Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žánr sofistikované romantické komedie dosáhl svého vrcholu v této nestárnoucí klasice, zvolené mezi Top 100 amerických filmů všech dob Americkým Filmovým Institutem. Katharine Hepburn, Cary Grant a držitel Oscara James Stewart září v této mistrovské komedii (režie George Cukor) o intrikách, svatbě a zasloužené odplatě. Spisovatel Donald Ogden získal filmu druhého Oscara za adaptaci hry Philipa Barryho. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (157)

imf 

všechny recenze uživatele

Grant vs. Stewart? Souboj v ultimátní váhové kategorii o srdce Katharine Hepburn. Cukorova "převleková" komedie možná není tak šílená jako jiné Grantovy pecky, ale Cary tu zas musí čelit solidní konkurenci, protože Stewart je neodolatelný s kloboukem i bez něj a Katharine Hepburn je zkrátka bohyně, takže celkem rychle pochopíte, proč jí všichni padají k nohám. Tempo je zběsilé, dialogy by se měly tesat a celé to směřuje k očekávatelné, leč přesto dojemné pointě. Že je to příliš jednoduché? No právě... jak může podobně elementární zápletka rozhýbat bránici i srdeční chlopně je mi záhadou, ale nehodlám to zkoumat. Jak říkají Američané: If it ain't broken, don't fix it. :) (90%) ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Když pominu výborné, vtipné a inteligentní dialogy, tak příznačné pro romantické komedie té doby, navrch je tu ještě okouzlující trojka v podání Katherine Hepburn, Cary Granta a mého oblíbeného Jamese Stuarta a to je sestava, která rozhodně stojí za 112 minut příjemně stráveného času. Škoda, že většina dnešních amerických romanťáren už nemá takový náboj a šmrnc. ()

Reklama

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Dokonalá romantická komedie s trojicí mých milovaných herců. Noblesně krásná Katharine, sarkastický fešák Cary a roztomilý sympaťák Jimmy září v této slavné klasice George Cukora s brilantními dialogy, skvělým humorem a nezapomenutelnými scénami jako například Caryho počáteční loučení s Katharine, škytající Stewart, Stewart zpívající Somewhere over the rainbow nebo ráno si nic nepamatující Katharine. Vřele doporučuji! Hello Dexter. HULLO GEORGE. Hellooo Mikee:) http://www.youtube.com/watch?v=wZGFthZLznk ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Můj neoblíbenější film z žánrové škatulky jménem romantika. Důvod? Má proklatě daleko k cukrkandlovým výlevům. Naopak jde o výjiměčně povedenou konverzační komedii, která stíhá trefně glosovat i svět kolem sebe. "Nenávidíte mě, slečno Imbriová?" "Nemůžu si dovolit někoho nenávidět. Já jen fotím." Celý snímek stojí především na chytrých a vypointovaných dialozích ("Snad ses nevzdal své milované whiskey?" "Ne, jen jsem změnil barvu. Teď jsem na pastelové odstíny. Víc mi sluší.", kde exceluje Zrzka Katharine Hepburn, sarkastický Cary Grant a taky škytající James Stewart :-) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že i přes účast Grante a Stewarta tento snímek nebyl ani zdaleka mým šálkem kávy. Především zpočátku jsem se brutálně nudil a nevěnoval snímku příliš ze své pozornosti. Fyzicky mi ubližovalo sledovat život emancipované píče a její nekonečně otravné mladší sestry. Emancipovaná píča ke všemu nepobrala ani příliš krásy. Sem tam se vzduchem prolétla příjemná hláška. Ovšem nic ani vzdáleně úsměvného. S výjimkou posledních několika minut se jednalo o brutálně nudnou záležitost, kterou jsem viděl na tři fáze. Ani se mi příliš nezdála chemie mezi postavami. George Cukor tvořil strašné sračky. Lepší hvězda. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka Mireldis. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Právě tímto filmem přestala být Kathrine Hepburn považována za "jed pro kasy". (kenny.h)
  • Film byl v roce 2008 zařazen Americkou filmovou institucí v kategorii romantická komedie na 5. příčku. (TheDude)
  • Informace o honoráři Caryho Granta se objevila v novinách, a tak Grant oznámil, že celý výdělek věnuje Britskému fondu pro oběti války, čímž si zasloužil velkou slávu. Podle daňového úřadu daroval Grant nakonec přesně 62 500 amerických dolarů, což byla částka po sražení daní a zaplacení ostatních nákladů na natáčení. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama