Reklama

Reklama

Desetiletý Lucas Nickle nemá žádné kamarády a neustále je šikanován chlapci ze sousedství. Svůj hněv si vybíjí týráním bezmocných mravenců na svém dvoře. "Zázračný mravenec" Zoc se rozhodne tento problém vyřešit pomocí kouzelného nápoje, který Lucase zmenší na mravenčí velikost. Pokud Lucas chce, aby ho akceptovali, a pokud chce získat svobodu a vrátit se do svého světa, musí se nejdříve naučit, jak se stát mravencem. Pomáhá mu v tom přátelská mravenčí zdravotní sestra Hova. Pobyt v kolonii mravenců naučí Lucase sebedůvěře, pomůže mu uvědomit si důležitost rodiny i přátel, získá nový náhled na svět, a hlavně - stane se sám sebou. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (172)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Jo do polepšovny? Tam by mělo jít hodně lidí. Hlavně do té mravenčí. Další z nekonečné řady animáků, které se na nás chrlí jak houby po dešti. Snímek nenadchne, ale ani neurazí. Je to poučení pro všechny malé děti, aby nemířili vodní pistolí na mravence. Je to animák spíše pro mladší diváky. Petr Rychlý zde dabuje skoro mistrně a po Pavlu Rímském (Freeman, Stallone) ho řadím mezi mé nejoblíbenější dabéry. Jen škoda, že se ztrapňuje v růžovce. Co se týče animace, tak ta je na úrovni. I když v dnešní době to už ani tak nepřekvapí. První polovina filmu trochu nudí, protože vidíme jen, jak mravenci přijímají malého hrdinu z říše lidí mezi sebe. Za to druhá půlka snímku je podstatně lepší, protože děj začíná nabírat patřičné obrátky a oko diváka ani na chvíli nemrkne. Je škoda, že animáky vznikají až v dnešní době a já jsem už dospělý. Kdybych Mravenčí polepšovnu viděl v dětství, tak bych hodnotil více než 60%. ()

themic 

všechny recenze uživatele

Já bych to nějak špatně nehodnotil, mě se to docela líbilo.Sice je film natočen spíše pro děti mladší dvanácti let, ale i přesto. Poslední dobou se s animovanými pohádkami roztrhl pytel, jedna je pomalu lepší než druhá. Mravenčí polepšovně nemám úplně co vytknout, nic zásadního, možná jen to, že příběh o mravencích je už trochu okoukanou záležitostí. Přesto se to řadí mezi ty lepší animované pohádky, pokud srovnám jiné takovéto animováky, tak tento má rozhodně lepší a zábavnější příběh.Celý film je zábavný, hodnotím ho kladně 4*. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pro menší děti je Mravenčí polepšovna jako stvořená. Sice jsem se i já docela dobře zasmál, ale ze začátku mi to zbuzovalo právě opačný dojem. Přiznám se, že jsem na film koukal s českým dabingem, což mi ani jak koukám líto být nemusí, podle toho kdo co píše se ten originální ani moc nepodařil, což samozřejmě není pravda ohledně českého, který naopak dopadl velice dobře a možná díky jemu jsem se v druhé půlce skvěle bavil. Jak řikám Petr Rychlý je hrozný herec, ale skvělý dabér a i nyní to znatelně prokázal. Po grafické stránce je Mravenčí polepšovna ztvárněna vcelku dobře a rozhodně je to jeden z těch lepších animovaných filmů v dnešní době, ale i tak to není na více jak tři hvězdičky. --- Řiká se, že se k nám jednoho dne vrátí a medovice bude pršet z nebes jako déšť. - Takže vy chcete aby z nebe padali teplý bobky? - Ano to by byl požehnaný den! ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle si představuji špatný animák. Stupidní děj, nepřesvědčivá animace, nulová zábava. Pořád to je ještě strašně moc práce, kterou na tom museli tvůrci nechat, ale výsledek prostě není dobrý ani tak. Pro mě už je tohle téma vyčerpané Mravencem Z a Životem brouka a tam, kde hrábne Pixar, už nikomu jinému nic neporoste. 35% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Dost slušná zábava, která je takovým trošku následníkem mravence Z. A možná proto se mi to líbilo. V mraveništi to žije, postavičky jsou zajímavé, přerod kluka taky není špatný. Hlavně je polepšovna pěkně naanimovaná a závěrečná bitva s deratizérem díky tomu stojí vážně za to. Jo bavil jsem se skvěle. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • 50-milionovému animáku nepomohli ani slavné hlasy v obsazení či produkující Tom Hanks. Po prvních třech dnech promítání (28. - 30.7. 2006) Mravenčí polepšovna utržila jen 8,4 milionu dolarů, což stačilo na 5. příčku. Celkový výdělek v amerických kinech se po dvou měsících vyšplhal na 27,5 milionu USD. Nepomohlo ani paralelní uvedení 3D verze v Imaxu, které mělo v přepočtu na kina mnohem lepší výsledky. (imro)
  • Mezi animovanými mravenci rozeznáte pohlaví podle toho, že samečci mají tykadla obrácené dopředu a samičky dozadu. (imro)

Související novinky

Blizard ve filmu

Blizard ve filmu

10.05.2006

Resident Evil, Doom, Mortal Kombat, Alien vs. Predator, Street Fighter, Super Mario Bros, Wing Commander a Dvojitý drak mají něco společné s novým projektem v těchto chvílích dorážejícím na pracovní… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno