Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hank Grotowski je bachař pracující v oddělení pro odsouzené na smrt. Pracoval tady už jeho otec a současně tu dělá i syn Sonny. Celá rodina má rasistické sklony, Hankova manželka spáchala sebevraždu stejně jako jeho matka a Hankův vztah s otcem je stejně katastrofální jako se synem. Citově strádající Sonny si nakonec dobrovolně vezme život a Hank okamžitě opouští zaměstnání. Ještě předtím však oba asistují u popravy černošského vězně Lawrence Musgrovea, jenž po sobě zanechává otylého syna a pohlednou manželku Leticii, s níž se Hank náhodou seznámí. Pracuje totiž jako servírka v restauraci, kde se občas stavuje na šálek kávy. Jednou večer ji odveze domů a po pár skleničkách se jejich letmé přátelství zvrhne ve vášnivou romanci. Až ráno se Hank z fotografie dozvídá, s kým měl tu čest. To, že asistoval u popravy jejího manžela, však Leticii raději zamlčí. Je však jen otázkou času, kdy na choulostivé okolnosti nového vztahu přijde sama.

Herečka Halle Berryová byla za svůj výkon oceněna Oscarem a Stříbrným medvědem na MFF v Berlíně 2002. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (461)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý scénář, výborný režisér a neselhávající Billy Bob Thornton jsou pevnými pilíři tohoto dramatu, které jsem plně docenil, až po jeho opětovném shlédnutí. Sice mi přišlo, že Halle Berry dostala Oscara spíš za odvážnou sexuální scénu, než za herecký výkon, ale to není chyba filmu, ale Akademie. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ples příšer je hrozně pěkně natočený, Marc Forster zde předvedl fakt hodně dobrou práci. Za zmínku stojí i scénář (nominovaný na Oscara), který mě hned v několika momentech překvapil zajímavým zvratem, naopak Halle Berry, která si za svůj výkon Oscara odnesla, mě štvala v podstatě každou minutu, kterou se na plátně objevila. Zdá se mi, že té svojí postavě příliš života nevdechla, působila na mne hodně umělým dojmem, a je tak jedinou vadou na kráse jinak excelentního filmu. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem tento snímek opět zhlédla a zjistila jsem, díky čemu se stal tolik diskutovatelným a známým. Především díky dvěma věcem, bez kterých by dost možná Ples příšer byl jen, možná nadprůměrným, ale jinak ničím příliš výjimečný film. Halle Berry a její slavná explicitní sexuální scéna s Billy Bob Thorntonem a postava a výkon Heatha Ledgera a její osud. Přemýšlela jsem, že právě bez těchto scén by Ples příšer byl sotva tolik slavným. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že vo filme, ktorý netrvá ani dve hodiny je ťažké vierohodne zobraziť duševný prerod rasistického Južana na priateľa černochov a milovníka černošiek. Billy Bob Thornton sa aspoň o to pokúsil, i keď výsledok bol rovnako neuveriteľný ako vo filme Kult hákového kríža. Rasistu, ktorý to má v génoch a ktorý má vyprázdňovaciu blondínu nezmení jedna noc s černoškou. Leticia žiadnym prerodom neprechádza a jej vzťah k okoliu určuje iba momentálna finančná situácia. Celkovo som mal pocit, že režisér nemal jasno v tom, čo ide nakrúcať. Aj postava malého tlsťocha bola nadbytočná a nič neriešiaca, takže jej koniec bol východiskom pre scenáristu a úľavou pre divákov. Škoda, že možnosť udeliť pokutu amatérovi, ktorý ju daboval je už premlčaná. O tom, že je možné vysúložiť si Oscara sa tu už písalo, takže dve hviezdičky celkom za nepodarený film, ktorý nepodareným nemusel byť. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film nejen o toleranci, rasismu, předsudkům a touze. Výkon Halle Berry pro mě jednoznačně ... není oscarový at si říká akademie co chce. Její výkon by se hodil do nějakého pornofilmu a její křik a pláč není zas tak přesvědčivý. B. B. Thornton je čím dál geniálnější herec a nemůžu si pomoci, ale každý film v kteréms e objeví na něm prakticky stojí. Role Heatha Ledgera má nečekaně rychlí konec. Celkem mě tento fakt šokoval. Snaha syna o následování svého otce, další téma zde obnsažené. Nemohu si pomoci, ale více jak 3* dát nemohu z mnoha důvodů. Někdy až moc velké vlečení scén a chvílemi nic neříkající a nikam neposouvající dialogy. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (18)

  • Jeden z 20 nejpřeceňovanějších filmů všech dob podle časopisu Premiere. (hot_spot)

Reklama

Reklama