Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Všechno co Josey Aimes (Charlize Theron) chce, je slušná práce, která jí umožní postarat se o své děti. Místo toho zažívá strach, urážky, obtěžování, ponížení, útoky a sprosté nadávky. „Ber to jako bys byla chlap!“ – to je rada od jejího šéfa. Ona se k problému postaví jako člověk a začne rány vracet zpátky. Tím odstartuje první případ žaloby za sexuální obtěžování. V emotivním příběhu o boji proti předsudkům dále uvidíte Frances McDormand, Sissy Spacek, Woody Harrelsona a Seana Beana. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (266)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Charlize Theron opět nezklamala. Dojemný příběh z hornického prostředí, kdy si i ženy chtějí vydobít své místečko. Bohužel jsou od mnoha horníků šikanovány, sexuálně a psychicky obtěžovány. To vše ve skutečném příběhu se skutečně předsvědčivými herci, jak už víše zmiňovaná, pak i Woody jako právník obhajující Charlize, a Sean Bean. Gustavo Santaolalla (Babel) a jeho hudba dodává filmu konečné kouzlo. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Charlize Theron je skvela herecka, potvrdila to uz vo filme Monstrum, v Diablovom advokatovi a v dalsich a kazdym filmom ju mam stale radsej. Jeji pripad je silny pribeh zeny menom Josey, ktora ako jedina zo vsetkych zien zazalovala spolocnost, v ktorej pracovali prevazne muzi a ktori robili zenam zo zivota peklo a ako jej obhajcu hral W. Harrelson. Okrem toho sa riesil aj Joseyin problem vztahu s jej synom. Vynikajuca drama. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ten film mohol byť pokojne čiernobiely. Také čiernobiele v ňom boli aj postavy. Je pochopiteľné, že ťažká a nebezpečná práca v špinavom prostredí sa prejaví na štruktúre pracovníkov, ich správaní sa a vzájomných vzťahoch. Inak vyzerá obťažovanie v kancelárii a inak v povrchovom lome. Ale tam i tam musia existovať hranice tolerovateľného. A tie nie sú naveky určené, ale vytvárajú sa a menia v čase a pričinením jednotlivcov, ktorí majú odvahu vystúpiť z davu. Vychádzajúc iba z názvu som očakával príbeh. Dočkal som sa striktného rozdelenia osôb podľa ich rodovej príslušnosti. Dokonca aj otec a syn patrili v dvoch tretinách filmu k tým "zlým" mužom. Ale to bolo spolu s hlučnou a trochu nenáležitou hudbou asi jediné, čo mi prekážalo. Neviem prečo pri filmoch s ekologickou, emancipačnou alebo rasovou problematikou musia byť tieto témy nosnými a nenechajú ich pôsobiť na pozadí príbehu. Dosahuje sa tým často opačný účinok, než bolo zamýšľané. Tušil som, že s mojou angličtinou to nie je žiadna sláva a preklad North Country ako Jej prípad mi to iba potvrdil. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Už při sledování "Pána velryb" jsem tušil, že v paní Niki Caro dřímá velký talent. To, co předvedla v "North Country" mě ale naprosto ohromilo..... Osobně preferuji silný příběh před množstvím počítačových triků. Také jsem zastáncem filmů, které dokáží vyvolat emoce. A tady jsem si jich vážně užil - spolu s vynikajícím obsazením, hereckými výkony (Další Oscar pro Chalize ?) a především skvělou režií.... Od "Crash" jsem takhle silný film neviděl. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Až do pohádkovosti zidealizovaný dramatický skutečný příběh o vzniku soudního prcedentu o zákazu sexuálního obtěžování na pracovištích ve Spojených státech. K absolutní dkonalosti chybí to, že je zde všeho moc: moc sprostoty šmahem všech chlapů, moc tragiky v životě Aimes, moc nepochopení a nakonec moc pochopení její rodiny, a tak by se dalo jmenovat dál. Ale jako na dramaticky stavěný příběh se na to dívá hezky. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Převážně se natáčelo v Novém Mexiku a Severní Minnesotě. (Terva)
  • Steve Persall, filmový kritik a žurnalista ze St. Petersburg Times, napsal, že film je "hluboce a nepopiratelně dojemný ". (Terva)
  • Některých scén se zúčastnili skuteční horníci a při davových scénách byl docela problém je zvládnout. (Terva)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Charlize točí bez přestávky

Charlize točí bez přestávky

16.01.2006

Charlize Theron si rozhodně nemůže stěžovat na nedostatek pracovní vytíženosti. V North Country utekla z nepodařeného manželství k hornické práci a předpokládaný akční hit Aeon Flux selhal nejen u… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama