Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v dávnověku se vejce z rozbitého dinosauřího hnízda dostalo díky náhodě na malý ostrov, kde žijí lemuři. Ti vejce objevili zrovna ve chvíli, kdy se z něho vyklubal malý dinosaurus. Lemuři se ho ujali a pojmenovali ho Aladar. Jednoho dne ale na planetu Zemi dopadly meteority a způsobily děsivý požár na ostrově, kde žili. Jen díky Aladarově velikosti se lemuří rodina, která ho vychovala, zachránila. Aladar s nimi na zádech přeplaval na blízkou pevninu. Tam se přidali ke skupině mírumilovných dinosaurů. Díky následkům vesmírné katastrofy a krvelačnosti hladových predátorů se ale často ocitnou ve velmi nebezpečných situacích... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak by sa film natočil pôvodne tak ako sa mal - bez dialógov a bez Disneyovského pozlátka ( celý film by pravdepodobne vyzeral ako jeho strhujúci, niekoľkominútový úvod, v ktorom sledujeme putovanie dinosaurieho vajcia ), bola by to neprekonateľná filmová pecka nového tisícročia. Takto je to len síce vizuálne vybrúsená a efektná, ale predsa len malinovka. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Mým přáním vždy bylo, setkat se s dinosaury. Bohužel to je jen sen, který se mi asi nikdy nesplní. A tak si to musím vynahrádět tím, že se na ty monstra dívám prostřednictvím filmů. Vůbec jsem neměl tušení, že existuje tento snímek, který je téměř dokonalý. Příběh je sice v podstatě o ničem, ale to nemění nic na tom, že je Dinosaurus suprovej animák. Film vyniká hlavně akčními scénami a dokonalou animací. Po dlouhé době hodnotím film pěti hvězdami. ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Monstrozní výprava, vynikající animace, která mě uchvátila i 8 let po premiéře, kdy jsem to viděl poprvé! Výborná hudba, solidní příběh, kterému nechybí vtip, akce ani napětí. Přiměřená délka i povedený český dabing. Prostě vše přispívá k tomu, že se jedná o nadprůměrnou rodinnou podívanou, která zaujme oko mladého prcka i staršího diváka. Nemůžu jinak, nežli 4*, poněvadž se jedná o opravdu povedený oddychový film... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

39. celovečerní Disney Velmi slabé, Dinosaurus není ani tak disneyovka, jako exhibice nové technologie. Je to škoda. Na to, aby to mohlo fungovat jako samostatný film, by to muselo pracoval lépe s úvodní premisou, která je jen stínem Tarzana. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Naposledy jsem tento animák viděl někdy, kdy mi bylo asi 10, takže jsem si to po velice dlouhé době zopákl a musím říct, že je stále super. Animace zase tak extrémně nezestárla, zajímavě propojila 3D modely s reálnými lokacemi, čímž si udělala náskok do budoucna. Příběh o vegetariánském dinosaurovi vychovaném opicemi byl na jednu stranu naivní a v mnoha ohledech nelogický, ale v rámci jednoduché cesty za oázou a poznáním, že jen skupinová soudržnost zvítězí nad zlem, fungoval skvěle. Navíc velice oceňuju odklon od takových těch typických scén, kde umírající postava před padnutím pronáší zdlouhavé proslovy - zde kdo zemřel, ten zemřel a zkrátka to byla součást vyobrazeného světa dinosaurů, kde šlo neustále o život. Velice příjemné pokoukání bez hluchých, či jinak podobně špatných míst. /// Viděno na Nova Cinema s českým dabingem. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (25)

  • Aby sa tento film odlíšil od pôvodného filmu Krajina dávnych vekov (1988), nemal mať pôvodne žiadne dialógy, ale Michael Eisner zo štúdia Disney na nich trval. (Spilvo)
  • Pôvodne mal byť záber zo začiatku, keď letí meteorit vesmírom, totožný s tým, ktorý bol vo filme Armageddon (1998). (Spilvo)
  • Ve filmu bylo zpracováno více než 1 300 snímků se speciálními efekty. (HappySmile)

Reklama

Reklama