Reklama

Reklama

Appleseed

  • Japonsko Appleseed (více)
Trailer

Je rok 2131, konec 3. světové války, země je na pokraji zániku. Do města Olympos, ovládaného genovou manipulací vyvinutými Bioroidy, přijede legendární mladý bojovník Deunan Knute a jeho dřívější společník Briareos, který za války utrpěl osudná zranění a proto byl operací změněn na cyborga. Bioroidům je určen mnohem kratší život, než lidem, protože genovou manipulací byl u nich potlačen bod rozmnožování. Většina lidí se Bioroidů bojí a proto, když je teroristickým útokem zničeno centrum pracující na prodloužení jejich životního cyklu, nastane válka. Deunan a Briareos se přidají k mírovým vojskům Olymposu a postaví se proti hrozbám Bioroidů. V tom okamžiku se objeví legendární „Appleseed kód“. (Mirax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

M.Macho 

všechny recenze uživatele

"Jadrník" je vizuálně velmi úderná záležitost s kosmických materiálů. Úžasné bojové scény (hned úvodní scéna filmu např. a mnoho dalších) je součástí dalšího komplikovaného příběhu o konci a dalším začátku lidství. Deunan je skvělá postava - hned od začátku si ji všichni zamilují a jejího cyberniteckého ex taky... Bizardní pohodový svět BioRoidů oproti temnotě okolního světa lidí - v každém dobrém anime nechybí něco velkého nakonec... Brilantní kousek... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vizuálně naprosto úžasná podívaná plná efektních a skvěle udělaných akčních scén. Film dokonale kombinuje klasickou 2D animaci s nejmodernější 3D technologií díky čemuž vše vypadá chvílemi až neuvěřitelně. Oproti jiným japonským anime jako např. "Ghost in Shell" je film snadno přístupný i divákům, kteří se u filmu radši baví než přemýšlejí. Ke konci mi přišlo, že snímek začíná trochu ztrácet ze svého tempa a hudba mi také příliš neseděla ale i tak se jedná minimálně o vizuálně dokonalou podívanou. ()

Reklama

ywo666 

všechny recenze uživatele

Bolo to hustéééé. Ale paradoxne, keď to porovnám s dvojkou, tak to bolo o 1% percento horšie. Vizuál výborný. Príbeh obstojný. Akcia super nadupaná. Oveľa živšie než GiTS. Keď nad tým rozmýšľam tak oba filmy by som ani moc neporovnával, lebo im išlo o niečo iné. Každopádne na také 4 a pol * bez preháňania. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Grafika hezká, Hitomi hezká, většina akčních scén hezká, myšlenka příběhu zajímavá, ale připadlo mi to trochu jako hodně efektní podívaná. Divák se nažral a autor zůstal celej. Vlastně strhávám hvězdičku jen za tu závěrečnou destruktoidní akci, já prostě na velký bitvy (pro efekt se zničením města) nejsem. Vlastně pod tím zničením se schovalo i mnoho z chování hlavních postav a vysvětlení zamotané pointy o tom, že lidi se budou vždycky chtít zničit tak je zničíme za ně, čímž se dostáváme do sporu s tím že biodroid nezabije, vlastně rada starších sou lidi, takže zabít mohou čímž umožní vznik nové rasy založené na smrti, rasy vytvořené lidskými predátory a vlastně každá rasa s prioritami jsou predátoři (biodroidi jsou zastoupeni v armádě a mohou zabíjet protivníky), čímž se dostáváme k jádru jaderníku, že vlastně ani biodroidi by nemuseli být tak skvělí... Jinak řečeno, já sem tomu principu prostě neuvěřil, i když to popisuju dost zmateně i na mě... ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Po obsahovej stranke sice nic originalne, ale zato zabavne. Co sa tyka vizualu, aj ked mozem povedat ze je skvely, uplne na 100% mi nesadol. Po tejto stranke sa mi viac pacil napr taky Sky blue. Znova sak musim vyzdvihnut fantasticky dizajn ci uz mesta, alebo roznych mechanicky cyborgov a pod. V tomto Japonsko nema konkurenciu. (7/10) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Poté, co je Briareosova zbraň rozřezána na kusy, je v dalším záběru upouštěna vcelku na zem. (Geriel)
  • Ve scéně, kdy Deunan následuje Briareose do šatny, všechny skříňky jsou zavřené. Když však Briareos odejde, Deunam kopne do dvířek otevřené skříňky, která byla v předchozím záběru zavřena. (Geriel)
  • Tetování na levé paži Briarea hlásá „Cogito Ergo Sum“, což je latinsky „Myslím, tudíž jsem“. Rovněž ukazuje datum 2096-2122, což je datum Briareova narození a „smrti“ – dne, kdy se stal kyborgem. (HellFire)

Reklama

Reklama