Reklama

Reklama

Veronica Mars

(seriál)
  • USA Veronica Mars (více)
Trailer 1
Drama / Krimi / Mysteriózní
USA, (2004–2019), 50 h 24 min (Minutáž: 42 min)

Tvůrci:

Rob Thomas

Hudba:

Josh Kramon

Hrají:

Kristen Bell, Percy Daggs III, Jason Dohring, Francis Capra, Enrico Colantoni, Ryan Hansen, Teddy Dunn, Michael Muhney, Tina Majorino, Harry Hamlin (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(72)

Obsahy(1)

Veronica Marsová je pravou rukou svého otce, los angelského 'soukromého očka' Keitha Marse, který dříve býval šerifem. Potom se ale v městečku odehrála vražda Veroničiny nejlepší kamarádky, dcery jedné z nejbohatších rodin - Lilly Kaneové. Šerif Mars se vydal po špatné stopě a ze všeho obvinil Lilyina otce, vlivného muže Jakea Kanea, jenže k vraždě se později doznal jistý Abel Koontz a lidé přestali Veroničině otci věřit. Ztratil práci, manželka se odstěhovala a vrstevníci Veronicu vyvrhli ze své společnosti. Alespoň tak to Veronica vždycky viděla. Jenže bylo to opravdu takhle? Byl Abel Koontz opravdu vrahem anebo v tom bylo něco víc? Proč má otec v sejfu i po tak dlouhé době stále složku s Lillyiným případem? A odstěhovala se Veroničina matka vážně jen z důvodů, které byly Veronice řečeny? Odpovědi na tyhle a mnoho dalších otázek se dozvíte v 22 dílném seriálu z produkce režisérů, jenž mají na seznamu např. Ally McBealovou, Chirurgy, Aktu X aj. (ČSFD)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (172)

Gemini 

všechny recenze uživatele

V záplavě "-ledních" háj sosájety seriálů z rodu Melrose Place pro teenagery příjemné osvěžení. Ústřední příběh, který skutečně někam směřuje, je věc v této třídě skutečně nevídaná, a v kombinaci s malými detektivními melouchy titulní slečny a neméně početnými "problémy" adekvátními jejímu věku vytváří všehochuť stravitelnou pro mladší i starší publikum - někdy samozřejmě méně, jindy zase lépe, podle míry zastoupení té které linie v aktuálním dílu. Obsazení Kristen Bellové byla jednoznačná trefa - děvče, které dovede v jednu chvíli vypadat jako roztomilá křehká blondýnka naivního mladistvého věku a jindy jako podstatně zkušenější "dospělá ženská", a které to někdy zkrátka nezvládne, si mě získalo. Ne že bych si nahrával každý díl, abych náhodou o něco nepřišel, ale když mám čas, přepínání kanálů se v inkriminovanou dobu prostě obvykle zastaví právě u Verči z Marsu. 70% ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Tak mám za sebou první sezónu a moc se mi líbila. Je to takový mix CSI a Beverly Hills 90210. Většina epizod má více dějových linek, kde Veronica, popřípadě její otec, pracuje na vcelku rozmanitých zakázkách jako dva soukromí detektivové. Celým seriálem se ještě táhne další vyšetřování, konkrétně vraždy. Na tento seriál se skvěle kouká, hlavně kvůli vyrovnané kvalitě epizod, neokoukaným příběhům a všudypřítomným hláškám. Sice jsou rozhovory možná až příliš strojené, opravdu si nedokážu představit lidi, kteří by i v nejvypjatějších životních situacích mluvili takhle "cool" - neustále naráželi na všechny odnože popkultury, ale divák si rychle zvykne a vždy potěší, když takovou narážku pochopí. Herci, hlavně Kristen Bell a Jason Dohring, jsou také super. Také musím ocenit, že na konci sezóny je vražda vyřešena a tak seriál nepůsobí natahovacím dojmem. Rozmýšlím se mezi 4* a 5*, dám nakonec nižší, protože mi zde přecejen něco chybí, uvidíme po druhé řadě, rozhodně ale doporučuju. Update: Ne, je to na jasných 5*, na jaký středoškolský seriál se dá koukat furt dokola, a furt dokáže svými perfektními zápletkami, ale i hláškami bavit? Na málokterý, na Veronicu ale furt. A teď by to chtělo poslat menší petardu do Novy, když ten jejich strašný dabing zavinil propad seriálu do modrých čísel. ()

Reklama

Ichabod 

všechny recenze uživatele

ANO...Je to muj nejoblibenejsi serial ze vsech !!! Netvrdim ze je nejlepsi, ale je nejzabavnejsi. Jsou v nem skvele hlasky, citace filmovych klasik, skvela camea ruznych hercu. Je suprove natocen, jeste lepe ohudebnen a k samotnym hercum mam jen toto : Kristen Bell nehraje dobre ona JE Veronica Mars, no a zbytek je proste velice solidni obzvlaste Jason Dohring. Na serialu je perfektni mix epizodovosti a zaroven i pribehu, ktere jdou napric nekolik dily...Je to skutecne ojedinela zalezitost a tak vyzaduje i malinko neobvykly pristup, necekejte nic a dostanete mnoho. Nejde o zachranu sveta, nebo o ztratu panictvi a je to misty velice napinave a prevazne aspon solidne zabavne (dobre a chytre forky trousi Veronica casto) . ()

chim.chim 

všechny recenze uživatele

Proklínám svou slabost pro Jasona Dohringa, jinak bych totiž o tenhle 'skvost' pravděpodobně ani nezakopla. Po nějaké době jsem si na hloupoučkost táhnoucí story sice zvykla, ale až na pár světlých momentů jde o nadmíru nudnou sérii. Na druhou stranu mi ale americké high school seriály vždycky připadaly jako vtipné povyražení, takže o utrpení při sledování zase mluvit nemůžu... Děsně mě bavila ta typickost hlavní hrdinky, tzv. outsiderka, po které však každý skrytě touží, a ona, zosobněná cudnost, je za každých okolností frajersky 'nad věcí' a samozřejmě nikdy se nedopustí jediné chybičky - dokonalost k pohledání. ()

sonoluca 

všechny recenze uživatele

První sezóna - 70%. Druhá sezóna - 80%. Třetí řada - 70%. Předsudky jsou hrozný svině. Kdyby mi někdo před týdnem řekl, že budu koukat na Veronicu Mars, asi bych se mu ke svý škodě vysmál. V rámci žánru hodně silný nadprůměrně, největší zásluhu mají scénáristi a hlavní trio - naprosto skvělá Kristen Bell (ta holka neskutečně válí), Enrico Colantoni (fotr) a Jason Dohring (Logan), zbylé herecké osazenstvo ovšem nijak výrazně nezaostává. Jak už poznamenal Pan Filuta... je to návykovka. PS: Logan rules, Pize nebrat a českej dabing je příšernej! ()

Galerie (403)

Zajímavosti (28)

  • Seiál Veronica Mars pomohl vzniknout seriálu Party Down (2009): tvůrce Party Down Rob Thomas je také tvůrcem Veronicy Mars, další tvůrci Party Down John Enbom a Dan Etheridge produkovali Veronicu Mars a poslední tvůrce Paul Rudd se objevil ve Veronice jako hostující herec. Herci, kteří se pravidelně obejvují v Party Down - Ken Marino a Ryan Hansen - hráli pravidelně i ve Veronice Mars a další pravidelní hereci z Party Jane Lynch a Adam Scott se objevili ve Veronice jako hostující herci. Hostující herci v Party Enrico Colantoni, Jason Dohring, Alona Tal, Ed Begley Jr., Daran Norris, Ryan Devlin a Kristen Bell zase pravidelně hráli ve Veronice. Další hostující herec v Party Joey Lauren Adams hostoval i ve Veronice. (HappySmile)
  • Amanda Seyfried, která si zahrála roli Lilly Kane, původně dělala konkurz na roli Veronicy Mars. (Tom Riddle)
  • Pro roli Kendall byly zvažovány pouze 2 možné herečky, Heather Graham a Charisma Carpenter. Graham v té době natáčela Emily´s Reasons Why Not (2006). Carpenter byla velký fanoušek seriálu a roli nakonec získala. (TomikZlesa)

Související novinky

Veronica Mars se vrací

Veronica Mars se vrací

22.08.2018

Kultovní noirový seriál Veronica Mars s Kristen Bell (Šéfka, Matky na tahu) v hlavní roli se s největší pravděpodobností dočká další řady. Showrunner Rob Thomas momentálně dojednává poslední detaily… (více)

Souboj blondýnek v Burlesce

Souboj blondýnek v Burlesce

11.10.2009

Bývalá Veronica Mars Kristen Bell (právě tento víkend má za louží premiéru její komedie Trable v ráji) bude znepříjemňovat život Christině Aquileře. Zahraje si totiž její rivalku v muzikálu Burlesque… (více)

Reklama

Reklama