Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vydrýsek je malá vydra říční, ohrožená šelma, která přestože je chráněna zákonem, bývá často nelegálně pronásledována rybáři a lovci. S malým Vydrýskem prožijeme jeho první rok života a staneme se svědky všedních i mimořádných událostí: je chycen, utíká ze zajetí, učí se žít a lovit ve volné přírodě. Setkává se s řadou zvířat, pozná přátelství, bojuje i o holý život, ale hlavně hledá svoji rodnou řeku Křemelnou. Dále jsme svědky života přírody v okolí českých řek, potoků, rybníků a přehrad. V seriálu je řada unikátních záběrů ohrožených druhů zvířat.

Názvy jednotlivých epizod:  1. O vydřím setkání
2. O neposlušném synkovi
3. O děravé kleci
4. O cizí řece
5. O ježatém neplavci
6. O vydřím nebezpečí
7. O návštěvě na dvoře
8. O králi ptactva
9. O setkání s čuňaty
10. O blátivých stopách
11. O opravdovém nebezpečí
12. O šumavském bloudění
13. O příchodu zimy (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Vydrýsek je bohužel pouze mlácení prázdné slámy. To co fungovalo u medvíďat či selátek zde již nefunguje ani trochu. Preiss nemá co by vyprávěl, takže jeho hlas může být intonačně sebelepší, ovšem stupiditu a zbytečnost rádoby poučného večerníčku již nezachrání. Samotný Vydrýsek je sice sympaťák, ale sám bohužel nemá šanci oněch deset minut každé epizody utáhnout. ()

Annevintage 

všechny recenze uživatele

Pátý z řady večerníčků o lesních zvířátkách pana Václava Chaloupky o vydře, a také jeden z těch oblíbených. Jeho znělka zněla takto Zdálo se ti, zdálo, zdálo o prameni,že tam někde v horách zvoní na kameni.Na kameni zvoní voda čirá, spěchá,spěchá z kopce dolů, tam kde řeka čeká.Zdálo se ti, zdálo, kde to místo leží,že se tam jde dlouho, pomalu a stěží.Že tam kytky kvetou, že tam stromy stíní,a ve vodách plavou, pstruzi, štiky, líni. Zdálo se ti, zdálo, že ta voda živá,teče krajem, teče a jakoby zpívá.O čem že to šumí? Co to je, v té vodě?O čem řeka zpívá? Zpívá o svobodě. ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Standard naší televizní tvorby pro děti nemá čím překvapit, ale ani urazit. Naopak: ví, umí a dokáže potěšit. Klasická vyprávěcí i snímací technika je tu obohacena o početné podvodní (podhladinové) záběry i o nezvyklý záběr do života šelmy, o níž vlastně nevíme téměř nic. Snad ze starší české literatury se nám vybaví slovo vydrovka pro čepici z vydří kožešiny. Kdybych chtěl tento televizní Chalupkův záběr zasadit do vývoje naší kultury, řekl bych, že určitě navazuje na obdobné prózy zejména Vrbovy a Tomečkovy. Tedy na přírodu vnímanou očima poučených a nadhledem daných myslivců a pozorovatelů života kolem nás. Že tu snadné vypadá jako podbízivé, by nás nemělo mást. Oko dětského diváka - nadšené i bezohledné ve své bezprostřednosti přímé, ničím netlumené bezprostřední reakce - není ani pro mne v tomto případě zanedbatelným soudcem. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vydrýskovi chutnali měkkýši ukrytí ve velkých škeblích. Dokonce se je naučil i otvírat. A protože neměl kamarády, občas si s nimi hrál." V době, kdy na děti z obrazovek útočí fialové krávy či zpomalené záběry běžícího geparda, je pomalé putování malé vydry po domácí přírodě takovým příjemným připomenutím toho, že naše fauna a flóra se před tou exotickou nemá za co stydět a stojí za to ji občas prozkoumat. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hmmm... Ochočená zvířátka. Dětičky se pomějou... :-| . . . Nejsem si jen jist tím, zda zrovna toto je to pravé ořechové. Faktem ovšem je, že v éře kravek Milek je toto téměř jako >ze života< zvířat. Ale právě v tom je ten problém. Tváří se to jinak, než že jenom >JAKO< . Ale zase je fakt, že nejsem malá hloupá holčička nebo chlapeček, kteří jsou cílovou skupinou tohoto >přírodního< produktu. Přesto ale víc než pošetilých dětiček je mi líto oněch zneužívaných zviřátek. Říká se tomu DREZŮRA. Myslím, že si to ty šelmičky malé bezbranné nezaslouží. A nejsem prosím žádný aktivista hnutí za svobodu zvířat! . . . Tak proto jen ty tři hvězdičky... - - - P.S. Tenhle komentář má z mé strany rovnocenou platnost na všechny >zvířátkovské< projekty pana Chaloupka. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama