Reklama

Reklama

VOD (1)

Film, natočený podle skutečné události, líčí činy Angličana jménem Alan Conway, který se v 90. letech po několik týdnů vydává za režiséra Stanleyho Kubricka. Protože skutečný Kubrick se straní publicity, nikdo přesně neví, jak vlastně vypadá. S touto identitou Conway chodí na večírky a rafinovaně tahá z důvěřivých lidí peníze. Beze strachu hovoří o režisérském povolání, i když o něm nic neví. Svéráznými názory a chováním uvádí své oběti do velmi rozpačitých až šokujících situací. Otevřeně přiznává svou homosexualitu, seznamuje se s atraktivními mladíky snícími o slávě, kteří se nechají omámit "uměleckou" aurou a sliby. Na podvodníkovy triky naletí taxikář, bohatý chlapík, který by chtěl být producentem, i renomovaný kritik The New York Times. Lež má však přece jen krátké nohy.
Na komedii inspirované těžko uvěřitelným příběhem se podíleli dva spolupracovníci zemřelé režisérské legendy. Debutující režisér Brian Cook a scénárista Anthony Frewin asistovali Kubrickovi na několika filmech. Cook navíc produkoval film Eyes Wide Shut. Snímek zajímavě zpracoval fakta do humorné zápletky, v níž vyniká ústřední výkon charismatického Johna Malkoviche. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

A kdo je Stanley Kubrick..? Režisérský debut pana Cooka trestuhodně promrhal potenciál Malkoviche, jenž jako obstarožný hošan parazitující na cizí identitě a lidské hlouposti bezesporu boduje, ale vzhledem k tomu příběhovému motání se kolem dokola mi byl osud jeho postavy na škále od obdivu až po lítost, či pohrdání zcela lhostejný a tak jediné, čeho si člověk nakonec opravdu užije, je hudební retrospektiva Mistrova díla. Potkat vodkou nasáklého Conwaye z Moloko baru rozkurážený Alex, rozkope mu járble.. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi to trochu viac, ako keď som to kedysi videl prvý raz (na Štedrý večer a čakal som podvodovú krimikomédiu, nie divadelný indie queer). Takže to zvyšujem, furt má ale ten film naozaj len veľmi jemne vtipný humor, podpriemerného režiséra a ťažko prepáleného Malkovicha. 55% Ps: Scéna dvaja gayovia sa rozprávajú v reštaurácii. Kukám tú scénu už tretíkrát dokola a to musí byť nejaký Albarnov dvojník, lebo v titulkách nebol a tá podoba je mega. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Tragikomický kvalitní příběh muže, homosexuálního podvodníka. A zároveň nádherný herecký koncert jedné osoby. Alan Conway (skvělý John Malkovich) se bezostyšně a se šarmantní samozřejmostí vydává za slavného režiséra Stanleye Kubricka, aby z lidí vytahoval peníze a dopřával si uspokojení své homosexuální orientace. Noční život Londýna a přilehlého okolí patří jemu, ambiciózní mladíci a homosexuálové se mu klaní a ulehají do jeho postele. Užívá si, fascinuje, ale zároveň tápe a panikaří. Nejednoduchá duše člověka, který toužil přestat být nulou a chtěl se vyhřívat na výsluní slávy a fascinoval obyčejné a vybíral si svou zaslouženou odměnu. Fascinující, a zároveň zneklidňující. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Spíš Říkejte mi buzna. Než začnu být osočovaný z homofobie, tak na vysvětlenou nemám rád tenhle typ homosexuality asi tak stejně jako agresivně vulgární chování pseudochlapáků z druhořadých hospod a sportovních stadionů a rovněž mě sere dámičkovský chování bez trošky vkusu u dvacetněcoletých holek, který se ani neumí oblíknout a barevný legíny pod kterými se tvarují laciný a jinak barevný tanga považují za sexy. Malkovichovi se nedá upřít herecká kvalita první jakosti, ale co je mi po tom, když film je jinak stoprocentně odpudivý. V podstatě postrádá sympatický nebo alespoň lehce ztotožnitelný či inteligentní charakter. U hlavní postavy si ani tak nepřejete úspěch či neúspěch jako spíš brzký konec. Absence nápadů pak zavádí jasný model - Malkovich přijde do baru. Rozhlídne se a najde mladýho a naivního samotářskýho gaye. Začne se chovat jako nepovedený syn Warhola a Eltona Johna a žvatlat hloupě něco o tom, že je Kubrick a bude točit nový film, bla bla bla. Naivní gay je okouzlen, sbalen, ošukán, okraden a nová stejná epizodka může začít. Nuda, nuda, hloupý a nezajímavý konec. Oči pryč z tohoto filmu a to ještě nepíšu nic o šíleným použití hudby. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná oddychová komedie o jednom buzikovi co si hraje na Kubricka. Čímž podvádí a obírá o peníze vpodstatě každého koho potká. Malkovich hraje fantasticky, ostatně jako obvykle. Není to žádný intelektuální snímek, ani psycho ala Kubrick, prostě je to zábavná komedie a víc bych od toho ani neočekával. Rozhodně lepší než většina amerických komedií s rádoby humorem. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Ruth Negga (ve filmu Lolita) si zahrála ve stejnojmenné divadelní hře v irském Národním divadle. Byla to její první profesionální herecká role. (MeanWhile)

Reklama

Reklama