Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když je lodní svářeč a amatérský boxer Jake Huard přijat na námořní akademii v Annapolis, věří, že se mu splnil jeho sen. Jakea čeká náročné studium i řada obtížných zkoušek, přesto věří, že uspěje. Večer před odjezdem se seznámí v baru s půvabnou Ali, po nástupu na akademii s překvapením zjišťuje, že dívka je jeho velící důstojnicí. Jake je zvyklý na fyzickou zátěž, tvrdé kondiční tréninky mu problémy nedělají. Má ale potíže s matematikou, navigací, a především s respektováním autorit. Často pak doplácí na svou zbrklost a svéhlavost, a když se rozhodne utkat v boxerském ringu s velícím důstojníkem Colem, dostane pořádný výprask. Díky Coleovi se jeho studium na akademii mění v těžký boj. Jake by nejraději s akademií sekl a vrátil se k práci v loděnici, zároveň ale chce svému otci dokázat, že je schopný dosáhnout svých cílů. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jake Huard (James Franco) touží po jediném - stát se mariňákem. Tak dlouho bombarduje úřady, až jej přijmou na Námořní akademii. Ale jako rebel nebude mít snadné projít ani prvním ročníkem - zvlášť když si na něj zasedl jeden z vychovatelů, Cole (Tyrese Gibson). Když se chystá školní boxerský turnaj, ucítí Jake příležitost, jak se Colemu pomstít. Ale ani Cole není špatný boxer... I když svým námětem mne tento film až tolik nenadchnul - přece jen, kdo normální by se tak moc chtěl stát vojákem (a možná právě proto takovéto agitky vznikají) - tak jako celek mne docela pobavil. Herecké obsazení skvělé (James Franco patří k mým nejoblíbenějším herců, tvrďák Tyrese Gibson je taky cool, a Jordaně Brewster to zase sluší), akční scény jsou taky fajn, a to občasné filozofování (když se budeš hodně učit, trénovat a papkat zeleninu, jedině tak se s tebe stane ten správný mariňák) mi tentokrát ani moc nevadilo... ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Film, v ktorom sa nazhromaždilo toľko americko-vojenských a vzťahových klišé, že snáď film s väčším počtom ani neexistuje. Veľmi nepresvedčivé herecké výkony hlavných hrdinov a totálna antiherecká kreácia Jordany Brewster ... Nažehlené uniformy, hrdé a odhodlané pohľady, prehnaný boxerský zápas so snáď jednou tisíckou úderov a namejkapovaná poručíčka nie je to, na čo sa oplatí pozerať. Ani v nedeľu poobede .... ()

Reklama

kocik1 

všechny recenze uživatele

Fakt tyhle motivační filmy z US army nechápu. Pakárna na druhou, kadeti i jejich nadřízení se chovají jako blbečci, až má člověk podezření, že to JSOU blbečci. No vážně, tohle by mě ke vstupu do armády rozhodně nenavnadilo. A taky nemám ráda uniformy, to jako fakt:-). Takže film hodnotím tak, jak si zaslouží, jako naprosto nezajímavý s tuctovým příběhem, který jako by po stopadesáté protáhli Minoltou nebo Canonem. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Annapolis si v poklidu vykradl Důstojníka a gentlemana a na CSFD mu to dle hodnocení (69% ku 69% - 20. 4. 2012) v pohodě prošlo. U mne však uhlazený Jake Huard ani omylem nemá na divokého Zacka Maya a "chlapácké" plácání Colea se s drilem sgt. Foleyho nedá vůbec srovnat. Snad jen tělesná schránka Jordany Brewster dává Annapolisu nějaký ten bodík navíc, ale u mne to na remízu rozhodně není. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $17,127,992Tržby Celosvetovo $17,496,992Tržby za predaj DVD v USA $28,957,236 //počet predaných kusov 1,227,838║ klasický šablonkový príbeh v ktorom moc postavy nedokážu pohnúť s emóciami /40%/ ()

Galerie (49)

Zajímavosti (5)

  • V magazínu „Muscle & Fitness“ byl snímek označen jako film s osmým nejlepším sportovním tréninkem. Prvenství drží Rocky (1976). (Sufferer)
  • Hoci sa dej filmu odohráva v prostredí americkej Námornej akadémie, vznikol bez podpory amerického Ministerstva námorníctva a Ministerstva obrany. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama