Reklama

Reklama

Veronica Mars

(seriál)
  • USA Veronica Mars (více)
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní
USA, (2004–2019), 50 h 24 min (Minutáž: 42 min)

Tvůrci:

Rob Thomas

Hudba:

Josh Kramon

Hrají:

Kristen Bell, Percy Daggs III, Jason Dohring, Francis Capra, Enrico Colantoni, Ryan Hansen, Teddy Dunn, Michael Muhney, Tina Majorino, Harry Hamlin (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(72)

Obsahy(1)

Veronica Marsová je pravou rukou svého otce, los angelského 'soukromého očka' Keitha Marse, který dříve býval šerifem. Potom se ale v městečku odehrála vražda Veroničiny nejlepší kamarádky, dcery jedné z nejbohatších rodin - Lilly Kaneové. Šerif Mars se vydal po špatné stopě a ze všeho obvinil Lilyina otce, vlivného muže Jakea Kanea, jenže k vraždě se později doznal jistý Abel Koontz a lidé přestali Veroničině otci věřit. Ztratil práci, manželka se odstěhovala a vrstevníci Veronicu vyvrhli ze své společnosti. Alespoň tak to Veronica vždycky viděla. Jenže bylo to opravdu takhle? Byl Abel Koontz opravdu vrahem anebo v tom bylo něco víc? Proč má otec v sejfu i po tak dlouhé době stále složku s Lillyiným případem? A odstěhovala se Veroničina matka vážně jen z důvodů, které byly Veronice řečeny? Odpovědi na tyhle a mnoho dalších otázek se dozvíte v 22 dílném seriálu z produkce režisérů, jenž mají na seznamu např. Ally McBealovou, Chirurgy, Aktu X aj. (ČSFD)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (172)

Ulrich 

všechny recenze uživatele

Mám kamaráda, který tomuto seriálu dokonale propadl. Jelikož jsem si řekl, že si po jeho několik měsíců trvající reklamě udělám vlastní názor, vpálil jsem si první sérii. Co jsem viděl? Skutečně v rámci žánru "tennie seriálu" nadprůměrný počin. Sice jsem měl ze začátku problém rozlišit "kdo je kdo" (všichni mladí herci mi tak nějak připadali stejní) ale po třech protrpěných dílech jsem si na ně celkem zvykl. Kristen Bell je opravdu sympatická a dobře se na ní kouká. Co se týče scénáře, vypadá to asi tak, že na základní dějovou zápletku (vyšetřování vraždy spolužačky) jsou násilně naroubovány nutné dějové výplně. Násilně asi v tom smyslu, že po scéně emotivního znovusetkání s několik měsíců pohřešovaným rodinným příslušníkem začne Veronica celkem v klidu vyšetřovat velký případ ztraceného psa... Hlavně tohle a taky nic moc režie, která automaticky, když dojde na flashback přehodí celý obraz do zelena nebo do modra (jestlipak už stránky scénáře byly v této barvě :)) mi trochu kazili ten příjemně strávený čas. Sice to vypadá, že píšu pouze kritiku, ale je to opravdu potřeba pro potenciální nové diváky, aby na tohle byli připraveni. Jinak jde opravdu o dobře utíkajíci seriál, který může být příjemnou alternativou k jiným, citově vypjatým počinům jako Lost nebo 24. ()

fifi.m 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento seriál sledovala poprvé, moc nadšená jsem z něj nebyla. Ale to je moje chyba - obvykle seriálům nevěnuji úplnou pozornost, a pak mi unikají detaily a pletou se mi postavy... Tento seriál plnou pozornost vyžaduje. Hlavní dějová linie, která se line vždy celou řadou, je velmi promyšlená. Pokud uvidíte jen občas nějaký ten díl, nejspíš se vám líbit nebude. Tento seriál si zaslouží plné soustředění a teprve pak si ho můžete zamilovat. Jo, a Veronica je fakt kočka. ()

Reklama

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Prach obyčejný teenage seriál, který se snaží být něco víc stím, že hlavní hrdinka mimochodem krásná Kristen Bell řeší detektivní případy, které se dějí v jejím okolí, ve škole jejím přátelům a známým, kterými se policie určitě nehodlá zabývat. Tohle mi nestačí, strašná nuda, každý díl skoro stejný, pořád dokola, naštěstí je zde celkem slušná hudba a hezké herečky v čele s hlavní představitelkou. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Tak mám za sebou první sezónu a moc se mi líbila. Je to takový mix CSI a Beverly Hills 90210. Většina epizod má více dějových linek, kde Veronica, popřípadě její otec, pracuje na vcelku rozmanitých zakázkách jako dva soukromí detektivové. Celým seriálem se ještě táhne další vyšetřování, konkrétně vraždy. Na tento seriál se skvěle kouká, hlavně kvůli vyrovnané kvalitě epizod, neokoukaným příběhům a všudypřítomným hláškám. Sice jsou rozhovory možná až příliš strojené, opravdu si nedokážu představit lidi, kteří by i v nejvypjatějších životních situacích mluvili takhle "cool" - neustále naráželi na všechny odnože popkultury, ale divák si rychle zvykne a vždy potěší, když takovou narážku pochopí. Herci, hlavně Kristen Bell a Jason Dohring, jsou také super. Také musím ocenit, že na konci sezóny je vražda vyřešena a tak seriál nepůsobí natahovacím dojmem. Rozmýšlím se mezi 4* a 5*, dám nakonec nižší, protože mi zde přecejen něco chybí, uvidíme po druhé řadě, rozhodně ale doporučuju. Update: Ne, je to na jasných 5*, na jaký středoškolský seriál se dá koukat furt dokola, a furt dokáže svými perfektními zápletkami, ale i hláškami bavit? Na málokterý, na Veronicu ale furt. A teď by to chtělo poslat menší petardu do Novy, když ten jejich strašný dabing zavinil propad seriálu do modrých čísel. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Milí páni režiséři, v dnešní době přesycené krimi seriály už není místo na další. Už nestačí jen postavit před kamerou nějakou pěknou herečku (a to Kristen Bell JE) a nechat ji ať chvilku pobíhá sem a tam a pak najednou vyřeší případ. Ne. Takhle se mi to nelíbí a na takové seriály se dívat nebudu. I kdyby camea dostávali lidi jako Xena, mlčenlivej Bob nebo Mahoney. ()

Galerie (403)

Zajímavosti (28)

  • V první a druhé sezoně řídí Logan žlutý Nissan Xterra S a ve třetí sezoně černý Range Rover. Veronika řídí v první a druhé sezoně Chrysler LeBaron. Ve třetí sezoně řídí stříbrný Saturn VUE. (TomikZlesa)
  • Na konci 11. epizódy z druhej série lepí Veronica na zrkadlo lístok zo šťastíčka, je tam text a čísla. Tie čísla majú byť odkazom na seriál Lost, ktoré sa počas seriálu neustále opakujú. (Vica)
  • Jason Dohring původně zkoušel roli Duncana a Teddy Dunn roli Logana, nakonec si role prohodili. (TomikZlesa)

Související novinky

Veronica Mars se vrací

Veronica Mars se vrací

22.08.2018

Kultovní noirový seriál Veronica Mars s Kristen Bell (Šéfka, Matky na tahu) v hlavní roli se s největší pravděpodobností dočká další řady. Showrunner Rob Thomas momentálně dojednává poslední detaily… (více)

Souboj blondýnek v Burlesce

Souboj blondýnek v Burlesce

11.10.2009

Bývalá Veronica Mars Kristen Bell (právě tento víkend má za louží premiéru její komedie Trable v ráji) bude znepříjemňovat život Christině Aquileře. Zahraje si totiž její rivalku v muzikálu Burlesque… (více)

Reklama

Reklama