Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedno přísloví říká: "Jez proto, abys žil. Nežij proto, abys jedl." Jenže starý indiánský mýtus Weendigo zase vypráví o tom, že ten, kdo požije maso svého nepřítele, získá jeho sílu a duši. Má to ovšem háček každý, kdo to udělá, dostane i neukojitelný hlad po další lidské potravě, změní se v dravce a tomuto neblahému osudu může uniknout pouze vlastní obětí. Americko-britský film Dravci, který je kombinací kanibalského a upírského hororu, se odehrává v polovině 19. století na zapomenuté pevnosti v kalifornském pohoří Sierra Nevada. Právě sem je na zimu převelen kapitán John Boyd, vyznamenaný za hrdinství v mexicko-americké válce. Jenže jak už to při válečných konfliktech bývá, všechno se ve skutečnosti odehrálo trochu jinak. V bohem zapomenutém místě však Boyda čeká nejtěžší bitva jeho života střet s kanibalem Colqhounem, který pronikne do pevnosti a vláká její posádku do pasti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (468)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TEN, KTERÝ BOJUJE S MONSTRY, BY SI MĚL DÁVAT POZOR, ABY SE MONSTREM NESTAL.".... /// Pevnost Spencer, Kalifornie, Západní Sierra, Nevada. Divný místo s divnejma postavama. A pak ta legenda… Weendigo… Soráč, ale mně je to spíš k smíchu, než aby to bylo jakože vtipný. Westernovej nádech a survivalovej kanibalismus – hmm, béčko točený v našich krajích a zajímavá role pro Roberta Carlyle. Víc tady hledat nebudu. Vlastně ani nemůžu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Parchant se nám vrátil z tábora nějakej rozežranej... 2.) Zjistím, proč je lepší chcípat v lese s libovým frajerem, než z nějakým tlusťochem. 3.) Thx za titule ,,Petrozkoz“ a ,,cmudik“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Bizarní film, který nejvíce padá a získává na faktu, že jednu a tu samou věc ukazuje v průběhu stopáže naprosto jinými způsoby (vážně, hororové, komediálně, dramaticky). Když mávnu rukou nad tím, že celá pointa je nesmyslná jako prase, zůstane mi úchylně zvláštní pecka, která je prostě geniální i svým poselstvím. Genialitu filmu ovšem sráží jedna podstatná věc, způsob jakým je vyprávěn. Carlyle podal naprosto dokonalý výkon, při kterém stačil jen pohled na jeho démonické grimasy a film měl rázem jednoho z nejlepších záporáků v historii hororů, zvláště u jeho proměny ve scéně u jeskyně byl pak tento pocit nejsilnější. Jenže právě v době, kdy Carlyle doslova exceluje a šokuje diváka svojí proměnou do té doby ve zcela vážně myšleném filmu, nastane groteskní scéna při honičce v lese, která z hutné atmosféry plné napětí, udělá během pár vteřin naprostou frašku. Takovéto střídání poloh a žánrů se pak v celém filmu opakuje ještě několikrát, nutno podotknout, že za asistence kardinálně nevhodné hudby. Přesto je film svojí skrytou narážkou na společnost a hustou atmosférou při vážných sekvencích, naprostá bomba. Film navíc táhnou skvělé výkony Pearceho a již zmiňovaného Carlyla, přesto mám pocit, že pokud by se ta prvoplánově a účelově nehodící hudba odstranila a nahradila jinou, pak je film ještě o dvě kategorie výš. Podobné filmy: Van Diemen´s Land . 80% ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně nekonvenční a dekadentní film, jehož první půlhodina mě dostávala téměř do extáze. Posádka tý "stanice" je perfektní, všichni tam buď hulej s indiánem, nebo chlastaj s doktorem, nebo oboje. Pak přijde Robert Carlyle a začne to pravý maso. Robert Carlyle je prostě génius, když tam začal zvířecky hrabat v zemi, tak jsem ho miloval. Scénář je dost nepředvídatelný bitky drsné a krvavé, ale ten film by nebyl ani poloviční bez HUDBY. HUDBA je zde perfektní a dokonalá zároveň. Vše okořeněno mamutí porcí nadhledu. No prostě film, co točili snad přímo pro mě. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Snaživý nadpřirozený thriller v historických reáliích, s kvalitním hereckým obsazením, pár dobrými zvraty a skvělou, zajímavě použitou hudbou. Ale postava Guye Pearce mě svou permanentní vyplesklostí srala a kdyby Carlyle lákal do jeskyně v horách mě, poslal bych ho pěkně rychle do prdele. Takovej křivák od pohledu! Vždyť hrál i Hitlera! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Ravenous" možno považovať za špecifický kanibalský horror. Film o jedení ľudského mäsa, opierajúci sa o indiánsky mýtus Weendigo. I keď je dej situovaný do Sierra Nevady, filmári si vybrali pre miesto natáčania Slovenské hory. Kde dobrým nasnímaním vytvorili dokonalú ilúziu Kalifornie v 19.storočí. Vynikajúci herecký výkon sa tu podaril Robertovi Carlyle, z ktorého miestami ide naozaj strach. Ale nezaostávajú ani ďalší herci. A pri tej finálnej konfrontácii ma ešte vždy zamrazí. To je veru ostrý stret. **** ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Obaja hudobní skladatelia, Michael Nyman a Damon Albarn, podpísaní pod týmto filmom sa narodili v ten istý deň - 23. marec. (beso74)
  • Film sa natáčal vo Vysokých Tatrách. (andykovac)

Související novinky

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

16.03.2008

Soudný den je za rohem, ale režisér této drsné akční sci-fi Neil Marshall (kromě jiného tvůrce vynikajícího klaustrofobického Pádu do tmy) se přesto dívá do budoucnosti. Která leží v minulosti. Máte… (více)

Reklama

Reklama