Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v dávnověku se vejce z rozbitého dinosauřího hnízda dostalo díky náhodě na malý ostrov, kde žijí lemuři. Ti vejce objevili zrovna ve chvíli, kdy se z něho vyklubal malý dinosaurus. Lemuři se ho ujali a pojmenovali ho Aladar. Jednoho dne ale na planetu Zemi dopadly meteority a způsobily děsivý požár na ostrově, kde žili. Jen díky Aladarově velikosti se lemuří rodina, která ho vychovala, zachránila. Aladar s nimi na zádech přeplaval na blízkou pevninu. Tam se přidali ke skupině mírumilovných dinosaurů. Díky následkům vesmírné katastrofy a krvelačnosti hladových predátorů se ale často ocitnou ve velmi nebezpečných situacích... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Triky jsou špičkové, ovšem zejména při větších detailech, pokud je záběr na nějaký větší celek, našly by se i nějaké drobné chybky v digitalizaci. Co se týče děje, jde o poměrně nenáročnou podívanou. A jelikož je to rodinný film, nesmí chybět ani lehce milostný motiv, samozřejmě i nějací jednoznační záporáci, ale rovněž někdo, kdo na poslední chvíli prozře. Zkrátka taková oddechovka. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Pohádka na motivy biblického příběhu o Mojžíšovi, který vyvedl svůj národ z poroby do země zaslíbené. Film neměl žádný náboj, ne moc strachnahánějicí záporné postavy a hnusnou, nechutně chlupatou vopici - coby postavičku, kterou by si všichni povinně měli oblíbit. Zázrak se nekonal. Když k tomu přičtu hnusné, staré dinosauřice, z kterých mi místo bylo fakt špatně, tak nevím, jak se tato triviálnost dostala do červeného pole. ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšil už od mého dětství. Pamatuji si, jak mě na jednom z prvních DVD, které jsme pořídili, uchvátil trailer právě na Dinosaura. Po Jurských parcích jsem se ale k jeho zhlédnutí nedostal, až teď, po dlouhých 13 letech... Musím uznat, že film neztratil nic ze svého kouzla. Animace je na svou dobu velmi povedená a Howardův hudební doprovod je vážně skvělý. Navíc vše působí takový příjemný pohádkový dojem. Za mě lepší 4* ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Už jako vejce prožije malý dinosaur Aladar dlouhou cestu ze svého rodného ostrova, aby nakonec skončil u skupiny lemurů, kteří se jej ujmou a vychovávají. *Blik* O pár let později ostrůvek zachvátí katastrofa, a pouze Aladar se svými "rodiči" se zachrání před rojem meteoritů. Přidávájí se ke skupině dinosaurů (a jiných potvor), kteří směřují vztříc světlým zítřkům do nové země. Skupina vede mrzutý dinosaur Kron, kterému jsou ostatní jen cílem pohrdání a smíchu. Ale Aladar svoji autoritou (a taky díky štěstí) přebírá ve skupině vedení a také získává lásku krásné dinosauřice Neery. Dostanou se všichni včas do bezpečí a ubrání se útokům zákeřných carnotaurů (dinosaur se spoustou zubů) ... Animák sice ničím extra nepřekapí, příběh je takový plytký a naivita z něj úplně odkapává, nicméně svým zaměřením na mladší věkové skupiny to až tolik nebolí. Animace jsou na velmi dobré úrovni, a vše je podkresleno příjemnou hudbou Jamese Newtona Howarda... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (25)

  • Živé zábery sa nakrúcali na Havaji, slávnych náhorných plošinách vo Venezuele, Austrálii, Západnej Samoe, v arborétu v Los Angeles a Údolí smrti v Kalifornii. (pravo)
  • Ve filmu se objeví tyto druhy pravěkých ještěrů: Ankylosaurus, Brachiosaurus, Carnotaurus, Edmontia, Galimimus, Iguanodon, Koolasuchus, Oviraptor, Pachyrhinosaurus, Parasaurolophus, Pterodon, Stygimoloch, Styracosaurus, Velociraptor. (Žralok)
  • Na kožíšek jediného lemura muselo být poskládáno na počítači 1,1 milionu chloupků. (HappySmile)

Reklama

Reklama