Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na cestě z Berlína do New Yorku potká Kyle Pratt (Jodie Foster) ta nejhorší noční můra každé matky - v rozlehlých prostorách moderního Boeingu 474 se beze stopy ztratí její šestiletá dcera Julia. Kyle, která je citově zničená z nedávné ztráty manžela, se zoufale snaží nevěřící posádce letadla, cestujícím a později i sama sobě dokázat, že není šílená. Přestože se kapitán Rich (Sean Bean) i letecký strážník Gene Carson (Peter Sarsgaard) snaží o tvrzeních zoufalé vdovy nepochybovat, směřují všechny důkazy ke skutečnosti, že její dcera nikdy na palubě letadla nebyla, což ještě více podněcuje paranoiu a pochyby ostatních cestujících a zbytku posádky. Kyle, která se najednou ocitá úplně sama, zbývá jediné - spolehnout se při pokusu o vyřešení celého tajemství a záchranu dcery pouze na svůj vlastní rozum. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (406)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Závěr se sice nemusel zvrhnout v takovou "akci" a hlavní padouch si mohl odpustit proslov, ve kterém vykecá, jak a proč všechno narafičil(i), ale nic to nemění na tom, že Tajemný let je příjemně koukatelný thriller (light) s velice dobrou paranoidní atmosférou a vcelku originálním nápadem. Tři a půl zaokrouhluji nahoru. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jodie je jak břitva a tím většinově přispívá filmu, z kterého se, ač má slibně napínavý rozjezd, kdy dlouho netuším, jestli matka ztratila dítě nebo rozum (a ta nejistota mě hodně baví), vyklube cosi, co evokuje srágory o unesených letadlech, s kterými přistávají ženy a děti, ale budu se tvářit, že jsem ten konec neviděla. ()

Reklama

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Celý film jsem pozorovala s otevřenou pusou, nikoliv však z děje, který je ke konci trochu moc akční až nereálný, nýbrž z naprosto úžasnému hereckému výkonu Jodie Foster. Roli matky zvládla skutečně na výbornou. Atmosféra filmu a prostředí obrovského letadla, které jsem měla poprvé možnost vidět a to nejen jeho cestujícím přístupná místa, dále přidalo na mém vysokém hodnocení. Avšak při představě, že bych v tak velkém letadle letěla (a ještě s podobnou posádkou a ustaranou matkou, o které si ze začátku každý myslí, že je blázen), mi naskakuje husí kůže! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Neuveritelný priemer zložený z dvoch polovíc, tej výbornej a tej príšernej. Skoro som neveril, že v roku 2005 sa premieta v kinách so špičkovým obsadením film s tak klišovitým scenárom, typickým pre predchádzajúce desaťročia. Skôr by som zožral nejakých mimozemšťanov alebo nadprirodzenú pointu. Na to, ako sporadicky Foster hrá, by si mohla vyberať lepšie. Videl som v kine v období, keď som mal v ňom šťastie na samé kraviny. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $89,707,299Tržby Celosvetovo $223,387,299 ║ Zo začiatku to vypadalo dosť zaujímavo aspoň ten ponúknutý námet o únose malého dievčatko na palube lietadla ale postupne ak sa to chcelo tváriť ako moc inteligentný príbeh plný zvratov a v tej chvíli sa to začalo potápať a meniť a okukanú frašku o hrdinstve z radov obyčajných ľudí, ktorý reagujú v skľúčených momentoch nad svoje možnosti. Prvá polovica filmu buduje dosť husté napätie, ta druhá sa už mení na takú klasickú naháňačku medzi zločincom a obeťou. Taký neškodný film, keď sa to neberie celkom vážne. /60%/ ()

Galerie (53)

Zajímavosti (15)

  • Letoun je ve filmu označován jako "AALTO Air E-474". Žádný takový stroj ale ve skutečnosti neexistuje. Vzhled letounu zvenčí se nejvíc blíží obřímu "Airbusu A-380", vnitřek kokpitu pak "Boeingu 787 Dreamliner". (curfew77)
  • Krátce po premiéře snímku se zdvihla vlna odporu mezi personálem letišť, k ignorování filmu vyzvali zejména různé profesní organizace, které sdružují palubní personál. Ten je totiž ve filmu vykreslený negativně. (imro)
  • Jde o poslední film vydaný společností Touchstone Pictures na VHS. (veronikajel)

Související novinky

Setkáme se včera, lásko!

Setkáme se včera, lásko!

25.04.2007

Určitě si vzpomenete, jak si to Eric Bana a Brad Pitt coby Hektor a Achilles rozdali před branami Tróje na meče a kopí. Bylo to tak přesvědčivé, až se nechce věřit, že v soukromí jsou ti dva kámoši.… (více)

Reklama

Reklama