Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v dávnověku se vejce z rozbitého dinosauřího hnízda dostalo díky náhodě na malý ostrov, kde žijí lemuři. Ti vejce objevili zrovna ve chvíli, kdy se z něho vyklubal malý dinosaurus. Lemuři se ho ujali a pojmenovali ho Aladar. Jednoho dne ale na planetu Zemi dopadly meteority a způsobily děsivý požár na ostrově, kde žili. Jen díky Aladarově velikosti se lemuří rodina, která ho vychovala, zachránila. Aladar s nimi na zádech přeplaval na blízkou pevninu. Tam se přidali ke skupině mírumilovných dinosaurů. Díky následkům vesmírné katastrofy a krvelačnosti hladových predátorů se ale často ocitnou ve velmi nebezpečných situacích... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $127,5miliónaTržby USA $137,748,063Tržby Celosvetovo $349,822,765║ Veľmi zdarilí pokus od spoločnosti Disney, v rámci spojenia CGI animácie so skutočnými obrázkami nasnímanými v prírode, toto spojenie prináša niekedy až dynamický zážitok pokiaľ ide o preletí Pterodaktila snímané z jeho pohľadu ponad prekrásnou krajinou plnou zelených hôr preplnených dinosaurami, výhodou bolo že voda bola skutočná a nie animovaná a v spojení s CGI pôsobil obraz jednoznačne vierohodnejšie, než ak by bola voda robená animačne. Možnou slabinou sa môže zdať taký príbeh, ten ovplíva priamočiarosťou ale zas na druhú stranu je to uveriteľnejší na to že ide o rozprávku, k tomu ešte dej nemá len priami záber venovaný pre zábavu ale sústreďuje sa na dosť vierohodnú ukážku cesty ako to mohlo byť pri putovaní s dinosaurami. K prvotriednej grafike moc ladí aj čarokrásna hudba od James Newton Howard. /videl v kine: 80%/ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to opravdu v první řadě dětský snímek, na rozdíl od řady jiných animáků toho dospělému tolik nenabídne, a tak považuji za zbytečné babrat se v nepřesnostech a vypočítávat chyby. Když nic jiného, dá se na Dinosaura prostě jen tak dívat, protože po stránce výpravy se povedl a hudba Jamese Newtona Howarda je přímo krásná. Rád bych ještě vyzdvihl na český dabing, který má mnohem zajímavější obsazení než ten originální (Jiří Langmajer, Jaroslav Satoranský, Květa Fialová...). ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Je to určené pre deti a keď sa to páčilo im, páči sa to aj mne :) Moje dievčatá sa síce niekdy aj trocha báli (hlavne toho Carnotaura), ale tie sú už od prírody strachopudky :) Príbeh nie je nejak extra zaujímavý, v podstate ide iba o to dostať sa z bodu A do bodu B a pritom prekonávať rôzne prekážky (hlavne v podobe Carnotaurov). Aj tie opičky mi tam akosi nesedeli, ale bolo to roztomilé a graficky perfektne spracované. 75/100 ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem tento film tehdy viděl, když vycházel a byl jsem podstatně menší, trochu jsem tušil, do čeho jdu. Jak má prsty ve tvrobě Walt Disney, tak z posledních zkušeností raději dávám ruce pryč. Tady by mě to ale asi mrzelo. Pamatoval jsem si příběh, ale nepamatoval jsem si dokonalou animaci tohoto filmu. Příroda a okolí snad muselo být reálné a dinosauři jen doanimováni. Ale ti byli natolik dokonalí, že jsem fakt čučel.... Příběh moc hezky udělaný, trochu mimo Disneyovu tradiční osu, protože se mi fakt líbilo, že neubral téměř nic ze zákonů živočišné říše, což má celkem běžně ve zvyku. Zajímalo by mě, jestli je reálná varianta, že lemuři a dinosauři žili ve stejné době, ale to je asi fuk. Líbilo se mi to a řekl bych, že určitě víc, než předtím. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Triky jsou špičkové, ovšem zejména při větších detailech, pokud je záběr na nějaký větší celek, našly by se i nějaké drobné chybky v digitalizaci. Co se týče děje, jde o poměrně nenáročnou podívanou. A jelikož je to rodinný film, nesmí chybět ani lehce milostný motiv, samozřejmě i nějací jednoznační záporáci, ale rovněž někdo, kdo na poslední chvíli prozře. Zkrátka taková oddechovka. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (25)

  • Tvůrci začali na filmu pracovat už v roce 1994. (HappySmile)
  • Ve filmu se objeví tyto druhy pravěkých ještěrů: Ankylosaurus, Brachiosaurus, Carnotaurus, Edmontia, Galimimus, Iguanodon, Koolasuchus, Oviraptor, Pachyrhinosaurus, Parasaurolophus, Pterodon, Stygimoloch, Styracosaurus, Velociraptor. (Žralok)
  • Aby sa Dinosaurus dostal na plátna kín, bolo potrebných 3,2 milióna počítačových hodín a všetky zložky filmu zabrali 45 terabytov na pevnom disku (ekvivalent 45 miliónov megabytov) alebo 70 000 CD-ROMov s informáciami v 100 miliónoch samostatných súborov. Pracovalo sa na 250 prepojených a 300 samostatných počítačoch. (pravo)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno