Reklama

Reklama

Království prstenu

(TV film)
  • Česko Prsten Nibelungů (více)

Obsahy(1)

Bombastické televízne spracovanie najslávnejšej germánskej legendy. Fantasy príbeh nakrútený podľa ságy o Nibelungoch, ktorá inšpirovala J.R.R. Tolkiena pre jeho románove bestsellery, ale aj Richarda Wagnera, jedného z najfenomenálnejších svetových skladateľov. Príbeh plný mágie, vášne a dobrodružstva sa odohráva v dávnoveku, v čase prechodu zo starého sveta bohov do nového veku. Tento svet bol ovládaný mágiou a kúzlami a bohovia sa prechádzali spolu s ľuďmi po rovnakých cestách. Spomedzi ľudí je jeden vyvolený, aby skoncoval s kliatbou démonov a raz a navždy oslobodil svet ľudí od nekonečného krvipreliatia. Tento udatný muž, kováč Siegfried však musí zdolať mnohé prekážky a čeliť mnohým intrigám, ktoré chcú jeho úmyslom zabrániť... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (143)

Olík 

všechny recenze uživatele

To je asi tak, máte ambice vyrazit na Tour de France a k dispozici pouze starou skládačku, na které babička jezdila do jednoty pro med. Nemáte peníze, nemáte herce, nemáte nic….a navíc jste němec a aby toho nebylo málo, platí vás televize. Jednou větou, ani to nemohlo vypadat jinak. Tím nechci říct, že je úplně všechno špatně. Příběh stojí na stoletími prověřeném hrdinském eposu. Fantasy taky jednu dobu slavila žně. Jsou tam draci, meče, králové, hrdinové, lumpové….no prostě dušička věčného gaučového čerodějobijce zaplesá. Každopádně si myslím, že podobná látka si zaslouží trochu víc té kvantity. ps: Jsem si říkal, že ten holobrádek je podobný na Pattinsona :D ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Kdo jiný by měl točit Nibelungy než Němci, konkrétně Bavoři. Tento film, pravda, vznikl v koprodukci, ale režisér je německý. Jde o velmi zdařilé (byť dosti volné) zfilmování starogermánské ságy, které by nemělo být hodnoceno optikou diváka, který zná jen Pána prstenů. Výborná hudba, vhodní herci. Relevantní je srovnání s dalšími filmovými adaptacemi Nibelungů. Harald Reinl natočil v 60. letech též velmi zdařilou verzi, která se mi jeví v něčem ještě lepší než tato. Zdá se mi pohádkovější, malebnější a více se drží původní literární předlohy. Navíc nemám rád přílišnou akčnost a naturalistické znázornění válečných scén, které, bohužel, jsou v novější tvorbě pravidlem (zde jsou naštěstí jen v úvodu 1. části filmu). Tomuto Edelovu dílu těch 5 dávám, i když vidím, že je nikdo z komentujících přede mnou nedal. Ad paascha: co je na tom filmu východoněmeckého? ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Uli Edel tyhle televizni filmy fakt umi, uz jeho Julius Caesar je velmi slusnej a tohle je mozna jeste o fous lepsi. Film jsou vlasne dva 90 minutovy filmy, pricemz ten prvni je daleko lepsi nez ten druhej. Prvni je proste skvely fantasy, kde se bojuje, caruje a zabiji drak. A pak druha polovina, kde neni vlasne zadnej poradnej souboj a jen se intrikuje, pusobi krapet chudcej a krapet mi to pripomnelo Tristana a Isoldu, ale oproti Tristan a Isolda tohle bylo daleko vic zabavny i pres tu absenci souboju v druhy casti. A ackoliv je cela ta legenda docela predvidatelna, tak to dokaze zaujmout od zacatku do konce. Co se tyce hercu, tak Benno Furmann neni vubec spatnej, jen ma strasne divny oci. Kristanna Loken je jako drsna severska kralovna fakt dobra a potesi starej Sydow, kterej se ohani mecem, jak kdyby mu bylo dvacet. Dal me potesily triky, ktery jsou na televizni film docela vymazleny a hudba, ktera je fakt perfektni. Proste i pres trihodinovou delku jsem se ani na moment nenudil a rad se na film mrknu i potreti. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Napriek televíznemu spracovaniu ide o prekvapivo dobrú záležitosť. Aj keď je to pomerne dlhé, film sa veľmi dobre pozerá a tie tri hodinky ubehnú ako voda. Naozaj si nepamätám nudnejšie pasáže. Nejaké ti odchýlky od pôvodnej legendy o Nibelungoch by sa síce našli, ale oceňujem, že autori, hlavne v závere, neskĺzli k lacnému citovému vydieraniu diváka a vo filme zachovali typickú atmosféru severskej tvrdosti a citového chladu. Určite vzhľadom k severskej mytológii takáto predstava vyhovuje viac. 70/100 ()

misstake 

všechny recenze uživatele

První díl - jednoduchoučká až stupidní pohádka, druhý díl - emotivní nervydrásající thriller. Oba balancující chvíli nad, chvíli pod hranicí průměru. Závěr ve stylu, který naprosto nemůžu vystát, film zaparkoval někam pod tu hranici průměru. Ale asi to bylo podle legendy... Takže váhám mezi dvěma a třema hvězdičkama. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Výtvarník John Chalfant navrhl draka Fafnira podle varana komodského a T-Rexe. (Zdroj: jchalfant.com) (Spinosaurus)

Reklama

Reklama