Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dahlia Williams (JENNIFER CONNELLY) začíná nový život. Má novou práci, přestěhovala se do nového bytu a je pevně odhodlána konečně hodit za hlavu vztah se svým odloučeným manželem a plně se věnovat výchově pětileté dcery Ceci. Když se ale bouřlivý rozchod zvrhne v právní bitvu o dítě, začne se její už tak dost špatný psychický stav ještě více zhoršovat. Nový byt v chátrající budově navíc žije svým vlastním životem - z prázdného bytu ve vyšším patře jsou slyšet tajemné zvuky a stropem v ložnici stále prosakuje tmavá voda. Dahliu pronásledují divoké představy, díky nimž přestává být schopna odlišit realitu od fantazie a je vydána napospas nekonečným hrám s jejím zdravým rozumem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

petero 

všechny recenze uživatele

Len máličko chýbalo aby som tomuto dielku dal 4*. A to záver, kde som čakal na záber zo spodku šachty na efektne nasvietený a vodou zaliaty výťah stúpajúci ku stropu, ako to bolo v origináli. No nedočkal som sa. Napätie u mňa fungovalo dostatočne, sídlisko je naozaj skľučujúce a Jennifer Connelly je naozaj výborná herečka. Film inklinuje viac k sociálnej dráme rozvedenej rodiny doplnenej minimálnymi prvkami hororu. Škoda toho záveru, ktorý uspokojí len málokoho. Nie je vyložene zlí ako napr. v Hide and Seek, ale výsledný skvelí dojem z filmu dosť uzemní. Už japonský predchodca bol len menšou obmenou Ringu a od jeho remaku som si nesľuboval veľa, ale dopadlo tu určite lepšie ako napr. taký Ring 2 alebo totálne nevýrazný Grudge. ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Nebudu to vůbec hodnotit jako nějaký film řešící vztahy mezi lidmi nebo v rodině. Chtěl jsem vidět horor a dostal jsem ho. Film je sice velice silně inspirován módní vlnou psychologicky působících hororů vyvolané např. snímkem Kruh, ale tento typ hororu já přesně můžu. Temné vody vynikají zejména dobře navozenou atmosférou a několika málo efektivními lekačkami. Režie filmu je také řemeslně zvládnutá dobře, snímek se z počátku tváří velice nevině, až ke konci lineárně graduje. Doporučuji fanouškům nekrvavých hororů na sobotní večer. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Netušil jsem, že se jedná o Remake Asijského Hororu.. No mohu tedy prohlásit, že oba filmy jsou do detajlu podobný.. Stejný Finále. Prakticky nic se nezměnilo, ale tohle mi přišlo zábavnější, přece jen raději koukám na nás, než na ty Asijský Tlamy.. Určitě si remake nezaslouží o 20% menší hodnocení, když je to stejný, jako originál! ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Americké remaky asijských hororů se podobají jako vejce vejci, tedy rozhodně víc než je zdrávo. Režisér se docela snaží při budování atmosféry (povedená je třeba kamera či práce se zvukem), ale pokuď už jste pár podobných filmů viděli, není to moc platné. Nepříjemné překvapení spočívalo i v tom, že Jennifer Connelly nebyla tak zajímavá jako kdokoli z jejích mužských partnerů, ale dokonce ani jako představitelka její dcerušky. Průměr. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Představte si Kruh bez Naomi, bez Samary, s jednodušším příběhem a hektolitry vody. Co vznikne? Spravně - Temné vody, film známý též jako Instalatérova noční můra... Ne, není to světoborné, šokující, originální a ano, příběh je průhledný až hanba. Ale je tam Jennifer Connelly a je to zatraceně zručně natočené - otázkou tedy zůstává, co od tohoto snímku vlastně očekáváte. Pokud jako já neočekáváte zhola nic, půjde o mimořádně příjemné překvapení, ale bažíte-li po alternativě zmíněného Kruhu, máte smůlu... Možná nejsem takový intelektuál, aby mi "primitivní děj" tolik vadil. Možná nadržuji stále se lekající Jennifer Connelly. A možná se mi v tom zkrátka nechce nimrat. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (17)

  • Aby bola voda tmavšia, pridávalo sa do nej farbivo, ktoré sa bežne používa na farbenie nápojov. (Arsenal83)
  • V únoru 2013 bylo v jistém losangeleském hotelu nalezeno mrtvé tělo 21leté dívky ve vodní nádrži na střeše budovy více než dva týdny poté, co si hosté stěžovali na divnou chuť a zabarvení vody. Hotel se jmenuje Cecil, podobně jako jméno dcery hlavní hrdinky příběhu, a má temnou minulost, neboť uvnitř jeho zdí řádili dva sérioví vrazi a zemřelo zde mnoho lidí. U poslední oběti - Elisy Lam - existuje husí kůži nahánějící záznam (poslední, kdy byla viděna živá) z kamery ve výtahu, který odmítl fungovat, podobně jako ve filmu, a v němž dívka komunikuje s někým nebo něčím neviděným. (kriplozoik)
  • Režisér Walter Salles žil v mládí v bytě nad klubovým kinem, kde pořád hráli horor Rosemary má děťátko. Později z něho čerpal insiraci. (Mahalik)

Související novinky

Jennifer a Krvavý diamant

Jennifer a Krvavý diamant

14.10.2005

Ak vám po prečítaní titulku náhodou po chrbte prebehli zimomriavky, vedzte, že nemám na mysli Jennifer Lopez (o ktorej hereckých aktivitách a plánoch si možno povieme niekedy inokedy), ale o niečo… (více)

Reklama

Reklama