Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žánr sofistikované romantické komedie dosáhl svého vrcholu v této nestárnoucí klasice, zvolené mezi Top 100 amerických filmů všech dob Americkým Filmovým Institutem. Katharine Hepburn, Cary Grant a držitel Oscara James Stewart září v této mistrovské komedii (režie George Cukor) o intrikách, svatbě a zasloužené odplatě. Spisovatel Donald Ogden získal filmu druhého Oscara za adaptaci hry Philipa Barryho. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (158)

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Dokonalá romantická komedie s trojicí mých milovaných herců. Noblesně krásná Katharine, sarkastický fešák Cary a roztomilý sympaťák Jimmy září v této slavné klasice George Cukora s brilantními dialogy, skvělým humorem a nezapomenutelnými scénami jako například Caryho počáteční loučení s Katharine, škytající Stewart, Stewart zpívající Somewhere over the rainbow nebo ráno si nic nepamatující Katharine. Vřele doporučuji! Hello Dexter. HULLO GEORGE. Hellooo Mikee:) http://www.youtube.com/watch?v=wZGFthZLznk ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Je velice znát, že se jedná o filmový přepis divadelní hry. Většinu filmu se totiž jen "žvaní" v několika málo lokacích. A většina filmu je celkem nevýrazná. Herci fajn, nejvíce mě ale zaujala energie a ztvárnění vedlejší role malé Dinah v podání dětské hvězdy V. Weidler. Dialogy nejsou samozřejmě stupidní, ale film mě osobně moc nebavil a Cary Grant i K. Hepburn hráli v pro mě mnohem zábavnějších filmech. ()

Reklama

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zábavný snímek, na který jsem se rád podíval. Ovšem druhá půlka mi připadala zásadně lepší, než ta první. V první části bylo nutné pochytit všechny nutné dějově potřebné informace, které se mi asi nějak v 8 ráno pochytit nepodařilo. Příjemná screwballová komedie. Lehký nadprůměr, sympatické herečky 65%. Viděno v kině na 40. LFŠ ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale zkrátka si potřebuju sehnat dabovanou verzi, abych si snímek dokázal pořádně užít. Sice už pár let dabované filmy vesměs odmítám, ale u téhle komedie jsem se nedokázal pořádně zasmát, byť je dost vtipná. Mám za to, že to je právě absencí češtiny - zkrátka potřebuju dialogy slyšet česky, abych vnímal atmosféru stejně jako u našich prvorepublikových veseloher. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém se sešli tři z největších hollywoodských hvězd všech dob. Dva dvorní herci mistra Alfreda Hitchcocka Jimmy Stewart a Cary Grant a možná vůbec nejslavnější herečka všech dob, Katherine Hepburn. Takový lesk vás chtě nechtě poněkud oslepí - přistupovat k takovému filmu nezaujatě vzhledem k těm jménům je velice těžké. Možná jen díky tomu je Příběh z Filadelfie tak slavný. Přesto, vtipy a gagy jsou milé a opravdu zábavné, příběh je sice hodně triviální (ostatně, jde o screwball comedy), ale mistr Cukor ho podal s vkusem a elegancí, takže se na to dobře dívá a my upřímně držíme palce šarmantnímu Grantovi, aby si tu svoji Zrzku na konci vybojoval. Krásný exemplář kvalitní klasické komedie. Pokud vám zachutná, doporučuju poohlédnout se po Jeho dívce Pátek či Leopardí ženě... ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Premiéra filmu byla v prosinci 1940 a film lámal kasovní rekordy všude, kde se objevil, a to včetně Radio City Music Hall, kde porazil i do té doby finančně nejúspěšnější film historie, Sněhurka a sedm trpaslíků (1937). Příběh z Filadelfie vydělal v Radio music Hall nakonec přes 600 000 amerických dolarů, což bylo víc než polovina celkového zisku divadelní verze příběhu, kterou utržili na Broadwayi. (Pavlínka9)
  • O film mělo zájem snad každé filmové studio, ale nikdo nechtěl obsadit Katharine Hepburn. (Pavlínka9)
  • Všichni, kdo v Příběhu z Filadelfie hráli, předvedli výkon, jejž mnozí kritikové označili za jejich nejlepší v celé kariéře. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama