Reklama

Reklama

Ještě žiju s věšákem, plácačkou a čepicí

  • angličtina Rail Yard Blues
Trailer

Obsahy(1)

"Film 'Ještě žiju.' je současná, přiměřeně suchá, lehce absurdní filmová tragikomedie o středně velkém českém nádraží v létě," říká producent filmu Jiří Konečný. Postavami filmu jsou nádražáci, kteří řeší, nebo se spíš snaží, ve velmi humorné nadsázce, řešit své malé "vzájemnosti" na pozadí mizejícího genia loci místa, do něhož byli zasazeni. "Film se snaží zobrazit skutečné lidi, ne z prstu vycucané, papírem šustící dramatické postavy," říká režisér Pavel Göbl. Před kamerou se vedle známého Jaroslava Duška objeví herci Igor Chmela, Roman Slovák, Slovenka Petra Beoková a Polák Riszard Doliński a skvělí neherci Jiří Vymětal a Slovák Jozef Polievka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

alenka 

všechny recenze uživatele

desive spatne herecke vykony, duska nevyjimaje, se hodi sotva do divadla, natoz na platno. hlavni herecka role nesahala ani po kotniky klare meliskove z mistru, jejiz ma byt napodobeninou. hodpodska atmosfera nulova, a ani mrtvola na stole a rozbite akvarko nestaci. to uz je lepsi horkej fernet, nez tenhle film. a je to skoda, ponevadz namet je vic nez uchazejici, a s vycepovanejsimi herci by musel dosahnout lepsich kvalit. klidne bych to svalila na reziserovu benevolenci. zaverem ale chci pochvalit bozskou kameru, kterou jsem nevidela ani nepamatuju, alespon teda v ceskem filmu. perfektni vyber exterieru nasnimanych originalnim zpusobem (zajimalo by me, jestli byly vsechny v okoli zateckeho nadrazi) ale stejne nezastini celkovou stupiditu filmu. skoda, skoda. fakt me to mrzi. ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Jasna bomba.Dobra prace reziseru Pavla Gobla a Romana Svejdy.Prislo mi ,ze i herci meli za ukol hrat tak aby to vypadalo, jako ze se jedna o neherce a nevycuhovali nad ostatni.Nizkorozpoctove,skvele vsak.Nasi dalsi filmotvurci by si meli vzit priklad.Velice kvituji hrani ceskych pisnicek at uz v titulcich ci v prubehu filmu.Uzivatel Lima - "Do ceho jineho by mel vrazet penize Fond pro rozvoj a podporu ceske kinematografie?". ()

Reklama

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

"Film se snaží zobrazit skutečné lidi, ne z prstu vycucané, papírem šustící dramatické postavy... Čoveče, skuteční lidé? Na obrazovce se šinuly obrazy z krátkého období životů lidí, kteří stojí na peróně a mezi nimi projíždějí vlaky života. Někteří z nich na lokomotivy sem-tam mávly plácačkou, někdo se snažil starat o koleje, ale to je asi tak všechno - nikdo se nesnažil nikam nastoupit a odjet o kousek dál. Což mi na tom filmu přišlo tak absurdní, až se to nakonec zdálo skoro krásné. Nejvíc to bije do očí v závěru filmu, kde postavy přijmou velice tragickou událost s takovým klidem, jako by se vlastně vůbec nic nestalo, a nakonec se vlastně vůbec nic neděje a neřeší - nalijou se čtyři panáky ferneta - a vlaky života nás míjejí dál. ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Možná se budu opakovat, ale tento film je vážně o ničem, banda nádražáků, kteří se v práci bavěj téměř o ničem a těšej se večer do hospody kde řešej buď to práci a nebo opět to "nic". Je pravda, že je to film o obyčejných lidech jako my všichni ostatní, ale točit o tom film ? To se mi zdá poněkud zbytečné. Další mínusem je špatní herci, kdyby aspoň film byl lépe obsazen, vypadalo by to lépe, ale koukat se na bandu neherců, kteří odříkavaj text ze scénáře s nulovým herectvím a zapálením k němu, ani ten Dušek mě nijak neoslnil. A dále mě neskutečně vytáčelo to nelogické chování psotav zejména v samotném závěru. Dvě hvězdy dávám za občasné hlášky a ten suchej humor, kterej tedy vždy nezafungoval, ale i tak mi to přišlo vtipné, jinak je to bída. ()

Haniczka 

všechny recenze uživatele

Po opakovaném shlédnutí musím opravit hodnocení. Film má opravdu zvláštní poetiku a pro fanoušky železnice je to nutnost. Sice jsem se napoprvé vůbec neorientovala v ději, pletly se mi herečky a posunovači se mi míhali před očima jako hejno rozdivočených včel, do toho zápletka s dvojčaty, takže jediným světlým bodem se mi zdál Jarda Dušek a Igor Chmela, ale po opakovaném shlédnutí dávám filmu 3 hvězdičky. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • „Plácačka“ se správně nazývá „výpravka“, zavedena byla na československé železnici 10. května 1932. V noci se místo výpravky používá kapesní svítilna. (sator)
  • Ve filmu zazní několik slangových železničářských výrazů: ranžír – seřaďovací nádraží, laufka – děvče pro posílky, vechtr – traťový hlídač. (sator)

Reklama

Reklama