Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Johnny Case, který se vlastní pílí vypracoval z ničeho, se zasnoubí s Julií, která mu teprve poté řekne, že pochází z velmi bohaté rodiny. Seznamuje se s její bezstarostnou sestrou Lindou a nešťastným bratrem Nedem. Postupem času se mezi snoubenci začnou projevovat propastné rozdíly v názorech na jejich další život. Johnny nikdy nechce být příliš bohatý a rád by brzy přestal pracovat, aby si mohl života užívat, v tom se shoduje s Lindou, s níž si je stále bližší. Jeho snoubenka je ovšem takovými názory zděšena, chce, aby Johnny nastoupil k jejímu otci a budoval kariéru. Johnny se musí rozhodnout, zda obětovat své sny či se vzdát své snoubenky... (fleurette)

(více)

Recenze (53)

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Jedna z tých úžasných romantických komédií, ktoré strhnú svojim mixom situačnej komiky a ľúbostných peripetií a pri ktorých nie je možné si nezamilovať hlavnú hrdinku. Príbeh je z rady tých najkýčovejších: bohatá dcéruška si privedie nemajetného elegána, s ktorým sa po krátkej známosti chystá zosobášiť. Predstaví ho rodine a nasledujú klasické peripetie ako presvedčovanie otca, poznanie kladných a záporných postáv a klasické precitnutie. Ale čo sa ráta u takéhoto filmu je tá neskutočná sviežosť s akou je podaná, tá energia a radosť z hereckých výkonov Katherine Hepburn a Caryho Granta. Kiež by bolo viac takýchto filmov, ktoré zahrejú pri srdci. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Holiday je jeden z filmů, které si mě absolutně získaly. Cary a Katharine jsou dvojicí kterou musím pokaždé chválit a obdivovat. A dělám to moc ráda, i když se mi vždycky zdá, že to nedokážu dostatečně vyjádřit. Jsou víc než perfektní! Jejich Johnyho a Lindu jsem si zamilovala. Romantika, humor, skvělí herci ( i ve vedlejších rolích - E. E. Horton) a Pan režisér George Cukor...Krása! ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Je značně neamerické nepovažovat vydělávání peněz za smysl života. Tak jsem typický neameričan, no a co? Johnny jím taky je, ale v několika drobnostech se lišíme. Je to totiž sympaťák, má smysl pro obchod a ještě navíc ovládá přemety vpřed i vzad. Já zase dopředu vím, kdo skončí v jeho náruči, ale je mi to jedno, protože tohle je poctivá filmová klasika plná konverzačního humoru a radosti ze života. A to já rád. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

When I find myself in a position like this, I ask myself what would General Motors do? And then I do the opposite! říká nezkažený Johny v milionové komedii George Cukora. Mlaďounký Cary Grant v ní pro krásné oči Katherine Hepburn předvádí salta vzad, postup vpřed a cimrmanovský úkrok stranou. Přísady jsou vyvážené-špetka cukru,kopa situačního koření, vagón sociální ironie a výbušnina v milostném trojúhelníku. Jeden z těch filmů, kde si na konci, při nyvém pohledu na černobílé gentlemany, říkám: proč jsem se nenarodila o sto let dřív?:) 90% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Výborná komédia, ktorá najmä v prvých dvoch tretinách je nabúchaná skvelými scénkami s fantastickými výkonmi v podstate všetkých zúčastnených. Každopádne postava Julie sa v poslednej tretine otočí o 180 stupňov a pseudodramatické vložky pre postavu Katherine Hepburn zbytočne narušujú výbornú komediálnu atmosféru. Ak by to bolo celé o tom, ako sa Johnny musí prebojovať do posh bohatej rodiny, bolo by to oveľa lepšie. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (1)

  • Přijetí filmu s rozporuplnými pocity se stalo jedním z hlavních důvodů, proč Katharine Hepburn nezískala hlavní roli ve filmu (Pavlínka9)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno