Reklama

Reklama

Království prstenu

(TV film)
  • Česko Prsten Nibelungů (více)

Obsahy(1)

Bombastické televízne spracovanie najslávnejšej germánskej legendy. Fantasy príbeh nakrútený podľa ságy o Nibelungoch, ktorá inšpirovala J.R.R. Tolkiena pre jeho románove bestsellery, ale aj Richarda Wagnera, jedného z najfenomenálnejších svetových skladateľov. Príbeh plný mágie, vášne a dobrodružstva sa odohráva v dávnoveku, v čase prechodu zo starého sveta bohov do nového veku. Tento svet bol ovládaný mágiou a kúzlami a bohovia sa prechádzali spolu s ľuďmi po rovnakých cestách. Spomedzi ľudí je jeden vyvolený, aby skoncoval s kliatbou démonov a raz a navždy oslobodil svet ľudí od nekonečného krvipreliatia. Tento udatný muž, kováč Siegfried však musí zdolať mnohé prekážky a čeliť mnohým intrigám, ktoré chcú jeho úmyslom zabrániť... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (143)

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Zatial len prva cast: Dialogy a vobec scenar su... maximalne jednoduche, herecke vykony jemne podpriemerne, ale s vedomim, ze je to tv film a nie extra znamy, clovek ani nic viac necaka a moze si ho uzit. PS: Hrozne ma irituje ta jeho cesticka vo vlasoch, preco nemoze mat pekne ako vsetci naokolo?;) Update: Po druhej casti zvysujem na 3*. Skoda toho zaveru, mohli to urobit lepsie (nemam na mysli dej). ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemné překvapení! Na film jsem se původně díval spíše ze zvědavosti, ale nakonec z toho byla solidní podívaná!!! Samozřejmě, že s Pánem prstenů nebo Barbarem Conanem se to absolutně nedá srovnávat. Nečekejte oscarové výkony (Kristanna opět více než hereckým uměním upoutá pozornost svým vzhledem, což ale v tomto případě není vůbec na škodu!) a vizuální efekty také nejsou příliš povedené - hlavně ten drak je ta nejdigitálnější potvora co jsem kdy na plátně viděl.. Proč tedy 4 hvězdičky? Na televizní a navíc evropský projekt to nedopadlo úplně nejhůř, má to zajímavý příběh a děj má spád a vyvážené tempo, takže běžný divák nemá šanci se nudit.. K tomu přidejme výtečnou hudbu a Kristanniny půvaby a máme z toho nenáročnou oddechovku, která stoprocentně zabaví prakticky každého.. Srovnání s Merlinem z r. 1998 je myslím na místě!!! ()

Reklama

lioncel 

všechny recenze uživatele

Nejslavnější starogermánská sága konečně "důstojně" zpracovaná .. uff(!) .. musel jsem si koupit i ´Die Nibelungen´, Das Album zum Film (samozřejmě, jak už to občas bývá, tam chybí ten nádherný závěrečný song), tak mě to vzalo a to se mi stávalo opravdu jen tehdy, když se mnou třískaly silné emoce ... Siegfried a Brunnhilda .. ta legenda sama o sobě nemá chybu a toto zpracování je, s přimhouřením obou očí, vcelku ´docela´ slušně podařené ... samozřejmě především díky těm drobným lákavým severským blond copánkům - tedy ta Kristanna Loken, hm, moc ji to tu sluší … ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Kdo jiný by měl točit Nibelungy než Němci, konkrétně Bavoři. Tento film, pravda, vznikl v koprodukci, ale režisér je německý. Jde o velmi zdařilé (byť dosti volné) zfilmování starogermánské ságy, které by nemělo být hodnoceno optikou diváka, který zná jen Pána prstenů. Výborná hudba, vhodní herci. Relevantní je srovnání s dalšími filmovými adaptacemi Nibelungů. Harald Reinl natočil v 60. letech též velmi zdařilou verzi, která se mi jeví v něčem ještě lepší než tato. Zdá se mi pohádkovější, malebnější a více se drží původní literární předlohy. Navíc nemám rád přílišnou akčnost a naturalistické znázornění válečných scén, které, bohužel, jsou v novější tvorbě pravidlem (zde jsou naštěstí jen v úvodu 1. části filmu). Tomuto Edelovu dílu těch 5 dávám, i když vidím, že je nikdo z komentujících přede mnou nedal. Ad paascha: co je na tom filmu východoněmeckého? ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Napriek televíznemu spracovaniu ide o prekvapivo dobrú záležitosť. Aj keď je to pomerne dlhé, film sa veľmi dobre pozerá a tie tri hodinky ubehnú ako voda. Naozaj si nepamätám nudnejšie pasáže. Nejaké ti odchýlky od pôvodnej legendy o Nibelungoch by sa síce našli, ale oceňujem, že autori, hlavne v závere, neskĺzli k lacnému citovému vydieraniu diváka a vo filme zachovali typickú atmosféru severskej tvrdosti a citového chladu. Určite vzhľadom k severskej mytológii takáto predstava vyhovuje viac. 70/100 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Výtvarník John Chalfant navrhl draka Fafnira podle varana komodského a T-Rexe. (Zdroj: jchalfant.com) (Spinosaurus)

Reklama

Reklama