Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Disneyho úspěšný animovaný film Herkules je plný zábavy, fantazie a dobrodružství. Mladý smrtelník Herkules je obdařen nadlidskou silou a chce dokázat svému otci Diovi, že je takový hrdina, který se může opět stát bohem. Na jeho cestě za hrdinstvím jej doprovázejí věrní přátelé – létající kůň Pegas a osobní trenér Phil. Je tu ale ještě bujarý a vznětlivý darebák Hádes, který plánuje převzít vládu nad Olympem a ztěžuje tak Herkulovi jeho cestu, jak jen to jde. Herkules se musí rozhodnout mezi legendární silou a láskou k řecké krásce Meg. Jen díky cenné lekci, že důležitější, než síla nadlidská, je pouze síla jeho srdce, se Herkulovi podaří zachránit Olymp a upevnit si své místo hrdiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Svižný a zábavný animák z dielne Walt Disney. Čo sa týka kritizovania pomerne slabších skladieb, môžem povedať len jedno. Nikdy som ich nemal rád. Či už tu alebo niekde inde, vždy len zdržujú plynulé odsýpanie deja. Na rok 1997 veľmi pekná animácia (CGI hydra,- tú nerátam). Navyše tému gréckej mytológie mám vo veľkej oblube. Nejaké výhrady? Nie. Rád by som však vyzdvihol scénu z 01:08:25 - "Hej kluci, Olymp je tuším opačne" - jednoducho zakomponovanie vtípku do vážnej scény. Čo môže pobaviť viac? ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Začal bych zpracováním celé animace a její kostrbatostí, kreá se podobá spíš klaisckému Mutoscopu (to je např. sešit s rozfázovanými obrázky za sebou), ale na rok 1997 je to krásná animace. Co se týče příběhu, tak ten je zpracovaný na jedničku. "Hrdina", co není moc oblíbený, na co sáhne, to zkazí.. a nakokec musí ukázat co vše v něm je (což se mu jak jinak než podaří). Nádherně ztvárněné zlo, a jeho dvou patolízalů, které se snaží získat moc nad celým světem i víc, svržením nejvyššího boha Dia. Zeus, se však nedá a jako ten největší zástupce dobra nakonec zvítězí. Vše začíná tak, že se Diovi a jeho paní narodí chlapeček, Herkules, kretý je unesen nakrmen nápojem proti nesmrtelnosti a vychováván ve smrtelné rodině. Vše končí tak šťastně až se divím že u toho nebrečím, ale právě zde si uvědomuji, že tento film není směřován přímo mne, ale asi těm mladším, proto takové hodnocení. Co nesmí chybět je vtip, kterého je tu vskutku požehnaně! Někdy jsem nestíhal dýchat, jaké jsem schytával záchvaty. No a když k tomu všemu připočteme hudbu, a muzikální, zpěvné vložky, tak se nám snímek vyhoupl o solidní kategofii výš. Pokud se nudíte, máte prázdné odpoledne, a ještě hlídáte nejáké děcko, tak nelze učinit lépe než si pustit právě tento film. ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6/10). Pohádka od Disneyho, která má svoje kouzlo, ale na Pixar to pořád nemá/nemělo.. Příběh Herculese, který jsem shodou náhod shlédl na dovolené v Řecku, takže to mělo dost dobrou atmosféru.. Celkově je film mírně nadprůměrný oproti tomu co se plodí teď někdy za hnoje.. Hádes je bezkonkurenčně nejlepší postavou. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Menken: 1. Long Ago... - Charlton Heston [0:30] ,2. Gospel Truth I [2:26] ,3. Gospel Truth II [0:58] ,4. Gospel Truth III [1:05] ,5. Go The Distance [3:14] ,6. Oh Mighty Zeus [0:45] ,7. Go The Distance (Reprise) [0:57] ,8. One Last Hope [3:00] ,9. Zero To Hero [2:20] ,10. I Won't Say (I'm In Love) [2:20] ,11. A Star Is Born [2:04] ,12. Go The Distance - Michael Bolton [4:42] ,13. The Big Olive [1:07] ,14. The Prophecy [0:53] ,15. Destruction Of The Agora [2:07] ,16. Phil's Island [2:25] ,17. Rodeo [0:40] ,18. Speak Of The Devil [1:30] ,19. The Hydra Battle [3:28] ,20. Meg's Garden [1:14] ,21. Hercules' Villa [0:37] ,22. All Time Chump [0:38] ,23. Cutting The Thread [3:23] ,24. A True Hero/A Star Is Born [5:35], ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

35. celovečerní Disney Tenhle Herkules je něco, co se stát prostě muselo. Televizi válcoval Herkules se Sorbem a Xena s Lucy Lawless a oni taky měli svůj animák. U myšáků ale přišli na to, jak svůj příběh o nejslavnějším polobohovi odlišit, jednoduše do příběhu o dospívání from zero to hero mrskli gospel... a ono to vyšlo :) ()

Galerie (70)

Zajímavosti (22)

  • Lev, ktorého Hercules poráža a neskôr s jeho kožou pózuje, je Scar z predchádzajúceho projektu Disney, cenami ovenčeného Levieho kráľa (1994). (Kacenka_)
  • Když Hercules s Megarou scházejí po schodech do zahrady, má Megara kolem ramen průsvitnou fialovou látku. V další scéně, kde na ni mluví Bolest a Panika, ji nemá. Ale ve scéně, kdy se otočí zpět na Herculese, ji má opět kolem ramen. (CaptainAss)
  • V tomto filmu je bohyně Héra vlastní milující matkou Herkula, v mytologii je jeho macechou a jedním z úhlavních nepřátel. Héra se nikdy nedokázala smířit s poněkud záletnickou povahou Dia, svého manžela a Herkulova (Héraklova) otce. (vojtaruzek)

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno