Reklama

Reklama

Království prstenu

(TV film)
  • Česko Prsten Nibelungů (více)

Obsahy(1)

Bombastické televízne spracovanie najslávnejšej germánskej legendy. Fantasy príbeh nakrútený podľa ságy o Nibelungoch, ktorá inšpirovala J.R.R. Tolkiena pre jeho románove bestsellery, ale aj Richarda Wagnera, jedného z najfenomenálnejších svetových skladateľov. Príbeh plný mágie, vášne a dobrodružstva sa odohráva v dávnoveku, v čase prechodu zo starého sveta bohov do nového veku. Tento svet bol ovládaný mágiou a kúzlami a bohovia sa prechádzali spolu s ľuďmi po rovnakých cestách. Spomedzi ľudí je jeden vyvolený, aby skoncoval s kliatbou démonov a raz a navždy oslobodil svet ľudí od nekonečného krvipreliatia. Tento udatný muž, kováč Siegfried však musí zdolať mnohé prekážky a čeliť mnohým intrigám, ktoré chcú jeho úmyslom zabrániť... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (143)

Dallas 

všechny recenze uživatele

Na TV produkt je to kurňa dobré fantasy. Už som to napísal mnohokrát a zopakujem to znova, že fantasy jednoducho milujem. Legendu o Nibelungoch som poznal, len velmi okrajovo a príbeh ma príjemne prekvapil. Už na začiatku ma pohltil a čakal som ako to celé dopadne. Síce je to trochu predvídateľné, ale čo už. Samozrejme, že je vidieť, že ide o TV film. Herci sú tiež klasicky televízny(výnimky sú Sydow a Loken). Ale réžia je však nad televíznym priemerom. Hlavný hrdina mi pripadal trochu prihlúple. Zato Kristanna Loken je severská kočka tak krásna ako je veľa na Islande gejzírov a ani herecky čuduj sa svete sa tu nestráca. V druhej polovici sa vytráca akcia a dej sa nám zamotáva. To však nevadí, lebo nakoniec sa všetko vyrieši tak ako sa na starú pohanskú legendu patrí. Možno som z hodnotením išiel trochu vyššie, ale na TV film je to skrátka výborné. 70% ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Moje konečné hodnocení odráží několik skutečností. Ta první je, že na to že se jedná o TV produkci vypadá vše fakt dobře. Triky i akční scény jsou fajn a draka prostě odpustíte, protože to dá rozum. Další skutečností je, že fantasy prostě nadržuji. Ono koukatelného a pro starší publikum, kde jsou jak já říkám "čáry meče" toho moc není. No a to nejhlavnější je to, že jsem člověk nesečtělý a proto onu legendu neznám. Takže když celou dobu koukáte na polopohádku a čekáte jakou cestou se to vydá, aby byl cíl u happy endu a ono přijde to co přišlo, tak prostě buď zíráte nadšením nebo kroutíte hlavou. Já kroutil hlavou nadšením, proto v rámci TV filmu klidně dám plný počet a 90 procent. ()

Reklama

Angelino 

všechny recenze uživatele

Ak čakáte naozaj "bombastické spracovanie najslávnejšej germánskej legendy", dostanete rozprávku pre veľké deti. Príbeh sa rozvíja pomaly, najivnosť kováča Erika je niekedy až smiešna a celý námet obrovsky limituje televízne spracovanie. Ak vydržíte obe časti až do konca, príde aj celkom zaujímavý záver, prezradzujúci aj niečo z histórie a mytológie severu, no takýto typ príbehu by mal do rúk dostať Peter Jackson s patričným rozpočtom. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Zatial len prva cast: Dialogy a vobec scenar su... maximalne jednoduche, herecke vykony jemne podpriemerne, ale s vedomim, ze je to tv film a nie extra znamy, clovek ani nic viac necaka a moze si ho uzit. PS: Hrozne ma irituje ta jeho cesticka vo vlasoch, preco nemoze mat pekne ako vsetci naokolo?;) Update: Po druhej casti zvysujem na 3*. Skoda toho zaveru, mohli to urobit lepsie (nemam na mysli dej). ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Na to, že to je TV film tak mohu jen a pouze smeknout. Tuto sevrkou legendu jsem neznal, ale skrze tento film ji mám stále v živé paměti a nejedna scéna mi zůstala v hlavě. Jsou zde kvalitní herci (halvně Kristanna Loken byla výborná) a příběh je též poutavý. Jak vidno kvalitní fantasy lze udělat za pár peněz jako TV film ono ruku na srdce kolik TV filmů za něco stálo ať to již byly fantasy nebo cokoliv? Celkově dávám 4z5 a po dalším (odhadem 3. nebo 4.) shlédnutí možná dám i 5* kdo ví a rozšířím tento komentář. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Výtvarník John Chalfant navrhl draka Fafnira podle varana komodského a T-Rexe. (Zdroj: jchalfant.com) (Spinosaurus)

Reklama

Reklama