Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dahlia Williams (JENNIFER CONNELLY) začíná nový život. Má novou práci, přestěhovala se do nového bytu a je pevně odhodlána konečně hodit za hlavu vztah se svým odloučeným manželem a plně se věnovat výchově pětileté dcery Ceci. Když se ale bouřlivý rozchod zvrhne v právní bitvu o dítě, začne se její už tak dost špatný psychický stav ještě více zhoršovat. Nový byt v chátrající budově navíc žije svým vlastním životem - z prázdného bytu ve vyšším patře jsou slyšet tajemné zvuky a stropem v ložnici stále prosakuje tmavá voda. Dahliu pronásledují divoké představy, díky nimž přestává být schopna odlišit realitu od fantazie a je vydána napospas nekonečným hrám s jejím zdravým rozumem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Slušnej remake japonské duchařiny. Dobré herecké výkony a hlavně hustá, hustá hustá atmosféra! A že má řídkej děj!? To si děláte legraci? Nehrajte si na intelektuály! Atmosféru to má skvělou, já tam nepotřebuju zápletku s čínským gangem, kterej ukradl bin Ládinovi nukleární bombu a chystá s ní ukrást stádo koz jednomu nepálskýmu rolníkovi, kterej jim dluží zpropitné za aukci hodinek po zesnulém otci! ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl a ani nechci.Americká verze je hodně depresivní a ponurý psychologický thriller, který bohužel kolonku horor používá zoufale málo a je to zatracená škoda.Děsivej barák, skvělá Jennifer Connelly, malý děcko co něco vidí a mohlo bejt zaděláno na pěknej nášup.Bohužel se tak nestalo.Ale překvapuje mě opět 52%, to je uboze málo, jelikož vše je perfektní a kdyby pointa nebyla předvídatelná jako prase a konec úplně dementní, byl by to vlastně hodně, hodně dobrý film.Zase bohužel plno chyb a nedostatků a nemáte nic víc, než mírně nadprůměrnou zábavu na jeden večer.Tim Roth boží.59%. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nepřijde mi to vůbec hloupé a nefunkční. Detaily do sebe zapadají, dílčí scény jsou natočené velmi dobře, atmosféra deštivého města a nazelenalý filtr kamery výborně evokují depresivní genius loci. Zaujala mě přesvědčivá Jennifer Conelly i maličká Ariel Gade. Brazilec Salles se pustil do shyalamanovsky laděného prolínáku thrilleru, horroru a sociálního dramatu, bohužel by se mi Temné vody zamlouvaly mnohem více jako psychologický film než jako tento podivuhodný potvor. Importovaná duchařská historka s mrtvou dívkou ze sousedství je průhledná až hrůza a úplně zbytečně ředí potenciál filmu do čehosi průměrného a stokrát viděného. Snaha přetavit pouťový nádech bubáckých lekaček do hlubšího poselství o mateřské lásce je neohrabaná a závěr filmu doznívá ve falešných tónech. Obrovská škoda, atmosférou se mi Temné vody náramně zamlouvají a v konkurenci podobně laděných snímků stojí rozhodně výše nad průměrem. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

"Nemusí pršet, stačí když kape." Tak takhle by se dal jednou větou shrnout děj tohoto filmu. Jennifer Connelly (ač někomu připadá přitažlivá, mně přijde jako úplně obyčejná herečka) hraje příšerně a Walter Salles (proboha..nemůžu pochopit, že tento člověk natočil výborný film Diarios de motocicleta..to snad nemohl být on) vůbec nezapracoval na obohacení scénáře a vůbec nevěděl, kdy má film ukončit, a když už se pro konec rozhodl, provedl to hrozně. Řada absurdit a nelogičností provází celý snímek, což sice nevadí, protože ani to by už ho nevyzvedlo z propadliště nudy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tenhle kousek je jasným důkazem, že remake nemusí být většinou horší nežli originál. Jenže? Popravdě mě nějak zvlášť nezaujal ani originál, který byl pro mne průměrnou podívanou a ani tentokrát tomu nebylo jinak. Amíci zase slušně okopírovali většinu scén jako vždycky. Docela mě překvapila Jennifer Connelly, která předvedla solidní výkon zvláště pak ke konci filmu. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (17)

  • Film byl distribuován ve dvou různých délkách, přičemž delší 107minutová byla ohodnocena ratingem PG-13, kratší pak měla délku 103 minut a neobsahovala některé krvavé scény. (Terva)
  • V únoru 2013 bylo v jistém losangeleském hotelu nalezeno mrtvé tělo 21leté dívky ve vodní nádrži na střeše budovy více než dva týdny poté, co si hosté stěžovali na divnou chuť a zabarvení vody. Hotel se jmenuje Cecil, podobně jako jméno dcery hlavní hrdinky příběhu, a má temnou minulost, neboť uvnitř jeho zdí řádili dva sérioví vrazi a zemřelo zde mnoho lidí. U poslední oběti - Elisy Lam - existuje husí kůži nahánějící záznam (poslední, kdy byla viděna živá) z kamery ve výtahu, který odmítl fungovat, podobně jako ve filmu, a v němž dívka komunikuje s někým nebo něčím neviděným. (kriplozoik)
  • Film sa natáčal v Toronte (Kanada), Los Angeles (Kalifornia), New Yorku a Syosset (New York) v USA od 20. januára do 26. apríla 2004. (Arsenal83)

Související novinky

Jennifer a Krvavý diamant

Jennifer a Krvavý diamant

14.10.2005

Ak vám po prečítaní titulku náhodou po chrbte prebehli zimomriavky, vedzte, že nemám na mysli Jennifer Lopez (o ktorej hereckých aktivitách a plánoch si možno povieme niekedy inokedy), ale o niečo… (více)

Reklama

Reklama