Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím! 2

  • USA Airplane II: The Sequel (více)
USA, 1982, 85 min

Obsahy(1)

Na palubě je nepříčetný sebevrah, první lunární raketoplán se chystá zničit sám sebe, motory nefungují a co hůř - posádka zjišťuje, že došlo kafe! Když představitelé svérázných hrdinů Robert Hays a Julie Hagerty opustí atmosféru, jako by se vrátilo šílenství původního Připoutejte se, prosím! Bláznivou posádku doplňují Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr a řada dalších. Dokáže Hays i bez kofeinu znovu zachránit situaci? Užijte si jízdu, na kterou nikdy nezapomenete – a Připoutejte se, prosím! 2. (Magic Box)

(více)

Recenze (179)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Protože jsem si blbě popsal dívídíčka, tak jako první jsem viděl dvojku. Takže zatím nemůžu posoudit jak si vede ve srovnání s Zuckerovským originálem. Myslím že film byl slušně prošpikovaný parodickými momenty a a hláškami. A taky to žeru protože mé tahle minisérie už skoro 30 let. V podstatě na stejné vlně jako Scary Movie, ale ještě neokoukané. Takže tak. ()

Itar 

všechny recenze uživatele

Jednou se na to kouknout dá, a je tam i pár výborných fórků, naprostá většina jsou ale slaboučké gagy, hluchá místa a do posledního puntíku okopírované vtipy z prvního dílu, u kterých spíš začnete přemýšlet nad recyklací, než nad tím, že byste se měli bavit. Dva puntíky za Lloyda Bridgese, Petera Gravese a hlavně Williama Shatnera, jehož nástup se rovná pěti originálními vtipy nejnabitějším minutám filmu. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Lloyd Bridges pri jednom z najlepších fórov sequelu spomenie, že tu nie je nič nové, čo je čiastočne pravda, pretože pri mnohých scénach presne viete, čo bude nasledovať. Našťastie je tu ale aj niečo navyše ako v prvej časti a to predovšetkým dokonalý William Shatner. Vďaka jeho kreáciám som premýšľal aj nad vyšším hodnotením, avšak od cesty na Mesiac som predsa len očakával viac a viac som očakával aj od "boja" s počítačom. Stále ide o kvalitné pokračovanie o niečo kvalitnejšej jednotky a je škoda, že sa mu nedostáva dostatočnej pozornosti. Minimálne kvôli Shatnerovi. 70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vzal bych si Time, Newsweek, ještě první pomoc ... a jednu časovanou bombu. Druhou zprava, prosím." Že druhé připoutávání kopíruje to první? Nikoli, jen si z něj bere to nejlepší a zanechává ve hře McCroskeyho s Tedem. K tomu přidává spousty originálních vtípků s bezpečnostním rámem na letišti, horkými informacemi o Slunci, vševědoucího týpka na informacích, Ítýho marný volání domů, brilantní Jacobsoco shrnutí situace a samozřejmě slečnu, která chce přijít o panenství. Nejlépe s oslem. Navíc přicházejí nový skvělý postavy jako Sarge, jehož střeva říkají, že se něco posere a velitel Murdock, jehož šéfování Měsíční základně mě totálně rozsekalo. Já se zkrátka cítím skvěle ve světě, kde nikoho nevzrušuje odchylka v kurzu půl milionu mil ani let mezi asteroidy bez navigačních systémů, ale jakmile dojde kafe, tak nastává chaos. Já se tedy připoutám a ještě jednou, prosím. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Bezesporu kvalitní režijně, scénáristicky, narážkově a především a bohudík gagově. Zajímavé i z hlediska hereckého obsazení, když si tu zahrál i nepříliš úspěšný zpěvák a pozdější republikánský kongresman Sonny Bono. Lloyd září, ale Leslie bohužel chybí, proto je to poněkud málo dědkovské, což částečně napravuje alespoň svůdná spolupilotka. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Pornoherečka Kitten Natividad, která v předešlém díle (1980) ukázala prsa, nosí tričko s nápisem „Morální většina“. Tak se jmenovalo politické hnutí – fundamentálních křesťanů –, jež chtělo zakázat sexuální výchovu na školách. (ČSFD)
  • Snaha odpojiť hlavný počítač, ktorý sa bráni a nebojí sa zabiť každého, kto sa o to pokúsi, je odkazom na film 2001: Vesmírna odysea (1968). (ČSFD)
  • Muž, ktorý si na palubu raketoplánu doniesol bombu, ju má v kufríku, na ktorom má nálepky z miest Hirošima, Nagasaki, Pearl Harbor a Drážďany (Dresden). Všetky tieto mestá boli zničené bombami. (ČSFD)

Reklama

Reklama