Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v dávnověku se vejce z rozbitého dinosauřího hnízda dostalo díky náhodě na malý ostrov, kde žijí lemuři. Ti vejce objevili zrovna ve chvíli, kdy se z něho vyklubal malý dinosaurus. Lemuři se ho ujali a pojmenovali ho Aladar. Jednoho dne ale na planetu Zemi dopadly meteority a způsobily děsivý požár na ostrově, kde žili. Jen díky Aladarově velikosti se lemuří rodina, která ho vychovala, zachránila. Aladar s nimi na zádech přeplaval na blízkou pevninu. Tam se přidali ke skupině mírumilovných dinosaurů. Díky následkům vesmírné katastrofy a krvelačnosti hladových predátorů se ale často ocitnou ve velmi nebezpečných situacích... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

I přes prosťoučký syžet se jedná o frontální útok na všechny smysly i emoce, jenž je díky ohromující práci animátorů, velkolepé hudbě a režisérově smyslu pro působivé kamerové jízdy a nálety beze zbytku úspěšný. Pravda, tenhle maďarský (?) dinosaurus kráčí po cestě, která je již pečlivě prošlapaná mnoha jeho předchůdci a tak jako na mnoho jiných snímků složených hlavně z diváckých atrakcí se na něj snadno zapomíná, ovšem ten bezprostřední zážitek stojí za to ocenit. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Dinosaurus je pohádka s jednoduchým příběhem, skvělou hudbou a parádní technickou stránkou. Příběh je o putování Aldara a jeho přátel z rodného místa, které je zničeno asteroidy a hledání nového domova. K tomu si přidejte klasické témata, jako je milostný vztah, rivalita vůdce stáda s hlavním hrdinou a pronásledování dravci. To celé je mixnuté do pohodové podívané. Mě osobně chybí v příběhu víc vtipných scének u kterých bych se pobavil. Takhle mi to přijde místy slaboučký. Hlavně za technickou stránku filmu dávám 70% :) ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak ani zďaleka som nečakal od novej Disneyovky to, čo som dostal. Popri všetkých vysokomiliónových projektoch ma táto milučká, skromná, graficky dokonalá, animovaná hračka dostala. Zveríky boli infantilne dokonalé, dobrodružné putovanie malo svoje čaro aj po stránke napätia, či humornej; nechýbali dojemné momentíky a vyšablonovanie sa z klasických predlôh počas deja. V jednoduchosti je krása. 90%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to opravdu v první řadě dětský snímek, na rozdíl od řady jiných animáků toho dospělému tolik nenabídne, a tak považuji za zbytečné babrat se v nepřesnostech a vypočítávat chyby. Když nic jiného, dá se na Dinosaura prostě jen tak dívat, protože po stránce výpravy se povedl a hudba Jamese Newtona Howarda je přímo krásná. Rád bych ještě vyzdvihl na český dabing, který má mnohem zajímavější obsazení než ten originální (Jiří Langmajer, Jaroslav Satoranský, Květa Fialová...). ()

Galerie (49)

Zajímavosti (25)

  • Pocit reality si vyžadoval, aby dva filmové štáby cestovali 18 mesiacov po svete a nakrúcali zábery, ktoré sa stali súčasťou tohoto filmu, ktorý kombinuje historickú skutočnosť a tradičnú disneyovskú fikciu. Do ich vybavenia patrila i digitálna kamera, ktorej hovorili ”Dino-cam”. Používala sa pri záberoch z pohľadu dinosaura. (pravo)
  • Film mal pôvodne vyzerať úplne inak, mal byť pojatý viac realisticky. Aladár v pôvodnom scenári poznal svoju rodinu a cestoval do Veľkého údolia so stádom Iguanodonov (Aladárov druh), vo výslednom scenári bolo upustené na realite a dinosaury boli nakombinovaní z rôznych období a z celej planéty (tieto druhy by sa nikdy nestretli). (Krnac)
  • Aby sa tento film odlíšil od pôvodného filmu Krajina dávnych vekov (1988), nemal mať pôvodne žiadne dialógy, ale Michael Eisner zo štúdia Disney na nich trval. (Spilvo)

Reklama

Reklama