Reklama

Reklama

VOD (1)

Film, natočený podle skutečné události, líčí činy Angličana jménem Alan Conway, který se v 90. letech po několik týdnů vydává za režiséra Stanleyho Kubricka. Protože skutečný Kubrick se straní publicity, nikdo přesně neví, jak vlastně vypadá. S touto identitou Conway chodí na večírky a rafinovaně tahá z důvěřivých lidí peníze. Beze strachu hovoří o režisérském povolání, i když o něm nic neví. Svéráznými názory a chováním uvádí své oběti do velmi rozpačitých až šokujících situací. Otevřeně přiznává svou homosexualitu, seznamuje se s atraktivními mladíky snícími o slávě, kteří se nechají omámit "uměleckou" aurou a sliby. Na podvodníkovy triky naletí taxikář, bohatý chlapík, který by chtěl být producentem, i renomovaný kritik The New York Times. Lež má však přece jen krátké nohy.
Na komedii inspirované těžko uvěřitelným příběhem se podíleli dva spolupracovníci zemřelé režisérské legendy. Debutující režisér Brian Cook a scénárista Anthony Frewin asistovali Kubrickovi na několika filmech. Cook navíc produkoval film Eyes Wide Shut. Snímek zajímavě zpracoval fakta do humorné zápletky, v níž vyniká ústřední výkon charismatického Johna Malkoviche. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

A kdo je Stanley Kubrick..? Režisérský debut pana Cooka trestuhodně promrhal potenciál Malkoviche, jenž jako obstarožný hošan parazitující na cizí identitě a lidské hlouposti bezesporu boduje, ale vzhledem k tomu příběhovému motání se kolem dokola mi byl osud jeho postavy na škále od obdivu až po lítost, či pohrdání zcela lhostejný a tak jediné, čeho si člověk nakonec opravdu užije, je hudební retrospektiva Mistrova díla. Potkat vodkou nasáklého Conwaye z Moloko baru rozkurážený Alex, rozkope mu járble.. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

John Malkovich opravdu válí, to bez debat. Stejně jako film mě pobavil různými narážkami (mimo jiné i hudebními) na Kubrickovy filmy, ale celkově je hodně zvláštní snímek, který i přes svou poměrně krátkou stopáž stihne nudit. Každopádně hodně dlouho jsem přemýšlel mezi třemi a čtyřmi hvězdami, bohužel, kdybych dal trochu víc, tak bych ukřivdil filmům, u kterých jsem se nudil míň a zasmál víc. 60 %. ()

Reklama

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná oddychová komedie o jednom buzikovi co si hraje na Kubricka. Čímž podvádí a obírá o peníze vpodstatě každého koho potká. Malkovich hraje fantasticky, ostatně jako obvykle. Není to žádný intelektuální snímek, ani psycho ala Kubrick, prostě je to zábavná komedie a víc bych od toho ani neočekával. Rozhodně lepší než většina amerických komedií s rádoby humorem. ()

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

Tento film mě lákal pouze kvůli Johnu Malkovichovi, kterého jsem si docela v poslední době oblíbil (dříve jsem ho vůbec nemusel). Ze začátku mi film moc nevyhovoval, ale potom se to začalo vylepšovat a přibývalo více a více vtipných scének až se to docela vyrýsovalo na pěkné tři hvězdy z mého pohledu. Jinak je pěkné že si Malkovich umí udělat srandu sám ze sebe a je ještě hezčí, že jsem si při tomto filmu zavzpomínal na skvělýho Kubricka. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film, který se točí kolem skvělého Johna Malkoviche a samozřejmě kolem pořádně ujetého příběhu o důvěřivosti a hlouposti lidí na jedné straně a o krutosti a vypočítavosti na straně druhé. Tady se krásně ukazuje, jak lidé prostě nemají svědomí a dělají si, co chtějí, když k tomu dostanou prostor a jednou jim to vyjde. Ani to ale nezachrání skutečnost, že ten film je hlavně takovou zajímavostí. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Režisér Brian W. Cook a scénárista Anthony Frewin pracovali spolu se Stanleym Kubrickem na několika jeho filmech. (MeanWhile)

Reklama

Reklama