Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh černé vánoční komedie Doblba! se odehrává v rozvětvené rodině Mukových. Hlavním hrdinou je Karel Muk, jednoduchý chlapík s jednoduchými sny, žijící poněkud stereotypním manželským životem s Terezou, nevlastní matkou Karlovy dcery Valinky. Řečeno slovy scénáře: Karel pracoval dlouhá léta jako správce hřbitova a s oblibou říkal : Jistá je jen smrt, ale nikdy si nepřipustil, že by se ho mohla nějak dotknout. Nebylo toho moc, za co by se ho dalo pochválit. Bratr Robert Muk je naopak sebevědomý a praktický podnikatel a nejmladší Pavel jakoby se stále nemohl rozhodnout, zda najít smysl života v ochraně šumavských hvozdů nebo v erotických hrátkách se sekretářkami. Jednoho dne, krátce před Vánocemi spadne rodině Mukových do klína nečekané dědictví. Náhlá možnost zbohatnutí je jakýmsi spouštěcím momentem pro řadu osudových událostí, které jednotlivé členy rodiny trochu svedou z nastoupených cest, některé nasměrují na cesty úplně jiné a cesty těch dalších se dostanou téměř ke svému konci. Nic už nebude jako dřív. A náhody neexistují.Všichni musí přehodnotit své žebříčky životních priorit. A přitom platí pravidlo: jakékoliv vaše činy se vám jednou v dobrém či ve zlém zúročí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

messiah 

všechny recenze uživatele

Vlastně jsem od toho vůbec nic nečekal...šlo to mimo mě. Ale teď, když se to objevilo v AHA nebo kde, přecejen jsem po tom sáhl jakožto po filmu jehož název mi něco říkal a měl jsem ho spojen se skvělým J.Duškem. No překvapení bylo víc než příjemné...jasně, je to pitomost, ale v tu chvíli mi to sedlo a skvěle jsem se bavil. Prostě nálada na jednoduchej humor pro odreagování. Že bych to ale musel ještě někdy vidět? ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tato komedie je z půlky velice vtipná, v druhé půli hodně černá a taky k nepoznání vážnější. Problém je v tom, že od vtipu ke vtipu vede dlouhá cesta. Ta se místy ztrácí a hodně často zarůstá a stává se neviditelnou. Petr Vachler se snaží, Roman Holý se snaží, herci se snaží, ale výsledek tomu moc neodpovídá. Nejvíc jsem měl práci s tím, odmyslet si od Petra Čtvrtníčka jeho "českosodové" role, i když jeho výkon mi byl nejsympatičtější. Nejlépe myslím dopadla scénka "Věštkyně." ()

Reklama

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Jo tak s touhle komedií sem spokojen. Není zas tak extra výjmečná a místy mě příjde, že se snaží těžit z rychle nabyté slávy českých filmů, leč se trochu ukvapuje. Přesto všas je dostačujicí pro pobavení a to je snad jediné co můžu od komedie očekávat. Černý humor mi taky nikdy moc nevadil, takže proč ne? ()

blues 

všechny recenze uživatele

Tímto snímkem jsem se jen utvrdil, že české filmy (obzvláště tragi-komedie) stále nestojí za nic, ani za shlédnutí. Mě docela udivuje, jak dokázal Vachler do jednoho filmu nacpat pro mě ty nejméně oblíbené české herce (Matonoha, Dušek, Čtvrtníček), už jen Uršula Kluková tam chyběla a bylo by to obludárium jako dělané... prostě "humor" použitý v tomto filmu mi totálně nesedl a myslím, že ani jiné obsazení by film nevytáhlo nahoru... ()

cross 

všechny recenze uživatele

Tak asi první čtvrtinka filmu vypadá docela nadějně - herci hrají osvědčenou roli odpovídající zvučnosti svých jmen, vtípky jsou náležitě vtipné a vše nasvědčuje tomu, že tu máme další relativně povedenou černočernou komedii...Pak se ale vše jaksi pokazí,film začne neobratně oscilovat mezi žánry, přichází nuda, nuda s rádoby efektními scénami a nuda se stupidními vtipy. Vrcholem pak je celé "znovuzrození" Duška a divák prostě musí odcházet z kina zcela znechucen! Vachler není dobrý filmař, Holý není dobrý filmový skladatel, Dušek je dobrý herec, ale v poslední době mám pocit, že jede pořád to samé pořád dokola... A v neposlední řadě - Doblba není dobrý film... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Některé fotografie v úvodu filmu jsou skutečné, například snímky ze svatby Jaroslava Duška s jeho ženou. (Haniczka)
  • Dceru Valinku hrála dcera režiséra Petra Vachlera Valerie. (Haniczka)

Reklama

Reklama