Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Noc v obchodním domě s půvabným děvčetem a dvěma lupiči. Někteří mladí lidé sní o tom, že jednoho dne opustí rodný dům a začnou žít na vlastní pěst. Jenže Jim Dodge je doma spokojený. Ale přišel den, kdy si musí i on najít zaměstnání - stane se uklízečem ve velkém obchodním domě. Ale hned při své první pracovní směně se jeho život zkomplikuje - v budově je s ním totiž zamčeno půvabné děvče a dva zloději - amatéři, kteří plánují ďábelskou loupež. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

John Hughes si vybral slabšiu chvíľku. Hoci s výsledkom sám nebol spokojný a chcel škrtnúť svoje meno, nemožno nevidieť, že príbeh je v podstate Breakfast Club s Ferrisom Buellerom a lupičmi z Home Alone. Lenže chýbajú tu emócie prvého filmu, osobitosť hrdinu druhého a humor trietieho. Nakoniec najväčším lákadlom je nádherná Jennifer Connely. Ale niekto film parádne prestrihal do klipu k Space Age Love Song: https://www.youtube.com/watch?v=mcMh6GZoFC8 ()

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Když dávám filmu 2* většinou jsem zklamanej, co za špatnou věc jsem viděl. Ale tady ty hvězdičky uděluji s lehkým úsměvem na tváři. Film jsem chtěl vidět jen z jednoho prostého důvodu - mám moc rád píseň Mr. Kitty - After Dark, který má na youtube právě scény z tohoto filmu, a uhranula mě roštěnka Connelly. Tak jsem neváhal a po nějaké době si film pustil. Jedná se o naprosto jednoduchou jednohubku, nenáročnou naivní záležitost, která trošku pobaví, neurazí. Důležité je, že si tento film fakt na nic nehraje. V podstatě je scénář napsán možná na půl stránky, ale má to pár pěkných scén, kdy se charisma mladé vycházející hvězdy plně využilo. Kdyby šlo dávat půlhvězdu, tak 2,5/5 by za mě bylo správné hodnocení. Dávám body za skvělou hudbu, příjemnou atmošku, a k sežrání mladičnou Jennifer, s kterou bych si fakt dal říct. Takže zklamán nejsem, co jsem od filmu čekal, jsem dostal, takže tak. ***5/10*** ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem si pochvaloval 80´ feeling a až teď zjišťuji, že ho tam vepsal rutinér Hughes, protože film byl natočen později. Hlavní hrdina zažívá klasické tápání po překročení prahu dospělosti. Není moc sympatický a myšlenkami taky neohromí, ale vše bohatě vyvažuje účast Jennifer Connelly, která je přímo k sežrání. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Neviem ako ma táto snímka mohla tak dlho míňať a nikdy som ju nevidel v televízií, ani v požičovni VHS kaziet. Áno, ak by tam hrala iná hlavná ženská predstaviteľka než Jennifer Connelly, bolo by to o triedu horšie, ale aj neznámy Frank Whaley podáva skvelý výkon. Ako komédia to nie je najlepšie, to je pravda a romantiky by sme sa dočkali skôr v druhom pokračovaní, ale ako film na znudený deň je to skvelá voľba. Kostymérka tejto snímky by mala dostať Oscara, priliehavé tielko na Jen, ktorá korčuľuje v nákupnom centre, alebo hobluje koňa, to je nezabudnuteľné. Film ubehne ako voda a vy si budete priať, aby ste sa aj vy ocitli zamknutí v nákupáku s Jen Connelly. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Zapomenutá romanťárna, ktorej referenčným bodom je mladučká Jennifer Connelly v úzkom tope rajtujúca na mechanickom koni. Námet o "divokej noci v supermarkete" podľa scenára Johna Hughesa sľuboval kopec zábavy, ale vtipné to fakt nie je. Skôr to funguje ako časová kapsula early 90s, plná dobových produktov a popkultúrneho slacker mindsetu, kedy flákači boli proste cool. Pre Franka Whaleyho (Brett z Pulp Fiction) ojedinelá príležitosť zahrať si hlavnú postavu a dôkaz, že kariéra leading mana bola nad rámec jeho talentu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (9)

  • Producent a scenárista John Hughes uviedol, že film bol pre neho sklamaním a že nad ním nemal svoju bežnú kreatívnu kontrolu. Kvôli absencii jeho zásahov sa film podľa neho stal "lacný a vulgárny". Dokonca žiadal, aby jeho kredity boli z filmu vymazané, lenže po obrovskom úspechu filmu Sám doma (1990), ktorý Hughes napísal, to bolo zamietnuté. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa vo vidieckej oblasti Monroe v štáte Georgia od 13. novembra 1989 po dobu 7 týždňov, skončilo sa 12. januára 1990. (Arsenal83)
  • V mnohých krajinách bol film vyradený z ponuky kín, kde sa nakoniec z obavy o návštevnosť vôbec neodvysielal, a šiel tak rovno na VHS. (Arsenal83)

Reklama

Reklama