Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v dávnověku se vejce z rozbitého dinosauřího hnízda dostalo díky náhodě na malý ostrov, kde žijí lemuři. Ti vejce objevili zrovna ve chvíli, kdy se z něho vyklubal malý dinosaurus. Lemuři se ho ujali a pojmenovali ho Aladar. Jednoho dne ale na planetu Zemi dopadly meteority a způsobily děsivý požár na ostrově, kde žili. Jen díky Aladarově velikosti se lemuří rodina, která ho vychovala, zachránila. Aladar s nimi na zádech přeplaval na blízkou pevninu. Tam se přidali ke skupině mírumilovných dinosaurů. Díky následkům vesmírné katastrofy a krvelačnosti hladových predátorů se ale často ocitnou ve velmi nebezpečných situacích... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

I přes prosťoučký syžet se jedná o frontální útok na všechny smysly i emoce, jenž je díky ohromující práci animátorů, velkolepé hudbě a režisérově smyslu pro působivé kamerové jízdy a nálety beze zbytku úspěšný. Pravda, tenhle maďarský (?) dinosaurus kráčí po cestě, která je již pečlivě prošlapaná mnoha jeho předchůdci a tak jako na mnoho jiných snímků složených hlavně z diváckých atrakcí se na něj snadno zapomíná, ovšem ten bezprostřední zážitek stojí za to ocenit. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Užívateľ Dan9k je asi padnutý na hlavu, keď vymenúva ako zápory veci, ktoré sú vo filme preto, že je to film pre deti a on ako evidentne schopný dospelý jedinec to nemôže prekusnúť. Podobne kydá na CGI, kde je asi druhýkrát padnutý na hlavu, pretože CGI v dobe vydania bolo neuveriteľné a nemá sa za čo moc hanbiť ani dnes o 23 rokov neskôr, kedy som si film po dlhej dobe pozrel so svojou desaťročnou dcérkou. Treba vytiahnuť hlavu z vlastnej prdele, naučiť sa upútať niečím iným a nie kydmi bez opodstatnenia a reálneho podkladu, pretože takto len ukazuje, aký je sprostý. K filmu okrem toho, že som sa snažil vyvrátiť kydy jedného zakomplexovaného imbecila dodám už len toľko, že nenudí, príbeh má aj svoje srdiečko a ponaučenie a nie jedno, ktoré som dcérke pekne vysvetlil a je to už v podstate míľnik vo svojom obore podobne ako o rok mladšie Final Fantasy. Hudba Jamesa Newtona Howarda nesklame nikdy a stopáž bola aj na tú dobu aj dnes s prihliadnutím na detské zameranie viac ako adekvátna. P.S. V súčasnosti môžeme už len so slzou v oku zaspomínať na staré zlaté Disney nepoznačené gender-LGBT-etno-MeeToo a inými sračkami. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpovedenějších animáků přímo z dílny Walta Disneyho. Snímek o dinosaurovi, který se postaví nehostinnému světu se vryl do srdcí nejednoho dítěte. A to je zároveň jediný problém Dinosaura. Zatímco Pixar vždy dokázal zaujmout více generací, tento film cílí pouze na to nejmenší publikum. Animace je naprosto výborná a široké plány připomínají ty skutečné. Z dnešního hlediska je na animaci cítit, že už to není, co to bývalo, ale to dětem vadit nebude...80% ()

Person 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, na kterých jsem vyrůstal. Ale rozhodně v tom není jen sentiment. Ten příběh má skvělou atmosféru a i jistou hloubku, kterou dětský divák snadno rozpozná a nuti ho i v nízkém věku k zamyšlení. Zajímavá animace navrch a je z toho nápaditý a chytlavý film (i když samozřejmě hlavně pro děti). ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Krásný film, na svoji dobu vzniku jsou animace na špičkové technické úrovni ve všech detailech ! Zase jedna pořádná Dysneyovka, tentokráte z druhohor :-), která udala tón. Veverky Srat přišly se svými žaludy až pak .-). Nad chlupatými lemury či co to bylo se v době ještěrek nepozastavuji. Není to Putování s dinosaury, je to animák pro děti něco jako kačer Donald. Tohle je za čtyři vajíčka. * * * * ()

Galerie (49)

Zajímavosti (25)

  • Hlavní hrdina Aladar je druhem Iguanodon, který je dobře znám i z nálezů v Evropě. Konkrétně Iguanodon bernissartensis, který žil v Evropě mezi stupni barem a apt ve spodní křídě, tj. asi před 130 až 120 milióny let, je dobře podložen bohatými nálezy. (Prochy38)
  • V celom filme sa objaví 30 rôznych druhov prehistorických zvierat od 30-centimetrovej jašterice až po 36 metrov dlhého a 100 ton vážiaceho Brachiosaura. (pravo)
  • Aby sa Dinosaurus dostal na plátna kín, bolo potrebných 3,2 milióna počítačových hodín a všetky zložky filmu zabrali 45 terabytov na pevnom disku (ekvivalent 45 miliónov megabytov) alebo 70 000 CD-ROMov s informáciami v 100 miliónoch samostatných súborov. Pracovalo sa na 250 prepojených a 300 samostatných počítačoch. (pravo)

Reklama

Reklama