Reklama

Reklama

Království prstenu

(TV film)
  • Česko Prsten Nibelungů (více)

Obsahy(1)

Bombastické televízne spracovanie najslávnejšej germánskej legendy. Fantasy príbeh nakrútený podľa ságy o Nibelungoch, ktorá inšpirovala J.R.R. Tolkiena pre jeho románove bestsellery, ale aj Richarda Wagnera, jedného z najfenomenálnejších svetových skladateľov. Príbeh plný mágie, vášne a dobrodružstva sa odohráva v dávnoveku, v čase prechodu zo starého sveta bohov do nového veku. Tento svet bol ovládaný mágiou a kúzlami a bohovia sa prechádzali spolu s ľuďmi po rovnakých cestách. Spomedzi ľudí je jeden vyvolený, aby skoncoval s kliatbou démonov a raz a navždy oslobodil svet ľudí od nekonečného krvipreliatia. Tento udatný muž, kováč Siegfried však musí zdolať mnohé prekážky a čeliť mnohým intrigám, ktoré chcú jeho úmyslom zabrániť... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (143)

Juto 

všechny recenze uživatele

Legenda o Siegfriedovi a Brunhilde, voľne založená na postavách zo nórskych ság a predkresťanských germánskych hrdinských motívoch načrtnutých v Nibelungensage. Sága o Siegfriedovi je určite jednou z najkrajších fantázií vôbec. Príbeh je pútavý, rozvíjaný v perfektnom tempe a využíva slušné špeciálne efekty.Je to skvelá rodinná zábava. 6/10 ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Do tohto filmu som išla s už vopred vytvoreným názorom a ten ani zďaleka nebol pozitívny. Nemecko-taliansky koprodukčný televízny film... to sa ani náhodou nemôže skončiť dobre. Na moje veľké prekvapenie to ale až taká blamáž zďaleka nebola. Severská mytológia je zaujímava a vo filme bola slušne spracovaná. Na hlavnú hrdinku som sa celý čas pozerala a dumala odkiaľže ju poznám:-) Celkovo však film dobre vyzeral, scenár nebol vôbec blbý ako by mohol byť a aj keď to nebol filmový počin tisícročia, dosť slušne sa to pozeralo. ()

Reklama

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Slušné fantasy, sice nemá takovou ,,štávu" jako například Pán prstenů, ale nemohu si pomoci, nějakým způsobem si mě tento dvoudílný film podmanil. Souboje byly propracované, tak i efekty. Kristanna Loken hrála, dalo by se říci terminátorku ve středověku, podala pěkný herecký výkon. A co se týče příběhu, nejsem sice zklamán, ale režisér Uli Edel mohl tuto legendu trochu akčněji oživit, zejména konec filmu... ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Tohle s přehledem trumfne kdejakou poslední fantasy (Eragon, Percy Jackson...) a dovedu si představit, že kdyby byl dostatečnej rozpočet, v kinech by to mělo úspěch. Příběh se opírá o legendu o prstenu Nibelungů, staletím prověřenou, takže tady si rozhodně není na co stěžovat a není nouze o takový ty moje oblíbený plky o Valhalle a Odinovi a pod. Trumfem filmu je ale určitě ústřední dvojice - Benno Fürmann a Kristanna Loken. Obzvlášť Kristanna se do svojí role neuvěřitelně hodí a hraje tam asi nejlíp. Například její souboj se Siegfriedem (v "masce" krále) má grády. K tomu dobrá hudba, lokace a ucho Pattinson s ochmýřenou bradou:) A navíc díky chladný severský předloze absentuje i klasickej happyend. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Nejslavnější starogermánská sága konečně "důstojně" zpracovaná .. uff(!) .. musel jsem si koupit i ´Die Nibelungen´, Das Album zum Film (samozřejmě, jak už to občas bývá, tam chybí ten nádherný závěrečný song), tak mě to vzalo a to se mi stávalo opravdu jen tehdy, když se mnou třískaly silné emoce ... Siegfried a Brunnhilda .. ta legenda sama o sobě nemá chybu a toto zpracování je, s přimhouřením obou očí, vcelku ´docela´ slušně podařené ... samozřejmě především díky těm drobným lákavým severským blond copánkům - tedy ta Kristanna Loken, hm, moc ji to tu sluší … ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Výtvarník John Chalfant navrhl draka Fafnira podle varana komodského a T-Rexe. (Zdroj: jchalfant.com) (Spinosaurus)

Reklama

Reklama