Reklama

Reklama

VOD (1)

Film, natočený podle skutečné události, líčí činy Angličana jménem Alan Conway, který se v 90. letech po několik týdnů vydává za režiséra Stanleyho Kubricka. Protože skutečný Kubrick se straní publicity, nikdo přesně neví, jak vlastně vypadá. S touto identitou Conway chodí na večírky a rafinovaně tahá z důvěřivých lidí peníze. Beze strachu hovoří o režisérském povolání, i když o něm nic neví. Svéráznými názory a chováním uvádí své oběti do velmi rozpačitých až šokujících situací. Otevřeně přiznává svou homosexualitu, seznamuje se s atraktivními mladíky snícími o slávě, kteří se nechají omámit "uměleckou" aurou a sliby. Na podvodníkovy triky naletí taxikář, bohatý chlapík, který by chtěl být producentem, i renomovaný kritik The New York Times. Lež má však přece jen krátké nohy.
Na komedii inspirované těžko uvěřitelným příběhem se podíleli dva spolupracovníci zemřelé režisérské legendy. Debutující režisér Brian Cook a scénárista Anthony Frewin asistovali Kubrickovi na několika filmech. Cook navíc produkoval film Eyes Wide Shut. Snímek zajímavě zpracoval fakta do humorné zápletky, v níž vyniká ústřední výkon charismatického Johna Malkoviche. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

John Malkovich se pro tuto roli perfektně hodil. Postavu, kterou ztvárnil považuji za mnohou z těch, které jsou pro něj ušity na míru. Netuším jestli je to pro něj takové plus, že homosexuální postava je u něj tak uvěřitelná, ale zvládá to skvěle. Anglické prostředí prostě miluju a na tomhle snímku je od prvního okamžiku poznat, že se nejedá o americký film. Sice se film mohl trochu víc odvázat, ale i tak - schopnost lidí naletět podvodníkovi - hodně zajímavá podívaná... :) I slavná jména dokáží hodně ;) ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi to trochu viac, ako keď som to kedysi videl prvý raz (na Štedrý večer a čakal som podvodovú krimikomédiu, nie divadelný indie queer). Takže to zvyšujem, furt má ale ten film naozaj len veľmi jemne vtipný humor, podpriemerného režiséra a ťažko prepáleného Malkovicha. 55% Ps: Scéna dvaja gayovia sa rozprávajú v reštaurácii. Kukám tú scénu už tretíkrát dokola a to musí byť nejaký Albarnov dvojník, lebo v titulkách nebol a tá podoba je mega. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Tragikomický kvalitní příběh muže, homosexuálního podvodníka. A zároveň nádherný herecký koncert jedné osoby. Alan Conway (skvělý John Malkovich) se bezostyšně a se šarmantní samozřejmostí vydává za slavného režiséra Stanleye Kubricka, aby z lidí vytahoval peníze a dopřával si uspokojení své homosexuální orientace. Noční život Londýna a přilehlého okolí patří jemu, ambiciózní mladíci a homosexuálové se mu klaní a ulehají do jeho postele. Užívá si, fascinuje, ale zároveň tápe a panikaří. Nejednoduchá duše člověka, který toužil přestat být nulou a chtěl se vyhřívat na výsluní slávy a fascinoval obyčejné a vybíral si svou zaslouženou odměnu. Fascinující, a zároveň zneklidňující. ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Výborná, troufám si říct, že naprosto bezchybná podívaná. Jsem fanouškem Stanleyho Kubricka a na tento film jsem se velice těšila. Velkým lákadlem pro mě byl hlavně fakt, že hlavní roli si v něm zahrál John Malkovich, kterej je podle mě jeden z nejlepších a nepřesvědčivějších herců vůbec. A nezklamal - už jsem ho viděla hrát různý cvoky ale v téhle roli opilce a teplýho podvodníčka který rád "loví" a okrádá mladíčky kterým nabulíkuje že je slavný režisér vážně neměl chybu. Báječně jsem se bavila a užila si to :) ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Spíš Říkejte mi buzna. Než začnu být osočovaný z homofobie, tak na vysvětlenou nemám rád tenhle typ homosexuality asi tak stejně jako agresivně vulgární chování pseudochlapáků z druhořadých hospod a sportovních stadionů a rovněž mě sere dámičkovský chování bez trošky vkusu u dvacetněcoletých holek, který se ani neumí oblíknout a barevný legíny pod kterými se tvarují laciný a jinak barevný tanga považují za sexy. Malkovichovi se nedá upřít herecká kvalita první jakosti, ale co je mi po tom, když film je jinak stoprocentně odpudivý. V podstatě postrádá sympatický nebo alespoň lehce ztotožnitelný či inteligentní charakter. U hlavní postavy si ani tak nepřejete úspěch či neúspěch jako spíš brzký konec. Absence nápadů pak zavádí jasný model - Malkovich přijde do baru. Rozhlídne se a najde mladýho a naivního samotářskýho gaye. Začne se chovat jako nepovedený syn Warhola a Eltona Johna a žvatlat hloupě něco o tom, že je Kubrick a bude točit nový film, bla bla bla. Naivní gay je okouzlen, sbalen, ošukán, okraden a nová stejná epizodka může začít. Nuda, nuda, hloupý a nezajímavý konec. Oči pryč z tohoto filmu a to ještě nepíšu nic o šíleným použití hudby. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • David Hemmings se měl ve filmu objevit, ale bohužel zemřel ještě před tím, než jeho scény byly natočeny. (MeanWhile)
  • Ruth Negga (ve filmu Lolita) si zahrála ve stejnojmenné divadelní hře v irském Národním divadle. Byla to její první profesionální herecká role. (MeanWhile)

Reklama

Reklama