Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žánr sofistikované romantické komedie dosáhl svého vrcholu v této nestárnoucí klasice, zvolené mezi Top 100 amerických filmů všech dob Americkým Filmovým Institutem. Katharine Hepburn, Cary Grant a držitel Oscara James Stewart září v této mistrovské komedii (režie George Cukor) o intrikách, svatbě a zasloužené odplatě. Spisovatel Donald Ogden získal filmu druhého Oscara za adaptaci hry Philipa Barryho. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (158)

swed 

všechny recenze uživatele

Lehce rozvleklá, ale příjemná konverzační komedie. Herci jsou skutečně výborní a pokud by jsem měl někoho vyzvednout, byla by to Katharine Hepburn. Přiznám se, že její kinematografii tolik neznám, ale o to větší to bylo pro mě překvapení (sledovat ji, mě nesmírně bavilo). Také zápletka je na svou dobu originální a divák do poslední chvíle netuší, jak to celé vlastně dopadne. Pokud by byl film kratší (a tím pádem i svižnější), dal bych plný počet, ale i tak ho určitě doporučuji. 8/10 ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Když pominu výborné, vtipné a inteligentní dialogy, tak příznačné pro romantické komedie té doby, navrch je tu ještě okouzlující trojka v podání Katherine Hepburn, Cary Granta a mého oblíbeného Jamese Stuarta a to je sestava, která rozhodně stojí za 112 minut příjemně stráveného času. Škoda, že většina dnešních amerických romanťáren už nemá takový náboj a šmrnc. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemná romantická zápletka. Tejto romantickej bláznivej komédii zlatého veku Hollywoodu rozhodne nemožno uprieť istý spoločenský presah a trefné reflektovanie svojej doby, a to aj napriek tomu, že dejová linka bola pomerne jednoduchá a priamočiara. To však vôbec nevadilo, pretože snímok stojí hlavne na brilantných hereckých výkonoch ústrednej hereckej trojice, ktorá rozhodne vo svojej dobe patrila k tým najlepším - J. Stewart, C. Grant a K. Hepburn tu roztočili hotovú guľometnú slovnú paľbu, ktorá často buď romanticky naladila alebo pobavila. Nedá mi nespomenúť aj roztomilý opilecký výstup K. Hepburn, ktorý patrí po hereckej stránke jednoducho k mňamóznym. Čo sa týka mužského dua Stewart-Grant, obaja sa mi zdali rovnocenní a herecky dôstojne sekundovali uvedenej nesmierne citovo komplikovanej dáme. Po celý čas trvania snímku som sa medzi nimi nemohol rozhodnúť, ktorý to že z nich by si mal získať jej srdce. A ako to celé skončí? Nechajte sa prekvapiť... 85/100 ()

imf 

všechny recenze uživatele

Grant vs. Stewart? Souboj v ultimátní váhové kategorii o srdce Katharine Hepburn. Cukorova "převleková" komedie možná není tak šílená jako jiné Grantovy pecky, ale Cary tu zas musí čelit solidní konkurenci, protože Stewart je neodolatelný s kloboukem i bez něj a Katharine Hepburn je zkrátka bohyně, takže celkem rychle pochopíte, proč jí všichni padají k nohám. Tempo je zběsilé, dialogy by se měly tesat a celé to směřuje k očekávatelné, leč přesto dojemné pointě. Že je to příliš jednoduché? No právě... jak může podobně elementární zápletka rozhýbat bránici i srdeční chlopně je mi záhadou, ale nehodlám to zkoumat. Jak říkají Američané: If it ain't broken, don't fix it. :) (90%) ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Úžasná Katharine Hepburn medzi Grantom a Stewartom? Wow! Tu sa stretli dvaja páni herci a jedna bohyňa a neviem ktorý z nich bol lepší. Samozrejme som fandila Grantovi, aj keď herecké výkony boli oba skvelé. Vlastne sa opakujem. Príbeh bol zdanlivo jednoduchý a vďaka dialógom, hlavne vsuvkám Caryho vtipný. Koniec samozrejme od začiatku kričal.. ani neviem či to nazvať SPOILEROM: "Dexter and Red! Dexter a zrzka!" Ale tak strašne ma potešil a tak som sa usmievala že nemôže byť iné hodnotenie ako 5* :) ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • O film mělo zájem snad každé filmové studio, ale nikdo nechtěl obsadit Katharine Hepburn. (Pavlínka9)
  • Během scény, kdy je James Stewart opilý, můžete spatřit jak se Cary Grant směje, škytavka totiž byla okamžitá Stewartova improvizace. (Kulmon)
  • Informace o honoráři Caryho Granta se objevila v novinách, a tak Grant oznámil, že celý výdělek věnuje Britskému fondu pro oběti války, čímž si zasloužil velkou slávu. Podle daňového úřadu daroval Grant nakonec přesně 62 500 amerických dolarů, což byla částka po sražení daní a zaplacení ostatních nákladů na natáčení. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama