Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hank Grotowski je bachař pracující v oddělení pro odsouzené na smrt. Pracoval tady už jeho otec a současně tu dělá i syn Sonny. Celá rodina má rasistické sklony, Hankova manželka spáchala sebevraždu stejně jako jeho matka a Hankův vztah s otcem je stejně katastrofální jako se synem. Citově strádající Sonny si nakonec dobrovolně vezme život a Hank okamžitě opouští zaměstnání. Ještě předtím však oba asistují u popravy černošského vězně Lawrence Musgrovea, jenž po sobě zanechává otylého syna a pohlednou manželku Leticii, s níž se Hank náhodou seznámí. Pracuje totiž jako servírka v restauraci, kde se občas stavuje na šálek kávy. Jednou večer ji odveze domů a po pár skleničkách se jejich letmé přátelství zvrhne ve vášnivou romanci. Až ráno se Hank z fotografie dozvídá, s kým měl tu čest. To, že asistoval u popravy jejího manžela, však Leticii raději zamlčí. Je však jen otázkou času, kdy na choulostivé okolnosti nového vztahu přijde sama.

Herečka Halle Berryová byla za svůj výkon oceněna Oscarem a Stříbrným medvědem na MFF v Berlíně 2002. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (461)

petaspur 

všechny recenze uživatele

V rodinném klanu vězeňských dozorců Grotowských řídne rasistická krev rychleji než by si děda Buck přál. Sám by byl jistě jedním z kandidátů na vůdce ku-klux-klanu, jeho syn Hank by byl sotva řadovým členem a vnuk Sonny už nevidí problém v tom, že má barevné kamarády. Hank však, na rozdíl od Bucka, není zcela beznadějný případ (snese i černou kávu). Po smrti Sonnyho svléká bachařský kostým a nechá se hrou nevyzpytatelného osudu zavést do náruče čokoládové krásky Leticie. Má ji rád, ale jednou jí asi bude muset říct, že do jejíhož manžela nedávno na elektrické sesli napěchoval zákonem stanovený počét ampérů. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý scénář, výborný režisér a neselhávající Billy Bob Thornton jsou pevnými pilíři tohoto dramatu, které jsem plně docenil, až po jeho opětovném shlédnutí. Sice mi přišlo, že Halle Berry dostala Oscara spíš za odvážnou sexuální scénu, než za herecký výkon, ale to není chyba filmu, ale Akademie. ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Výjimečně nasnímaný film. Komorní příběh o rasismu v USA, kterému dominuje úsporné herectví Thorntona. A nemůžu si pomoct - ale za Oscarem Halle Berry pořád vidím spíš politiku než cokoliv jiného - na plátně buď souloží, nebo se vzteká jako malej fracek. Pravda, oboje vykonává naprosto přesvědčivě. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Scénáři by se možná dala vyčítat vyspekulovanost, jenže tenhle snímek je jako celek tak emocionálně silný, že nemůžu než vytáhnout známku nejvyšší. Herecké výkony jsou jednoduše strhující. Halle Berryová je pro mě od teď skutečně Herečka a její Oscar je naprosto zasloužený. A Thornton ho měl rozhodně dostat taky. ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

Nic proti rozvláčným dialogům a z převážné většiny statické kameře. Bohužel v tomto případě to spíše ubralo na dechu celého snímku. Vytrácí se tím vesměs napětí a z myšlenky se stává levná erotická zástěrka. Moc mi nesedí ani příběh, kdy se z čistokrevného rasisty stane během pár hodin milovník černé pleti. Jako další neuvěřitelné, jsou jejich "náhodná" setkání ve městě. Thorntonova role mi zde přesto přišla zajímavá až úchvatná, kdy se postupem doby u diváka mění náhled na jeho proměnu charakteru.......... ()

Galerie (56)

Zajímavosti (18)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno