Reklama

Reklama

Osamělý vlk McQuade

  • Česko Vlk Samotář (více)
Trailer

Chuck Norris v roli texaského šerifa pátrá po ukradených zbraních. J. J. McQuade (Chuck Norris) je texaský muž zákona a drsný chlapík. Dohlíží na dodržování zákona, ale uplatňuje právo příliš svérázným způsobem, což mu přináší pouze nepříjemnosti z řad úředníků. Je mu proto k ruce přidělen nováček Kay (Robert Beltran) , který mu má pomáhat s případem únosu nákladních aut se zbraněmi. Když společně objeví místo úkrytu, jsou zajati bandity a zasypáni i s autem hluboko pod zemí. Šance na vyproštění, je minimální... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Bavilo, moc. Texaskej bad ass movie, ve kterým si Carradine jezdí v káře s espézetkou CARATE, skoro do každýho souboje tu řvou melodie jak v Tenkrát na západě a v dokonale debilním finále dochází konečně i na Peckinpaha. To když se mlátí ženský a je to zpomalený. Mám rád, když se v těchhle osmdesátkách střílí hodně z UZI, chlapi tu hrajou všema barvama a do otevřených ran si lijou pivka z plechu jak na běžícím pásu. Navíc jsem se u tohohle filmu několikrát podrbal v rozkroku a jak tady říká sám velký R. G. Armstrong, styl je základ. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Už v tomto snímku Chuck Norris potvrdil, že mu bude rangerská hvězda slušet. Pakliže si nějaký Norrisův akční film zaslouží červená čísla, je to právě Osamělý vlk McQuade a snad ještě Delta Force 1. V tomto akčním filmu, v němž se mísí žánr westernu, akční krimi a klasického karate filmu, je krásně vidět ona atmosféra a styl béčkových počinů z 80. let. Natočit jej dnes v této podobě a přidat více vtipu, bude možná opěvován. Stejně jako v prvních epizodách Walkera, tak i zde je ještě radost sledovat Norrisovo bojové umění. Souboj s Carradinem je již kultovní záležitostí a na filmu potěší i hudba, která nápadně připomíná (vykrádá?) Morriconeho melodie a styl. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1983 sa Chuck Norris objavil vo filme "Osamelý vlk McQuade" (Lone Wolf McQuade). Vtedy už bol známy herec s dobre rozbehnutou kariérou. V tomto snímku stvárnil postavu texaského muža zákona J.J.McQuadeho, ktorý nekompromisne stojí na strane práva a poriadku. Spolu so svojim novým parťákom Kayom sa musí postaviť na odpor neľútostnej bande mexických kriminálnikov. Chuck Norris tu predviedol to, čo sa od neho čakalo. Kladný hrdina, ktorý nemá žiaden súcit s tými, čo stoja na opačnej strane zákona. V záverečnom súboji sa proti nemu postavil David Carradine. Bol to obstojný duel dvoch karate borcov, ktorí boli v osemdesiatych rokoch minulého storočia ikonami béčkových akčných filmov. Obaja sa v tomto starom, drsnom titule predviedli vo veľmi dobrej forme. **** ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Chuck Norris pořádá texaský masakr bez motorové pily, lítá při tom, jako kdyby ho honila druhá míza a první infarkt, je pevně rozhodnut kill David a rozhodně se s tím nemaže dva díly jako Uma Thurmanová a kupodivu je to blbost dost zábavná na to, aby se to dalo sledovat u mé časté činnosti u filmů - žehlení. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

V ere najvacsej slavy som sa na to po predchadzajucich skusenostiach s Chuckom vykaslal. Aj ked samozrejme scenu s pochovanim som z rozpravania poznal dokonale😁 velka chyba a prekvapilo ma ako je to cele sice sialene blbe, no takisto celkom stylove (innspiracia v spaghetti westernoch je super), osudove a s ikonizaciou postavy to pracuje velmi pekne. Takze nakoniec dobry film s Chuckom Norrisom v hlavnej ulohe nie je vtip, ale realita. Ano, zub casu sa zahryzol dokladne, no urobilo mi to velku radost a mrzi ma, ze som to v mladosti odignoroval. A scena s pochovanim je mega😆 7/10 ()

Galerie (165)

Zajímavosti (8)

  • Chuck Norris a David Carradine trvali na tom, že záverečnú bojovú scénu zvládnu aj bez záskoku dablérov. (m.a.t.o.)
  • Chuck Norris neskôr účinkoval v seriáli Walker, texaský ranger (od r. 1993). Producenti filmu kvôli tomu zažalovali spoločnosť CBS za porušenie autorských práv. (m.a.t.o.)
  • Film dostal pôvodne rating R, no po odvolaní sa nakoniec v kinách premietal s ratingom PG, ktorý bol v roku 1983 ekvivalentom dnešného ratingu PG-13. A to aj napriek tomu, že obsahuje priveľa násilia a hrubých výrazov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama