Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím! 2

  • USA Airplane II: The Sequel (více)
USA, 1982, 85 min

Obsahy(1)

Na palubě je nepříčetný sebevrah, první lunární raketoplán se chystá zničit sám sebe, motory nefungují a co hůř - posádka zjišťuje, že došlo kafe! Když představitelé svérázných hrdinů Robert Hays a Julie Hagerty opustí atmosféru, jako by se vrátilo šílenství původního Připoutejte se, prosím! Bláznivou posádku doplňují Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr a řada dalších. Dokáže Hays i bez kofeinu znovu zachránit situaci? Užijte si jízdu, na kterou nikdy nezapomenete – a Připoutejte se, prosím! 2. (Magic Box)

(více)

Recenze (179)

Nancy 

všechny recenze uživatele

Ačkoli se jedná o pokračování, je to stále téměř (!) stejně kvalitní zábava, jako u prvního filmu. Opět skvělé herecké obsazení a dokonce povedená režie - přestože už to není moje oblíbené trio Z-A-Z, nevidím snad žádný rozdíl. Určitě filmu oproti jedničce něco chybí, ale na nedostatek humoru si skutečně nemůžete stěžovat. Jak bylo v 80. letech u komedií zvykem, hodně fórků nemůžete postřehnout na poprvé a tak doporučuji nahrát z televize, abyste si to mohli pouštět celý týden - třeba pak naleznete veškeré "ukryté" vtípky. Aspoň vás to při každém shlédnutí něčím překvapím (ještě teď nacházím různé předměty, které odkazují na jiné filmy nebo situace a to už znám film asi 9 let). ()

zurivymlok 

všechny recenze uživatele

Pořád celkem dobré, ale i když se objevlo i pár dobrých nových vtipů, většinou jsou to jen různé variace vtipů, které jsme viděli v prvním díle. Svým způsobem tak jednička a dvojka vypadají jako dvě varianty scénáře jednoho filmu. Také přibylo trapných momentů a přiznám se, že mi trochu chybí Leslie Nielsen. Tři a půl hvězdy za film a půlka hvězdy z nostalgie. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Na mňa nikdy nikto dojem neurobí. Som psychiater.“ Vydarené pokračovanie dva roky starého originálu. V dvojke sa síce dej premiestňuje do vesmíru (!), ale smršť skvelých dialógov („Pane, myslím, že sa nám zbláznil počítač, čo mám urobiť?“ – „Preveďte počítačovú analýzu.“) robí svoje. Je to krátke, svižné a pochádza to ešte z dôb, kedy sa robili parádne paródie, kde boli vtipy prenášané s vážnou tvárou, lebo tvorcovia vedeli, že tak budú fungovať najlepšie. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Zbytečné pokračování a nepochopitelný recyklát situací z originálního Airplane. Finkleman sice pochopil, v čem tkví kouzlo humoru bratří Zuckerů a Abrahamse, jenomže znáte to - když dva dělají totéž, není to totéž. Komika ZAZ je podstatně chytřejší, zde si tvůrci spíše vystačí s jednoduchými narážkami, které sice pochopíte, ale ani se moc nepobavíte (E.T. u telefonního automatu). Ani ti herci už nehrají tak dobře, jak v původním filmu. Dvě hvězdy dávám za pár novátorských prvků, jinak film spíše nudí. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozímu dílu...no vlastně se nic nezměnilo. Několik nových vtípků se najde a jsou opravdu dobré. Obzvlášť oceňuju nesčetné narážky na startrekovou minulost Williama Shatnera. Spousta gagů je ale okopírovaných z předchozího dílu, takže nemálo krát sem měl pocit dejavu. Inspirovat se je jedna věc, ale kopírovat je špatné ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • V jednej scéne sa objaví loď USS Enterprise zo seriálu Star Trek (1966–1969). (ČSFD)
  • Pornoherečka Kitten Natividad, která v předešlém díle (1980) ukázala prsa, nosí tričko s nápisem „Morální většina“. Tak se jmenovalo politické hnutí – fundamentálních křesťanů –, jež chtělo zakázat sexuální výchovu na školách. (ČSFD)
  • Muž, ktorý si na palubu raketoplánu doniesol bombu, ju má v kufríku, na ktorom má nálepky z miest Hirošima, Nagasaki, Pearl Harbor a Drážďany (Dresden). Všetky tieto mestá boli zničené bombami. (ČSFD)

Reklama

Reklama