Reklama

Reklama

Přepadení 13. okrsku

  • USA Assault on Precinct 13 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před časem byl policista Jake Roenick schopný, ambiciózní a s vyhlídkami na slušnou kariéru, dnes je z něj ochlasta bez vyhlídky na povýšení. Před osmi měsíci zpackal důležitou akci, při níž zahynuli dva kolegové, a byl přeložen na nejodlehlejší místo Detroitu, zchátralou policejní stanici ve 13. okrsku, která má být v lednu definitivně zrušena. Dnes je Silvestr, na stanici už jsou pouze Jake, starý policejní veterán Jasper O'Shea, který s úderem půlnoci odchází do důchodu, a mladá sekretářka Iris Ferryová. Jejich posledním úkolem je o půlnoci zhasnout, zamknout a jít domů. Internet i telefony již byly odpojeny a tísňová volání jsou automaticky přesměrována jinam. Trochu smutná silvestrovská oslava však nabere nečekaný směr, když před stanicí zastaví policejní autobus se dvěma strážci a čtveřicí vězňů. Kvůli vánici nemohou pokračovat v cestě a podle nadřízených mají zůstat na 13. okrsku. Potíž je v tom, že mezi vězni je nejen paranoidní narkoman Beck, dealer Smiley a prostitutka Anna, ale také zatčený mafiánský boss Marion Bishop, který právě zabil zkorumpovaného tajného agenta. Zanedlouho je stanice obklíčena perfektně vyzbrojeným komandem, o němž je Jake přesvědčen, že chce Bishopa osvobodit. Jenže pak se ukáže, že služebnu obklíčila banda zkorumpovaných policistů, kteří byli několik let na Bishopově výplatní pásce a teď ho chtějí zabít, protože jeho svědectví před soudem by je zničilo. Jake a Bishop, aby přežili, musí bojovat společně a jeden druhému krýt záda. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

genetique 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa to nebolo vôbec zlé, milé prekvapenie, viac prekvapivých momentov ako v originále, ale väčšia predvídateľnosť. Jasné, pár momentov vykráda iné filmy, ale nie je to až tak nápadné a ja som si to až tak neuvedomoval. Film teda celý prebehne veľmi rýchlo, akurát záver je trošku viac pritiahnutý a pretiahnutý. Páčilo sa mi aj mierne psychologické spracovanie postáv, síce len skončilo niekde v polovici, ale cení sa. 75%. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Hrome, máme tu béčko jak hrom. Přepadení 13. okrsku je vysoce klišoidní volný remake původního stejnojmeného snímku Johna Carpentera z roku 1976(jenž jsem ovšem bohužel zatím neviděl) a strukturou příběhu hodně podobný francouzské "střílečce" Vosí hnízdo z roku 2002. To co drží snímek jakž, takž nad vodou je vcelku hvězdné obsazení a občas vydařená atmosféra. Na více než jedno oddychové zhlédnutí to ale není. Mimochodem, kde se najednou vedle té policejní stanice objevil hustý les? ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Profesionalne odvedenej akcni film, ale cekal jsem vic. Puvodni Carpenteruv film jsem nevidel, takze nebudu srovnavat a tudiz ho muzu posoudit ciste co se tyce kvality akce. A ta je provedena fakt dobre. Navic se neda predvidat, samozrejme az na hlavni hrdiny, kdo zemre a tvurci se pokusily i o par zvratu, ale vetsina je stejne jasna. Ruzny utoky na stanici jsou zpracovany fakt perfektne a Ethan Hawke tu je po delsi dobe dost drsnej. Jenze to je asi tak vse. Fishburne si hraje svuj standart a Leguizmo nema poradne prostor. Navic kdyz neni akce, tak jsem se docela nudil a ty akce tam zas tolik neni. Skoda, ze kvalitni rezie se nerovna zabavnej film. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Potenciál byl využit prakticky na sto procent. Je to sice plné klišé, ovšem postavy nejsou tak úplně přesně nalinkované a mimo to jsou velice zajímavě napsané. Především Laurence Fishburne a Gabriel Byrne jsou přesní. Akce není tak špičková, jak bych si představoval, ale tématicky je film velice atraktivní a prostředí, kde se děj odehrává, je samo o sobě dost atmosferické na to, aby diváka strhlo a udrželo v pozoru. Nesmí chybět pár nerealičností a dějových kiksů (kde proboha vzali náboje do 50 let staré zbraně?), ovšem jinak je spokojenost vcelku na místě. Režírovat tohle Michael Mann, byla by to jedna z největších akčních bomb sezony. Takhle se jedná jen a pouze o průměrný, poměrně syrový akční snímek. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Klasická téma o poctivých a nepoctivých policajtoch, a o gauneroch. Hmm, ako pozerám na hodnotenia a komentáre, zdá sa , že ten film videli samí znalci . Ja som pridal hviezdičku. Malo to rytmus, pár prekvapivých scén. Väčšina deja v jednej zabudnutej policajnej budove, napriek tomu to malo spád a aj pár nečakaných momentov. Bavil som sa . ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Detroite (USA) a Hamiltone i Toronte (Kanada). (Laslo)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Reklama

Reklama