Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hank Grotowski je bachař pracující v oddělení pro odsouzené na smrt. Pracoval tady už jeho otec a současně tu dělá i syn Sonny. Celá rodina má rasistické sklony, Hankova manželka spáchala sebevraždu stejně jako jeho matka a Hankův vztah s otcem je stejně katastrofální jako se synem. Citově strádající Sonny si nakonec dobrovolně vezme život a Hank okamžitě opouští zaměstnání. Ještě předtím však oba asistují u popravy černošského vězně Lawrence Musgrovea, jenž po sobě zanechává otylého syna a pohlednou manželku Leticii, s níž se Hank náhodou seznámí. Pracuje totiž jako servírka v restauraci, kde se občas stavuje na šálek kávy. Jednou večer ji odveze domů a po pár skleničkách se jejich letmé přátelství zvrhne ve vášnivou romanci. Až ráno se Hank z fotografie dozvídá, s kým měl tu čest. To, že asistoval u popravy jejího manžela, však Leticii raději zamlčí. Je však jen otázkou času, kdy na choulostivé okolnosti nového vztahu přijde sama.

Herečka Halle Berryová byla za svůj výkon oceněna Oscarem a Stříbrným medvědem na MFF v Berlíně 2002. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (461)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ples příšer je hrozně pěkně natočený, Marc Forster zde předvedl fakt hodně dobrou práci. Za zmínku stojí i scénář (nominovaný na Oscara), který mě hned v několika momentech překvapil zajímavým zvratem, naopak Halle Berry, která si za svůj výkon Oscara odnesla, mě štvala v podstatě každou minutu, kterou se na plátně objevila. Zdá se mi, že té svojí postavě příliš života nevdechla, působila na mne hodně umělým dojmem, a je tak jedinou vadou na kráse jinak excelentního filmu. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Thorntona mi bol vrcholne nesympatický, Halle Berry tu veľa nepredvádza, Ledger je tu minimálne a zvyšok je nanajvýš priemerný. Forster sa pre mňa stáva nespoľahlivým režisérom a len dokazuje, ako vraví Lima, že dostať Oscara je veľmi jednoduché... A, čo sa mi u takýchto filmov nestáva, nesmierne som sa po celý čas nudil. K tomu prehršel zbytočných posteľových scén, prepálená dĺžka a dielo je dokonané. A to ani neriešim, že je to vlastné prostoreká banálna protirasistická agitka, ktorá sa v epileptickom záchvate trasie pred politickým názorom iným, než je podružný akademickým trendom. O didaktickom účinku nehovoriac. A že je tu prítomná Schaeferova magická kamera s tým nič nespraví. 35% ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně přesně to, co jsem čekala, Halle mi vzdor oscarovému ocenění přišla děsná (doufám, že vás nikoho nepohorším, ale hystericky vřískat a předstírat orgasmus umím taky - ačkoli ani jedno zatím nebylo zapotřebí - a ta nevděčná Akademie mi přesto nic nedala) a některé zvraty a změny v chování postav dost nepochopitelné. Nic to ale nemění na tom, že B.B. Thornton svým výkonem bere dech, že Heath Ledger dokázal i na malém prostoru předvést velké umění a že jsem seděla jak zařezaná ještě dlouho po závěrečných titulcích a nedokázala myslet na nic jiného. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film nejen o toleranci, rasismu, předsudkům a touze. Výkon Halle Berry pro mě jednoznačně ... není oscarový at si říká akademie co chce. Její výkon by se hodil do nějakého pornofilmu a její křik a pláč není zas tak přesvědčivý. B. B. Thornton je čím dál geniálnější herec a nemůžu si pomoci, ale každý film v kteréms e objeví na něm prakticky stojí. Role Heatha Ledgera má nečekaně rychlí konec. Celkem mě tento fakt šokoval. Snaha syna o následování svého otce, další téma zde obnsažené. Nemohu si pomoci, ale více jak 3* dát nemohu z mnoha důvodů. Někdy až moc velké vlečení scén a chvílemi nic neříkající a nikam neposouvající dialogy. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Bez ohledu na fakt, že oba přišli bolestným způsobem o dítě, vidím v tom nějakou mou zvrácenou optikou romanci. No ano: arogantní, citově vychladlý rasistický popravčí ve vleku agresivního šovinistického otce se rozhodne být oporou černošské outsiderce a dát tak šanci jim oběma…jak přirozené! A co si budeme namlouvat: Billy Bob Throrton je o tři třídy lepší herec a zaslouží si ocenit za způsob, jakým se před kamerou upozadil, aby dovolil Halle Berryové vyniknout. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (18)

  • Jeden z 20 nejpřeceňovanějších filmů všech dob podle časopisu Premiere. (hot_spot)
  • Představitelka hlavní ženské role - Halle Berry - si filmem vysloužila nejen přezdívku „nejkrásnější tělo Hollywoodu“, ale získala i Stříbrného medvěda na MFF v Berlíně a také Oscara za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli. (duklak2)

Reklama

Reklama