Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hustě osídlené galaxii vládne Aliance, která vznikla spojením sil pozemských velmocí USA a Číny. Válečný veterán Malcolm Reynolds je kapitánem plavidla s idealistickým názvem Serenity. Vydělává si na živobytí jako podřadný zlodějíček a nájemný převozník. Posádku jeho lodi tvoří jeho věrná kamarádka Zoë, její muž a zároveň pilot Wash, opravářka Kaylee a svalovec Jayne. V momentě, kdy na palubu přibere dva nové pasažéry, se dostane do mnohem větších potíží, než na které je připraven. Mladý doktor a jeho sestra River, která oplývá telepatickými schopnostmi, totiž prchají před tajnou vládní organizací, která se snaží z dívky vytvořit dokonalého zabijáka. Vesmírná loď na sebe upoutala nejen pozornost vládních sil, ale i galaktických pirátů a dalších nepřátel. Další nebezpečí se ale skrývá v samém srdci Serenity... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (723)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Myslím, že řada lidí zmatena sledovala film, protože je nikdo nevaroval.... že vznikl jen proto, aby násilně ukončený seriál dokopal k alespoň trochu uspokojivému uzavření. Firefly byl unikátní kousek nepodobný ničemu (scifi western) a opravdu je k vzteku, že nevzniklo víc dílů. Serenity vysvětluje, dokončuje, rozplétá a splétá, což nutně oslabí pro neznalé dopad filmu (protože nemá klasickou stavbu expozice atd.). A jak se to povedlo? No, seriál byl košatý, hutný, a jeho hlavní zbraň byla právě to, že nechal velké množství věcí nevysvětlených, otevřených, záhadných. Tady byl úkol opačný, a ne vše z toho mi chutnalo. Pro některé osoby "lame end", který jsem jim nepřál. Některé komplikované vztahy hrozně zploštěny, aby je bylo lze během pár minut doodbýt. Záhady, nejasnosti, slepeny k sobě a vyřešeny jedním vrzem. Ale jinak solidní výkony, dobře zvolený záporák, dokonce místy i švih a vtip jako ze staré Firefly. Ale jo... ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Serenity? Co to je zeptal jsem se. Nevěděl jsem, že je to natočené podle oblíbeného amerického seriálu. Teď už vím. Vzdáleně mě to připomíná svým sci-fi vtipem a akcí něco mezi Vesmírným průvodcem a Pátým elementem. Akce jakž-takž dobrá. Určitě se na to chce dívat ve více lidech, aby to bylo zábavnější. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $39miliónovTržby USA $25,514,517Tržby Celosvetovo $38,869,464║ __ Má to bližšie skôr k lepšej TV epizódke nejakého sci-fi seriálu, než ku kinofilmu, obsahovo príliš jednoduché rovnako tak postavy, ktoré až tak moc neazujmú, akcia prevažne len v tmavých priestoroch ale dalo sa to zniesť aj keď to fakt nič nedalo. /55%/ __Cinematik 8.9.2012, _Po kino projekcii prehodnocujem hodnotenie, v kine to malo úplne iné grády, ja som to hovoril TV obrazovka ničí pompéznosť, veľkoleposť a výpravnosť. Ten Whedon fakt má čosi v sebe. /videl v kine: 70%/ (videl na festivale Cinematik 2012) ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Špatné..opravdu špatné. Věřit trailerům se dneska už vůbec nevyplatí. Čekal jsem hella good jízdu, ale zatím jsem se projížděl jen v rozkodrcané kraksničce, která se navíc pohupovala nahoru - dolů. No nuda...veeelká nuda. Navíc choreografie soubojů je jen o jednu třídu lepší než ta v Aeon Flux (která byla naprosto otřesná). Navíc to ani není film, je to jen mozaika složená z těch největších klišé, které kdy svět spatřil. A pokud je i seriál...tak obdivuju ty lidi, kteří dokážou dokoukat alespoň jeden díl až do konce, fakt že jo. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Predvídateľné, úboho spracované a veľmi umelo a neprirodzene pôsobiace, najmä kvôli slabým hereckým výkonom, stupídnym dialógom a nezmyselnému scenáru. Najprirodzenejšie pôsobiaci herecký výkon bol paradoxne v podaní Summer Glau (paradoxne preto, lebo hrala postavu, ktorá to nemala v hlave v poriadku). Dávam 2 hviezdy za pár, graficky celkom slušne spracovaných, záberov (hlavne zábery na planéty) a skvelú hudbu od Newman-a. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (31)

  • Saturn Award 2006 - Summer Glau nejlepší herečka ve vedlejší roli jako River. (Terva)
  • Na jedné z beden v nákladním prostoru je nápis „Znovu použitelná bedna: neničit!“ (můžete ho vidět za River potom, co byl Reaver postřelen). Původní scéna lodi ze seriálu Firefly (2002) byla totiž zničena (přestože Joss Whedon přísahal, že ji bude možné znovu sestavit) a proto nemohla být použita ve filmu (vše bylo postaveno pro film úplně od začátku). (Galadriel)

Související novinky

Matthew McConaughey se ztratí v Karibiku

Matthew McConaughey se ztratí v Karibiku

01.02.2017

Když se řekne Serenity, řada si lidí si vybaví filmové zakončení seriálu Firefly. Od téhle klasiky ale uběhla řada let, takže si může "vyrovnanost" půjčit do názvu zbrusu nový projekt. O co přesně… (více)

Nová bondovka hledá záporáka a bondgirls

Nová bondovka hledá záporáka a bondgirls

06.04.2014

Joss Whedon (Avengers) už před deseti lety věděl, že má Chiwetel Ejiofor velkou hereckou budoucnost. Záporák z jeho sci-fi akčňáku Serenity se nedávno blýsknul v otrokářském dramatu 12 let v řetězech… (více)

Režisér „Buffy“ debutuje na plátně

Režisér „Buffy“ debutuje na plátně

26.09.2005

Režisér Joss Whedon až doposud pracoval na seriálech, z nichž asi největší popularitu si získala Buffy, přemožitelka upírů. To se však změní už tento čtvrtek 30. září, kdy se na plátnech amerických… (více)

Reklama

Reklama