Reklama

Reklama

Pouta války

  • Jižní Korea Taegeugki hwinalrimyeo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Skupina archeologů najde kostru, která je identifikována jako ostatky Lee Jin-seoka. Potíž je ovšem v tom, že Lin Jin-seok nezemřel, nýbrž se ve zdraví dožil požehnaného věku. Zato jeho bratr, Jin-tae, zmizel v korejské válce. Vracíme se do minulosti, píše se rok 1950. V době vypuknutí války oba bratři narukují a jsou odveleni na frontu. Jin-tae uzavře se svými nadřízenými dohodu -- pokud vykoná dostatečný počet hrdiských činů, pošlou jeho mladšího bratra dříve domů. Starší bratr se tedy účastní všech misí, zatímco svého sourozence div neudusí návalem bratrské lásky a péče. Potom ale Jin-tae padne do nepřátelského zajetí... (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (405)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kdyby ve filmu nebylo tolik šikmých očí, tak bych zcela bez ostychu prohlásil, že se jedná o americký film, neboť jsou, do posledního detailu, všechny aspekty amerického filmu splněny. A to včetně sentimentální hudby, která vás ani na okamžik neopustí. Podobnost s americkými filmy přinesla však i spoustu kladů. Například prostě musím zmínit úžasnou technickou stránku filmu a velmi pěkné efekty. Citům film vyhlásil válku a tlačí na strunu tak vehementně, že po emocionální stránce to vzal kolem mě velkou oklikou snad až přes tu komunistickou Koreu na severu. Zkrátka Pouta války je v mých očích takový klasický váleřný film, kterým strašně rád dávám 3*. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Ryanem mě během filmu také napadlo, ale není na místě. Vždyť krom stejného střihu jižních uniforem s ním nemá nic společného. Příběh je naprosto odlišný, nikdo nikoho nezachraňuje, pouze se válčí a poukazuje na hrůzy války. Nad Ryanem navíc vítězí v poukázání, že většina vojáků ve válce, káže vodu a přitom pije víno (masakry neozbrojených na každé straně a odsuzování těch druhých). Ryan šel přímo na věc a ukazoval válku z pozice vojáků mimo frontu, zde se jede pěkně v hlavní vlně. Pravdou zůstáva, že z příběhu dvou bratrů v půlce filmu stane pohádka, která je tak zmatená a překombinovaná, že by jí omlouval pouze fakt, že film čerpal ze skutečných událostí (o tom ale dost pochybuji). Vytýkat filmu hollywoodský střih je nesmysl, každý se inspiruje továrnou na sny, ale jen někdo má peníze na to, aby to dokázal přenést na plátno (my o tom víme své). Korejci předvedli, že filmy točit umí, tak směle dál. 90% ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Filosofická hloubka u válečných filmů je mi celkem putna, hlavně když mne snímek svou dramatičností a působivým zpracováním dostane do kolen. A to se Taegukgi povedlo dokonale. Jak je už u Korejců dobrým zvykem, emocemi ve filmu nešetří a vám nezbyde, než s pusou do "O" sledovat vypjaté drama dvou bratrů, jihokorejských vojáků, na pozadí velmi krutých, povětšinou zákopových bojů. Některé scény jsou neskutečně silné.. Na nelítostné souboje zoufalých vojáků na bodáky v mazlavém bahně zákopů, popravy lidí, kteří se z nedostatku jídla stali členy komunistické strany či se účastnili komunistických demonstrací, Young-shin a závěrečnou konfrontaci Jin-tae a Jin-seoka, na to jen tak nezapomenu. A že bych místy nedokázal potlačit slzy dojetí, to se mi ještě u válečného filmu nestalo. V mých očích byl vojín Ryan tímto korejským blockbusterem překonán. Král je mrtev, ať žije nový král! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12,8miliónaTržby USA $1,111,061Tržby Celosvetovo $69,827,583 (Južná Kórea s tržbou $64,800,000)║ Po vzore filmu Zachráňte vojaka Ryana nám prináša Južná Kórea takmer rovnako silný vojnový snímok, plný utrpenia a beznádeje, kde je dosť ostro poukázané na nezmyselnosť vojen a čo vlastne do života prinášajú, ako dokážu zmeniť vnútornú podstatu človeka v niečo ohavné. Film je zvládnutý rovnako ako po príbehovej stránke, tak aj po technických stránkach, pri bojových útokoch nechýba roztrasená kamera, ktorá len bližšie priblíži krvavú atmosféru krviprelievania, občas je strih až príliš rýchli na to aby sme dokázali zachytiť čo sa práve deje ale to sa dá prepáčiť a nič nás nemôže odvrátiť od toho aby sme si naplno vychutnali túto vojnovú drámu o dvoch bratoch. /95%/ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvých 20 minút nenasvedčuje, že nasledujúce dve hodiny budú nonstop akcia. Akcia plná neustáleho vraždenia, možno tu padol rekord počet mŕtvych za sekundu filmového času, prípadne za minútu. Takže ani pri takjeto stopáži niet času na nudu, na čas zabudnete veľmi rýchlo a Putá vojny sú naozaj vťahujúce. Čo ma ale trochu sklamalo, je strih počas súbojov. Často chýba prestrihávanie na väčšie celky, najlepšie panoramatické, ktoré by nám osvetlili celkovú situáciu. V prípade útoku čínskych vojakov máme takýto uvádzací záber, ale hneď na to už len sledujeme detaily prestreliek a súbojov. Osobne ma to miatlo a nemyslím, že problém bol v rozpočte. Ale argumentovať sa dá tým, že sme boli svedkami bojov z pohľadu radového vojaka. Pátos spojený s otravnou hudbou k žánru patrí, tu prichádza ku koncu, ale dojem neskazí. Áno, takto má vyzerať vojnový veľkofilm. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (6)

  • Korejská válka byl válečný konflikt, který probíhal od 25. června 1950 do 27. července 1953 mezi Jižní Koreou podporovanou OSN a Korejskou lidově demokratickou republikou neformálně podporovanou Sovětským svazem a Čínskou lidovou republikou. (Duoscop)
  • Na začátku filmu je v protestním průvodu proti korejské válce vidět cedule s anglickým nápisem „Give arms to us fight million youths“. (Duoscop)
  • Spojené státy americké vyslaly na korejský poloostrov 302 tisíc vojáků, kteří spolu s menšími jednotkami dalších dvaceti států pomohli jihokorejským jednotkám. (Duoscop)

Reklama

Reklama