Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na cestě z Berlína do New Yorku potká Kyle Pratt (Jodie Foster) ta nejhorší noční můra každé matky - v rozlehlých prostorách moderního Boeingu 474 se beze stopy ztratí její šestiletá dcera Julia. Kyle, která je citově zničená z nedávné ztráty manžela, se zoufale snaží nevěřící posádce letadla, cestujícím a později i sama sobě dokázat, že není šílená. Přestože se kapitán Rich (Sean Bean) i letecký strážník Gene Carson (Peter Sarsgaard) snaží o tvrzeních zoufalé vdovy nepochybovat, směřují všechny důkazy ke skutečnosti, že její dcera nikdy na palubě letadla nebyla, což ještě více podněcuje paranoiu a pochyby ostatních cestujících a zbytku posádky. Kyle, která se najednou ocitá úplně sama, zbývá jediné - spolehnout se při pokusu o vyřešení celého tajemství a záchranu dcery pouze na svůj vlastní rozum. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (407)

Nikon 

všechny recenze uživatele

Film sliboval mnoho a zpočátku se i snažil svá předsevzetí vyplnit. Ovšem co se z toho vyvinulo za opravdu sračkoidní slátaninu, před tím bych všechny velmi rád varoval (i když už je asi pozdě :). Scénárista se do svých překombinovaných zápletek zamotal tak, že mu ke konci musel někdo píchnout do žil aspoň "trošku" nefalšovaných amerických klišé. Ta se režisér pokusil zobrazit natolik "zajímavě", že neamerický divák jen kroutí hlavou. Také zpomalených záběrů na "akční" Jodie bylo trošku moc (ta za to ale nemůže) ..... Je to film, který svou úrovní zapadá tak do dopoledního vysílání na Nově (a asi tam i skončí). ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Nejspíše antireklama na Airbus A380, které se nejvíce podobalo na tento vymyšlený Boeing, který jistě věděl proč ji udělat, jelikož se nebude zaměřovat na letecké dvoupatráky, ale na menší letadla, kde zaručí, že se žádný z cestujících v letadle neztratí ani ze seznamu ani z paluby (( :: Foster na můj vkus příliš hysterická, ale jinak ve filmu vynalézavá a chytrá holka ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Tajemný let" a "Noční let". Dva filmy lehce zaměnitelné názvem, nikoli však kvalitou. Zatímco "Noční let" je perfektní thriller, který nejen zamrazí, ale i pobaví skvělou úlisností hlavního mizery, "Tajemný let" předvídatelně přiletí a nudně odletí, aniž by se stalo cokoli, co by alespoň stálo za zmínku. (Nebo alespoň za zapamatování, protože já už si - krom vzkazu na skle a nepříjemné Jodie Foster - z filmu nepamatuju ale zhola nic.) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Snaha o schizofrenii hlavní postavy se moc nezdařila a film je průhledný jako zápltka erotického filmu. Všichni by měli v očekávání co přijde okusovat své nehty a doufat, že hlavní hrdinka na všechno přijde a vše dobře skončí, ale místo toho na film jen tak koukáte a čekáte, kdy si ona uvědomí co vy už dávno víte. Velká škoda nevyužitého potenciálu.Bohužel letadlo samo o sobe je velmi omezený prostor, na který pro mě už doplatil Noční let. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Podobne komorné a stiesňujúce ako ÚKRYT, ale tentoraz tu nie je Fincher, aby vykryl klišé a jednoduchosť scenára. Je tu však skvelá! Jodie Foster, ktorá hrá do kúta zahnanú ženu až nebezpečne skutočne. Napriek svojej hollywoodskosti sa tento filmík na skvelý (a pritom polobéčkový) NOČNÝ LET (Red Eye) nechytá... ()

Galerie (53)

Zajímavosti (15)

  • Jde o poslední film vydaný společností Touchstone Pictures na VHS. (veronikajel)
  • Erika Christensen (Fiona) nenávidela topánky na vysokých opätkoch, ktoré jej postava musela nosiť, pretože ju poriadne boleli nohy. Na všetkých záberoch, na ktorých je natočená len od pása nahor, chodí bez topánok. (Arsenal83)

Související novinky

Setkáme se včera, lásko!

Setkáme se včera, lásko!

25.04.2007

Určitě si vzpomenete, jak si to Eric Bana a Brad Pitt coby Hektor a Achilles rozdali před branami Tróje na meče a kopí. Bylo to tak přesvědčivé, až se nechce věřit, že v soukromí jsou ti dva kámoši.… (více)

Reklama

Reklama