Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v dávnověku se vejce z rozbitého dinosauřího hnízda dostalo díky náhodě na malý ostrov, kde žijí lemuři. Ti vejce objevili zrovna ve chvíli, kdy se z něho vyklubal malý dinosaurus. Lemuři se ho ujali a pojmenovali ho Aladar. Jednoho dne ale na planetu Zemi dopadly meteority a způsobily děsivý požár na ostrově, kde žili. Jen díky Aladarově velikosti se lemuří rodina, která ho vychovala, zachránila. Aladar s nimi na zádech přeplaval na blízkou pevninu. Tam se přidali ke skupině mírumilovných dinosaurů. Díky následkům vesmírné katastrofy a krvelačnosti hladových predátorů se ale často ocitnou ve velmi nebezpečných situacích... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

To to tu nikomu nevadí? Ten film je jedna velká chyba! A ty vadí obzvláště ve filmech pro děti. Proč tam musely být opice? 65 milionů let před Kristem? A ještě vypadaly jako dnešní lemuři. Neexistuje snad film o dinosaurech pro děti, ve kterém by nebyli lidé nebo aspoň nějací primáti. Je to nezbytné? Opravdu musí mít děti (a radši ani nemyslím na to, kolik dospělých má) zato, že v době dinosaurů, tu už byly opice? Navíc v "příběhu" byly zcela nahraditelné a zbytečné. A další chybky...co ta tráva? Co ty dinosauří nehty? Co ten 10-kilometrový asteroid spadnuvší 2 kilometry od tlupy se svými směšnými a uboze pomalými následky? Co ten závěr a vyhynutí dinosaurů? To jako až potom nebo co? Škatulka "dětský animovaný film" je samozřejmě na všechno krásnou výmluvou, ale já pro ni nevidím důvod, obzvláště ne, když se nejedná o komedii. A jinak, co ta strašná nuda, způsobená dokonale nezajímavým a nezajímavě podaným příběhem? Co ty odpudivé triky? Vždyť je to hnus. V o rok starším Putování s dinosaury jsou i přes svou jistou archaičnost 100krát lepší. Zde je ale nechutně vidět, jak akorát použili nějakou rozmázlou texturu. Co ten patos? A co to ponaučování, které říká: "Ten kdo se chová racionálně, je špatný"? Tenhle film je mi nesympatický od A po Y. Zetko zachraňuje jedině Howardova hudba a ta jediná ho taky dělí od odpadu. Ale přiznejme si, tento typ filmů je pro výraznou líbivou hudbu jako stvořený, dalo by se skoro říci, snadný...alespoň pro skladatele, který v tom umí chodit. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

A žili šťastně, dokud za pár let stejně všichni nevyhynuli. :-) Dějově naprosto šablonovitá disneyovka vyčnívá neobvyklým a nákladným zpracováním, kdy animátoři doplnili digitální potvory do předem natočených záběrů reálných lokací a prostředí. A jde bezpochyby o úžasnou podívanou, podpořenou navíc naprosto dechberoucím soundtrackem Jamese Newtona Howarda. ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Mým přáním vždy bylo, setkat se s dinosaury. Bohužel to je jen sen, který se mi asi nikdy nesplní. A tak si to musím vynahrádět tím, že se na ty monstra dívám prostřednictvím filmů. Vůbec jsem neměl tušení, že existuje tento snímek, který je téměř dokonalý. Příběh je sice v podstatě o ničem, ale to nemění nic na tom, že je Dinosaurus suprovej animák. Film vyniká hlavně akčními scénami a dokonalou animací. Po dlouhé době hodnotím film pěti hvězdami. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak by sa film natočil pôvodne tak ako sa mal - bez dialógov a bez Disneyovského pozlátka ( celý film by pravdepodobne vyzeral ako jeho strhujúci, niekoľkominútový úvod, v ktorom sledujeme putovanie dinosaurieho vajcia ), bola by to neprekonateľná filmová pecka nového tisícročia. Takto je to len síce vizuálne vybrúsená a efektná, ale predsa len malinovka. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpovedenějších animáků přímo z dílny Walta Disneyho. Snímek o dinosaurovi, který se postaví nehostinnému světu se vryl do srdcí nejednoho dítěte. A to je zároveň jediný problém Dinosaura. Zatímco Pixar vždy dokázal zaujmout více generací, tento film cílí pouze na to nejmenší publikum. Animace je naprosto výborná a široké plány připomínají ty skutečné. Z dnešního hlediska je na animaci cítit, že už to není, co to bývalo, ale to dětem vadit nebude...80% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (25)

  • Ve filmu bylo zpracováno více než 1 300 snímků se speciálními efekty. (HappySmile)
  • Aby sa tento film odlíšil od pôvodného filmu Krajina dávnych vekov (1988), nemal mať pôvodne žiadne dialógy, ale Michael Eisner zo štúdia Disney na nich trval. (Spilvo)
  • Pozadia vo filme sú vlastne prekrývajúce sa fotky tropických miest ako Tahiti a Hawaii. (Spilvo)

Reklama

Reklama