Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzneste se na kouzelném létajícím koberci a vydejte se na napínavý let plný legrace s Aladinem. Skvělé dobrodružství doplňuje podmanivá hudba, oceněná Oscarem. Aladin žije se svou rozpustilou opičkou Abu uprostřed kouzelného města. Jeho obyčejný život naruší dobrodružství, ve kterém se snaží zachránit princeznu Jasmínu ze spárů zlého kouzelníka Jafara. Aladin ale není na těžký úkol sám – má kouzelnou lampu. Stačí ji otřít a zjeví se džin, který má smysl pro humor a dovede měnit podoby. A splní i Aladinovo přání proměnit se v prince, aby okouzlil Jasmínu. Moc lampy však odhalí také Jafar a pokouší se jí zmocnit. Aladin musí nad Jafarem zvítězit a použít k tomu veškerou svou chytrost. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (247)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Mám rád ztřeštěné animované grotesky od Texe Averyho a Aladin mi je v mnohém připomíná. Je to stejným dílem krásná pohádka jako stoprocentně odvázaná komedie a jejím největším trumfem je džin s hlasem Robina Williamse, který předvedl něco neskutečného - ať je náš dabing jakkoliv dobrý, v tomto případě prostě nebude nikdy ani zpola tak dobrý jako originál. Nerad bych ale zapomněl na perfektní hudbu Alana Menkena a kupodivu také na písně, které mě v disneyovkách často nechávají chladným, ale tady se vážně povedly na sto procent. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Pravá pohádka by se měla při chůzi lehce pohupovat v bocích a ledva se dotýkat země ... hudební doprovod by pak měl spoluvytvářet a dolaďovat tu pravou pohádkovou atmosféru. "Aladin" se projevuje na můj vkus až příliš sebevědomě, jeho animace je zbytečně bombastická, scénky ubíhají vpřed nadmíru překotně - div že se nepředbíhají ... a v žádné z použitých písní nenacházím zalíbení. Příběh postrádá půvab a něhu - atributy, které bych od klasické animované pohádky očekávala. Zcela průměrné, nezajímavé 3* ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Klasike ako Aladin sa nevyrovná hocičo. Fascinujúci animovaný muzikál a bezpochyby jeden z najkvalitnejších klasických animákov aké kedy u Disneyho vznikli. Či už po stránke piesní z dielne Alana Menkena, či po stránke postáv na čele s džinom Robinom Williamsom, či samotnou animáciu alebo aj samotným dramaticky vystavaným príbehom. A vy ostatní si pokojne velebte každý nový, hoc kvalitný, Pixar. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

V dobe premiery Aladdina mi bylo 5 let a s hruzou jsem zjistil, ze ackoliv jsem doma mel hracky na motivy tohoto filmu (dokonce si i pamatuju, ze byl v Happy Mealu od McDonalds), tak jsem ho vlastne nikdy nevidel. S uvedenim hranyho filmu jsem se rozhodl tuto chybu napravit a opet musim vysmeknout Disneymu poklonu - od skutecne zacatku typu Snehurka, Pinocchio, Dumbo, Bambi a ja nevim ceho jeste az do cca druhy Fantazie prisel se skoro kazdym filmem velkolepy pribeh, atraktivni a hlavne moderni animace a skvela rodinna zabava. Djin v podani Robina Williamse skvelej bavic, cemuz dopomaha i ten filmovy vizual - jsou to vterinovy detaily ktery mi vykouzlily usmev na tvari i dneska jako starymu chlapovi. A ta nadcasovost - uz v roce 1992 nas Disney pred Aladdinem varoval jakozto nuzakem kradoucim chleba. 25 let po varovani se nam po Evrope prohani takovych Aladdinu uz miliony a misto chleba si ted privlastnujou nase socialni jistoty. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Aladin zaujme diváka především bezbřehou fantazií na poli animace, líbivou hudební stránkou a svižným příběhem. Velký podíl na atraktivitě filmu má bez debat postava Džina, jehož rozličné transformace a množství narážek z různých oblastí si nekladly meze, a navíc byl s opičákem Abuem hlavním zdrojem humoru. Z písní se mi líbila nejvíce A Whole New World a jsem rád, že hraný remake z roku 2019 nebyl jako přes kopírák, takže se mi dostalo u původního Aladina několika milých překvapení. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (34)

  • Meno Džafarovho papagája, Jago, je odkazom na postavu zloducha z klasickej Shakespearovej hry "Othello". Znalci ho charakterizujú ako inteligentného a bezzásadového našepkávača, ktorý presadzuje len svoje záujmy, a to aj za cenu záhuby všetkých naokolo. (unclejack)
  • Robin Williams při namlouvání džina natolik improvizoval, že vzniklo téměř šestnáct hodin zvukového materiálu. (Chevees)

Související novinky

Dočká se Aladin pokračování?

Dočká se Aladin pokračování?

15.08.2019

Po obřím úspěchu hraného Aladina od režiséra Guye Ritchieho (Král Artuš – Legenda o meči) není divu, že studio Disney aktuálně zvažuje pokračování. Snímek několik dní nazpátek překročil miliardu… (více)

Reklama

Reklama