ambicích a na stejných základech by se dal vystavět poměrně zábavný film. Těmi dvěmi hodinami stopáže jsem se dokázal prokousat především díky hercům - fungujícímu napětí (a ne vždy jen milostnému) mezi Farrelem a Salmou a milé vedlejší roličce Donalda Sutherlanda. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Příliš odměřené, příliš samoúčelné a příliš nezajímavé. Colin Farrell hraje překvapivě dobře, Salma Hayek také, ale vzájemná chemie nefunguje ani náhodou. Ačkoli by společné scény měly mít obrovský náboj (a potenciál tu rozhodně je), tak jsou až příliš chladné a nucené. Navíc lze ve filmu najít dokonalý protipól, protože scény, ve kterých se potkává Farrell s Idinou Menzelovou jsou ostré a průrazné jako Chapmanovy náboje. Pochválit tak lze jen výpravu za nádherné meziválečné Los Angeles a mexicky laděnou hudbu, která stylově odděluje jednotlivé scény. Jinak je snímek nudný a neoriginální i ve své úpěnlivé snaze být originální. A navíc je také při svém lenivém stylu vyprávění přespříliš dlouhý. [srpen 2006] ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Ještě předtím měl práva na knihu Mel Brooks, ale dlouho se neměl k činu, a tak mu práva vypršela. (imro)
  • Robert Towne se seznámil s původní knihou již v sedmdesátých letech. Jejího autora tehdy potkal během rešerší pro scénář k filmu Čínská čtvrť (r. Roman Polanski, 1974). Začal se o ní zajímat a scénář dokončil až na začátku devadesátých let minulého století. Dlouho potom nemohl sehnat finance na natáčení a text si mezi sebou pohazovala studia i přesto, že se o něj zajímal Johnny Depp. (imro)

Související novinky

Zemřel scenárista Robert Towne

Zemřel scenárista Robert Towne

03.07.2024

Přichází smutné zprávy z Kalifornie. Ve věku devětaosmdesáti let odešla legenda mezi hollywoodskými tvůrci a držitel Oscara i Zlatého glóbu za legendární snímek Čínská čtvrť, scenárista Robert Towne.… (více)

Reklama

Reklama