Reklama

Reklama

Království prstenu

(TV film)
  • Česko Prsten Nibelungů (více)

Obsahy(1)

Bombastické televízne spracovanie najslávnejšej germánskej legendy. Fantasy príbeh nakrútený podľa ságy o Nibelungoch, ktorá inšpirovala J.R.R. Tolkiena pre jeho románove bestsellery, ale aj Richarda Wagnera, jedného z najfenomenálnejších svetových skladateľov. Príbeh plný mágie, vášne a dobrodružstva sa odohráva v dávnoveku, v čase prechodu zo starého sveta bohov do nového veku. Tento svet bol ovládaný mágiou a kúzlami a bohovia sa prechádzali spolu s ľuďmi po rovnakých cestách. Spomedzi ľudí je jeden vyvolený, aby skoncoval s kliatbou démonov a raz a navždy oslobodil svet ľudí od nekonečného krvipreliatia. Tento udatný muž, kováč Siegfried však musí zdolať mnohé prekážky a čeliť mnohým intrigám, ktoré chcú jeho úmyslom zabrániť... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (143)

Juto 

všechny recenze uživatele

Legenda o Siegfriedovi a Brunhilde, voľne založená na postavách zo nórskych ság a predkresťanských germánskych hrdinských motívoch načrtnutých v Nibelungensage. Sága o Siegfriedovi je určite jednou z najkrajších fantázií vôbec. Príbeh je pútavý, rozvíjaný v perfektnom tempe a využíva slušné špeciálne efekty.Je to skvelá rodinná zábava. 6/10 ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Na to, že to je TV film tak mohu jen a pouze smeknout. Tuto sevrkou legendu jsem neznal, ale skrze tento film ji mám stále v živé paměti a nejedna scéna mi zůstala v hlavě. Jsou zde kvalitní herci (halvně Kristanna Loken byla výborná) a příběh je též poutavý. Jak vidno kvalitní fantasy lze udělat za pár peněz jako TV film ono ruku na srdce kolik TV filmů za něco stálo ať to již byly fantasy nebo cokoliv? Celkově dávám 4z5 a po dalším (odhadem 3. nebo 4.) shlédnutí možná dám i 5* kdo ví a rozšířím tento komentář. ()

Reklama

papaguy 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale herecký projev Benno Fürmanna v roli Siegfrieda mi silně připomínal herectví (dnes již legendární) Arnolda Schwarzeneggera v Barbaru Conannovi nebo možná ještě spíš (neméně "legendární") Davida Hasselhoffa v Knight Riderovi. Siegfriedova role vyžadovala někoho, kdo by působil udatně a odvážně, ale také inteligentně. A mě by tam sedl více někdo, kdo má spíš pod čepicí, než kdo to má v pažích... Ačkoliv... možná se nakonec Fürmanův macho styl do pojetí role docela hodil - i když jsem toho náfuku občas z duše neměl rád a přál mu, aby ho drak usmažil na škvarek. Štěstí však stálo při Siegfriedovi a on proplul se ctí všemi nástrahami, až do pochmurného finále. Za to Kristanna Loken mi nedostatky v obsazení rolí vynahradila - ta se mi tuze líbila:-) _______ Autoři se severské legendy až tak nedrželi, a tak došlo k několika změnám. Příběh, který je v legendě roztahaný do mnoha let, se zde trochu smrskl, také bylo pozměněno několik reálií (plášť neviditelnosti byl nahrazen maskou, která umožňuje změnit vzhled; o jediném zranitelném místě na těle se král Gunter dozvěděl nikoliv od své sestry, ale přímo od Siegfrieda atd...). _______ Nicméně zůstává otázka, kam s ním... Styl vyprávění i výprava působí hodně pohádkovým dojmem. Ale přitom to nekončí zrovna právě happyendem, za což děti dvakrát nepoděkují... :-) _______ Líbilo se mi vcelku citlivé vyobrazení koexistence dožívající pohanské éry a nastupujícího křesťanství. Těžko říci, jestli vskutku taková tolerance existovala. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

To je asi tak, máte ambice vyrazit na Tour de France a k dispozici pouze starou skládačku, na které babička jezdila do jednoty pro med. Nemáte peníze, nemáte herce, nemáte nic….a navíc jste němec a aby toho nebylo málo, platí vás televize. Jednou větou, ani to nemohlo vypadat jinak. Tím nechci říct, že je úplně všechno špatně. Příběh stojí na stoletími prověřeném hrdinském eposu. Fantasy taky jednu dobu slavila žně. Jsou tam draci, meče, králové, hrdinové, lumpové….no prostě dušička věčného gaučového čerodějobijce zaplesá. Každopádně si myslím, že podobná látka si zaslouží trochu víc té kvantity. ps: Jsem si říkal, že ten holobrádek je podobný na Pattinsona :D ()

Angelino 

všechny recenze uživatele

Ak čakáte naozaj "bombastické spracovanie najslávnejšej germánskej legendy", dostanete rozprávku pre veľké deti. Príbeh sa rozvíja pomaly, najivnosť kováča Erika je niekedy až smiešna a celý námet obrovsky limituje televízne spracovanie. Ak vydržíte obe časti až do konca, príde aj celkom zaujímavý záver, prezradzujúci aj niečo z histórie a mytológie severu, no takýto typ príbehu by mal do rúk dostať Peter Jackson s patričným rozpočtom. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Výtvarník John Chalfant navrhl draka Fafnira podle varana komodského a T-Rexe. (Zdroj: jchalfant.com) (Spinosaurus)

Reklama

Reklama