Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žánr sofistikované romantické komedie dosáhl svého vrcholu v této nestárnoucí klasice, zvolené mezi Top 100 amerických filmů všech dob Americkým Filmovým Institutem. Katharine Hepburn, Cary Grant a držitel Oscara James Stewart září v této mistrovské komedii (režie George Cukor) o intrikách, svatbě a zasloužené odplatě. Spisovatel Donald Ogden získal filmu druhého Oscara za adaptaci hry Philipa Barryho. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (158)

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Vztahová škatulata sešlosti hollywoodských legend v lišáckém bludišti důmyslně vypiplaného scénáře. Přestože se taková romaňtika jako žánr nehodí ani jako návnada pro tuňáky, tak laškování Jamese a Katharine v alkoholovém opojení je od dokonalosti, co bys špuntem dostřelil. Jenomže pak přichází na scénu Cary Grant a mužně dokonalosti olízává čelo, neboť jeho uvědomělý pan střízlivý dodává závěrečný poprašek koksu na vrcholné třešničce. Příběh z Filadelfie je úhledné celuloidové klubko, jež se kutálí napříč sociálními vrstvami a za asistence zkušeného hereckého ansámblu trousí od boku pichlavé dialogy a směle spěje ke spletitému vyvrcholení, které dosytosti naplňuje potřebu pozitivní jiskry v divákově průměrnosti. Víc takových. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

To je mi obsazení - Gary Grant, James Stewart, John Howard a hlavně Katharine Hepburn... A teď si vemte první tři jména a představte si jejich "souboj" o slečnu Hepburn. Už tohle samo o sobě slibuje zážitek, který George Cukor podpořil příjemnou režií. Snímek tak má dobré tempo a drží diváka v dobré náladě po celou svou stopáž. Prostě velice dobrý standart klasického Hollywoodu. Oh it's all right Tracy. We all go haywire at times and if we don't, maybe we ought to. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro romantické komedie ze 30.-60. let, tudíž jsem Příběh z Filadelfie nejprve pracně sháněl a poté si dlouho hledal tu správnou chvíli pro projekci, abych si Cukorův počin vychutnal v plné parádě se vším všudy. Výsledné dojmy mám však poměrně rozpačité, neboť na rozdíl od jiných podobně žánrově laděných snímků z výše uvedeného období mě tato kultovní záležitost nedokázala patřičně vtáhnout do děje. Například Leopardí žena či Moje nejmilejší žena jsou pro mě podstatně výš. Je možné, že jsem si od Příběhu z Filadelfie sliboval všechny ty roky až příliš a díky tomu jsem pak byl snad i mírně zklamaný. Za skvělé herecké výkony hvězdného tria Grant - Stewart - K. Hepburn dávám s přivřenýma očima 4*. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tohle je více méně film podle mého gusta - ať už žánrově, místem a časem původu nebo hereckým obsazením. Na Příběh z Filadelfie jsem se těšila dlouho, ač nejsem nadšená tak, jak jsem si představovala, nejsem ani zklamaná, jsem potěšená. Katharine Hepburn sice nepatří mezi ty herečky, které bych vyhledávala, ale v tomto filmu byla místy roztomilá a naprosto chápu, proč se o ni mužští kolegové poprali. Grant je moje srdcová záležitost a Stewarta mám rovněž ráda, takže u nich není co řešit. Jinak je to snímek vtipný, romantický a ač s dějem, který by za chytrost cenu asi nevyhrál, není to hloupé, což se mi líbí. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale zkrátka si potřebuju sehnat dabovanou verzi, abych si snímek dokázal pořádně užít. Sice už pár let dabované filmy vesměs odmítám, ale u téhle komedie jsem se nedokázal pořádně zasmát, byť je dost vtipná. Mám za to, že to je právě absencí češtiny - zkrátka potřebuju dialogy slyšet česky, abych vnímal atmosféru stejně jako u našich prvorepublikových veseloher. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Informace o honoráři Caryho Granta se objevila v novinách, a tak Grant oznámil, že celý výdělek věnuje Britskému fondu pro oběti války, čímž si zasloužil velkou slávu. Podle daňového úřadu daroval Grant nakonec přesně 62 500 amerických dolarů, což byla částka po sražení daní a zaplacení ostatních nákladů na natáčení. (Pavlínka9)
  • Když C. K. Dexter Haven (Cary Grant) nese sklenici "životabudiče" Tracy (Katharine Hepburn), mezi střihy se hladina ve sklenici mění. (Chegi)
  • O film mělo zájem snad každé filmové studio, ale nikdo nechtěl obsadit Katharine Hepburn. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama