Reklama

Reklama

Království prstenu

(TV film)
  • Česko Prsten Nibelungů (více)

Obsahy(1)

Bombastické televízne spracovanie najslávnejšej germánskej legendy. Fantasy príbeh nakrútený podľa ságy o Nibelungoch, ktorá inšpirovala J.R.R. Tolkiena pre jeho románove bestsellery, ale aj Richarda Wagnera, jedného z najfenomenálnejších svetových skladateľov. Príbeh plný mágie, vášne a dobrodružstva sa odohráva v dávnoveku, v čase prechodu zo starého sveta bohov do nového veku. Tento svet bol ovládaný mágiou a kúzlami a bohovia sa prechádzali spolu s ľuďmi po rovnakých cestách. Spomedzi ľudí je jeden vyvolený, aby skoncoval s kliatbou démonov a raz a navždy oslobodil svet ľudí od nekonečného krvipreliatia. Tento udatný muž, kováč Siegfried však musí zdolať mnohé prekážky a čeliť mnohým intrigám, ktoré chcú jeho úmyslom zabrániť... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (143)

Angelino 

všechny recenze uživatele

Ak čakáte naozaj "bombastické spracovanie najslávnejšej germánskej legendy", dostanete rozprávku pre veľké deti. Príbeh sa rozvíja pomaly, najivnosť kováča Erika je niekedy až smiešna a celý námet obrovsky limituje televízne spracovanie. Ak vydržíte obe časti až do konca, príde aj celkom zaujímavý záver, prezradzujúci aj niečo z histórie a mytológie severu, no takýto typ príbehu by mal do rúk dostať Peter Jackson s patričným rozpočtom. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrá fantasy, samozřejmě tím nehodnotím klasický příběh (ten jsem nikdy nečetl), ale film jako takový. 3 hodin jsem se bál, ale vydržel jsem až do konce, a to znamená rozhodně úspěch a +1 hvězdičku k těm čtyřem, které si pro mě bezesporu zaslouží vším ostatním - atmosférou, výpravou, prostředím, obsazením, zpracováním, prostě vším. Jediné, co tomu chybí, jsou stamiliony nacpané do různých Pánů Prstenů, jinak je to rozhodně nadprůměrná fantasy záležitost, která si opravdu těch 5 zaslouží i tím, že 3 hodiny vydržím zaujatý jen u minima 3hodinových věci. edit: Den poté. Dávám čtyři, přecijen z toho filmu nemůžu dělat něco, co asi není. Ale stejně je moc pěknej. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Kterak lze za málo peněz pořídit poměrně slušnou porci muziky ... a převyprávět prastarou legendu, která by (s trochou nadsázky) mohla být matkou všech fantastických pohádek. Je vážnější, dospělejší než většina z nich, protože už poznala, že skutečný příběh obyčejně nekončí spolu s překonáním jedné překážky (dokonce ani pokud se jedná o problematickou, obtížně zdolatelnou bariéru velikosti průměrně vzrostlého draka), že život přináší nekonečnou řadu nejrůznějších zkoušek - a zdánlivě triviální obcházení vlastních zásad se může vrátit jako bumerang ... a přivodit velké zlo. Přitom není rozhodující, zda vám někdo nenápadně podstrčí kouzelný lektvar, abyste se měli nač vymlouvat. A poučení ? Nepodceňujte prokletí - a nepřeceňujte své síly, berte v potaz upřímně míněná varování a nespoléhejte na to, že jste dítětem štěstěny ... protože nikdy nevíte, co vám přinese zítřek ... protože přehnané sebevědomí hraničí s pýchou - a pýcha, jak známo, předchází pád ... 3,5* ... P.S.: Nějak jsem nepobrala, 1) proč bylo záhodno zabít draka probuzeného - tedy draka pozorně bdícího, a nikoli draka sladce spícího; 2) jak a kdy náš hrdina zjistil, v čem spočívá jeho vlastní slabina. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

... tak tohle mě emočně rozsekalo ... to jsem absolutně nečekal, jak mě to chytne ... první část je super fantasy, kde nechybí vážnost a podobnost realitě i pohádková naivita, kouzelnost jednotlivých scén a atmosféra podkreslená hezkou hudbou, taky hravost okamžiku - některé scény jsou vtipné, zábavné, pak zase vážné ... skvělé souboje se zbraněmi ... jak to, sakra, ti herci zvládli - respekt totální - dále: Kristanna Loken snad už nikdy v životě nemůže dostat roli, kde by byla více sexy, skvěle hrála a více se do ní hodila ... lapal jsem po dechu - druhá část je pak ale spíš taková Rosamunda Pilcher, ale s takovým zajímavým průběhem a zvraty a hlavně ultra sladkobolným koncem, co se jen tak nevidí ... "fantasy" nářez ... a já souhlasím na plný počet bodů ... Peter Jackson se s Pánem Prstitelů může jít vycpat ... ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Tohle s přehledem trumfne kdejakou poslední fantasy (Eragon, Percy Jackson...) a dovedu si představit, že kdyby byl dostatečnej rozpočet, v kinech by to mělo úspěch. Příběh se opírá o legendu o prstenu Nibelungů, staletím prověřenou, takže tady si rozhodně není na co stěžovat a není nouze o takový ty moje oblíbený plky o Valhalle a Odinovi a pod. Trumfem filmu je ale určitě ústřední dvojice - Benno Fürmann a Kristanna Loken. Obzvlášť Kristanna se do svojí role neuvěřitelně hodí a hraje tam asi nejlíp. Například její souboj se Siegfriedem (v "masce" krále) má grády. K tomu dobrá hudba, lokace a ucho Pattinson s ochmýřenou bradou:) A navíc díky chladný severský předloze absentuje i klasickej happyend. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Výtvarník John Chalfant navrhl draka Fafnira podle varana komodského a T-Rexe. (Zdroj: jchalfant.com) (Spinosaurus)

Reklama

Reklama