Reklama

Reklama

Bestián: Kupředu, zpátky jen krok!

  • Velká Británie Blackadder Back and Forth

Obsahy(1)

Lord Edmund Bestián (Rowan Atkinson) a Baldrick (Tony Robinson) testují svůj stroj času. Vydávají se do minulosti pro pár suvenýrů a nakonec se jim podaří změnit minulost. Ocitnou se tak např. v Sherwoodském lese, kde se setkají s Robinem Hoodem nebo u Bitvy u Waterloo. (Nancy)

Recenze (123)

PEZ 

všechny recenze uživatele

Presne 10 rokov po zaverecnej epizode sa este raz stretol cely povodny tim, aby natocili tento special pri prilezitosti otvorenia Millenium Dome v Londyne. Bolo mile znova vidiet vsetky postavy, tentokrat v modernej dobe, avsak scenar sa velmi nevydaril - za tych 33 minut sa nenaslo vela vtipnych scen. Ako zaujimavost posluzi informacia, ze v malej roli sa objavil Colin Firth. Skoda, ze tato celkovo posledna epizoda zo zivota Ciernej Zmije nebola vydarenejsia. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Dabing je fakt příšerný, ale za to snímek bohudík nemůže, proto ho ani nehodnotím. Bohužel mi zde britský humor místy nesedl tolik, jak bych si přál. Přitom ho mám docela rád. Takže pro mě bylo fajn vidět pospolu Rowana Atkinsona, Hugha Laurieho, proklatě sexy Kate Moss a Colina Firtha. Ale to je asi tak všechno. 65% ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Chceš-li si na Silvestra vystřelit ze svých přátel, zabij Baldricka, než začneš. Když lord Blackadder sliboval opatřit pár rekvizit z doby minulé, ještě netušil, že stroj času je funkční, a on nešťastnou náhodou vyhubí dinosaury, změní jednu nadějnou spisovatelskou kariéru, morálně rozleptá Robina a jeho mužné zbojníky, vévodu z Wellingtonu připraví nejen o holínky, a co hůř – ze svých přátel udělá Francouze. Kromě zlaté sestavy Atkinson-Robinson-Richardson-Fry & Laurie, se tu objeví i Kate Moss jako Marianna, Colin Firth alias Shakespeare, Tyrannosaurus Rex v roli dinosaura a Hordy Skotů se skvěle zhostí partu skotských hord. :) Těším se na pokračování v roce 3000. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Možná nejslabší díl z celé série. Inteligentní a cynický humor je až na výjimky pryč. Snaha nacpat do děje co nejvíc událostí se vymkla z rukou, vtipy jsou vyprávěné v poklusu a chybí jim správné načasování. A i samo téma glos se změnilo. Black Adder už neglosuje lidi kolem sebe, ale naváží se do historických postav, což je občas ku prospěchu (Shakespeare), ale většinou ne (kdykoliv jindy). ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

V dabované verzi hned každého prašti do uší, že je dabing kompletně odlišný od seriálu, a to nejen co se týče obsazení, ale i překladu (Baldrick = Packal, Černá zmije = Bestián...), což mi asi také trochu zkazilo zážitek, ale i celkově je toto podle mě jeden z těch nejslabších dílů Zmijáka a jeho bandy. Vesměs převzaté fóry z původního seriálu to jakžtakž drží nad vodou, samotná zápletka docela odsýpá, jenže na druhou stranu se v žádné době nezdržíme tak dlouhou dobu, aby dokázala něčím zaujmout. Vtipy s bonusovou kartou nebo dinosaury jsou bych řekl tak nějak pod úroveň klasického Zmijího humoru. Paradoxně tak nejvíce potěší známý Zmijácký hudební motiv a parádní, klasický Zmijákův závěrečný song: https://www.youtube.com/watch?v=8kN87BwWkTM ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Když Černá zmije vstupuje ve svém sídle do stroje času, zavírá za sebou padací dveře a Boldrick do stroje leze zespoda, je možno vidět člena štábu v červené bundě, který z venku vytahuje dveře. (Reyak)
  • Na večeři na začátku filmu vidíme na zdi portrét kapitána Černázmije ze čtvrté série. (Kulmon)
  • Ve scéně s Robinem Hoodem a královnou Alžbětou se objevuje černošský kompars, což je jako historický nesmysl vtípek tvůrců. (Kulmon)

Reklama

Reklama